Jan Thomas:

Jan Thomas i dyp sorg etter dødsfall

- Kennedy døde i armene våre.

GIKK BORT: Kjendisstylisten er i dyp sorg etter at hunden Kennedy gikk bort i slutten av november. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
GIKK BORT: Kjendisstylisten er i dyp sorg etter at hunden Kennedy gikk bort i slutten av november. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var i 2013 at Jan Thomas (52) og hans daværende ektemann Christopher Mørch Husby (30) fant ut at de ville ha et firbeint familiemedlem.

– Kennedy var den siste valpen i kullet. Vi fant ham på et gårdsbruk på Dokka. Ingen ville ha valpen med det lille hodet og de lange fremlabbene. Vi syntes han var ver-dens søteste, forteller Jan Thomas til Se og Hør.

Det var ikke tilfeldig at valget falt på en boxer, som regnes for å være en svært familievennlig hund.

– På den tiden vi fikk Kennedy inn i livet vårt, hadde Christopher og jeg planer om å få en baby. Vi gjorde research og fant ut at boxere egnet seg best sammen med barn. Det var derfor vi gikk for denne hunderasen, forklarer han.

I mars 2013 kom nyheten om brudd mellom kjendisstylisten og Christopher etter sju års ektekskap.

EVENTYR: Jan Thomas forteller om sjekke-oppholdet sitt i Sør-Afrika og svarer på om han er forelska den dag i dag. Video: Rød Løper Vis mer

Skilsmissehund

– Vi ble enige under separasjonen at Kennedy ikke skulle merke noe til at vi gikk fra hverandre. Hunden ble på mange måter limet i forholdet, som gjorde at vi måtte forholde oss til hverandre på en god måte.

Det er lett å merke at Jan Thomas er i dyp sorg etter de siste dagers hendelser. Det er som at det ikke har gått opp for ham at hans beste venn er borte for alltid.

Hunden som var med ham over alt. Uansett om det var salongen, hvor kundene også satte pris på Kennedy, eller i businessmøter. Når Jan Thomas dukket opp på «God morgen, Norge» var hunden med i studio. Også når han besøkte Se og Hør, gikk Kennedy alltid én meter bak. De var uatskillelige.

SÅRT SAVN: Det har ikke helt gått opp for Jan Thomas at hans bestevenn, boxeren Kennedy, er borte. Hunden døde 27. november. Her er de ved en tidligere anledning. Foto: Espen Solli / Se og Hør
SÅRT SAVN: Det har ikke helt gått opp for Jan Thomas at hans bestevenn, boxeren Kennedy, er borte. Hunden døde 27. november. Her er de ved en tidligere anledning. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Sovnet inn

– Den siste tiden var Kennedy veldig syk. Han var operert én gang hvor det ble fjernet noen kuler. Da tok det åtte måneder før han kom seg igjen. Nå hadde kreften kommet tilbake, og i samråd med veterinær måtte vi ta et valg. Vi kunne operert ham en gang til, og kanskje holdt ham i live noen dager eller uker til. Men vi falt ned på at han måtte slippe mer smerter. Det var ikke et vanskelig valg, men det var tøft likevel, sier han.

Klokken 12.30 onsdag 27. november sovnet hunden stille inn.

HENGIVEN: Kennedy var den siste valpen i kullet. Ingen ville ha hunden med det lille hodet og de lange fremlabbene. Jan Thomas og Christopher syntes han var verdens søteste. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
HENGIVEN: Kennedy var den siste valpen i kullet. Ingen ville ha hunden med det lille hodet og de lange fremlabbene. Jan Thomas og Christopher syntes han var verdens søteste. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør Vis mer

- Veterinæren kom hjem til oss med Kennedy. Han var en glad hund som fikk leke litt ute. Da var han full av smertestillende. Etter hvert gikk vi inn, og koste og lekte med ham den siste tiden han fikk leve. Han døde i armene våre, sier en sorgfull Jan Thomas.

Kjendisstylisten lever et aktivt liv, hvor det ikke nødvendigvis passer seg å ha en hund. De siste årene har Kennedy vært mye hos Christophers mor, Sandra og hennes samboer Terje .

TÅREVÅTT: Det blir følsomt for den populære duoen Jan Thomas og Einar Tørnquist når de drar på fotballkamp i England. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Fikk god hjelp

– De har vært helt enestående. Det har vært en kjempeluksus at de har hjulpet oss gjennom denne tiden. De har vært med å sørge for at Kennedy har levd et rikt liv, forteller han.

Som nevnt innledningsvis har boxeren vært med på mange av Jan Thomas opp- og nedturer. I mange år har stylisten slitt med en sosial angst. Da var hans firbeinte venn god å ha.

ALLTID MED: Uansett hvor Jan Thomas var, fulgte Kennedy rett bak. Den var med under TV-opp-tak, i forretningsmøter og i salongen. Gjester kjøpte med gaver til hunden. Foto: Privat
ALLTID MED: Uansett hvor Jan Thomas var, fulgte Kennedy rett bak. Den var med under TV-opp-tak, i forretningsmøter og i salongen. Gjester kjøpte med gaver til hunden. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk klar beskjed av mamma at når jeg hadde fått meg hund, måtte jeg ut og lufte ham uansett vær. Da måtte jeg bli sosial, og det var veldig fint. Da møtte jeg andre hundeeiere som ga gode råd. Da dreide det seg plutselig ikke om meg lenger, men hunden vår. Kennedy hjalp meg ut av isolasjon, forteller han.

Også da Jan Thomas mistet sin kjære mamma for noen år siden, ble Kennedy en god støtte.

– Da ble han plutselig veldig kosete, noe han ikke var til vanlig. Han skjønte godt at jeg trengte trøst, minnes han.

Orker ikke rydde

Hjemme i leiligheten har ikke Jan Thomas orket å rydde bort tingene etter Kennedy. Senga hans står der fortsatt, og matskåla står på sin vante plass.

– Jeg har fortsatt Kennedy som bilde på mobiltelefonen min, og jeg har ennå ikke slettet mammas telefonnummer fra favoritter, selv om hun gikk bort for flere år siden, sier han.

Etter dødsfallet valgte de å kremere hunden.

– Kennedy kommer hjem til oss i en urne, og skal alltid være med oss.

Nå går vi snart inn i det som er årets store høytid for mange. Jan Thomas ser ikke like frem til fridagene som han pleier.

Julen blir vanskelig. Kennedy var en stor del av høytiden for meg. Det kommer til å bli et kjempesavn. Slik er det når du mister noen som du elsker så høyt, sier han.

DRØMMEMANN: Jan Thomas er klar i sin tale om hva han ser etter i en drømmemann, og om hva som ikke funker. Reporter: Jonas Hammer. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Kjendisstylisten har ennå ikke tenkt på å anskaffe en ny hund.

Livet mitt slik det er nå, egner seg ikke til det. Hvis jeg er så heldig å bli forelsket igjen, og flytter sammen med noen, så kan det kanskje bli aktuelt. Da må vi i fellesskap dele ansvaret for den, sier Jan Thomas.

LES OGSÅ: Dette skal «P3morgen»-gjengen gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer