Jan Thomas fikk frem tårene hos Linda (52)

Forvandlingen ble i det meste laget for sykepleieren, som trengte hjelp til å temme krøllene.

SEOGHØR.NO: Hver uke får en vanlig leser en «Bli ny»-dag med kjendisstylist Jan Thomas 849) i Se og Hør Extra.

- Hei! Her er det grått fra topp til tå! utbryter Jan Thomas med et smil idet Linda Kvilekval (52) kommer inn i salongen med sine grå, besværlige krøller, grå genser, grått skjerf og sort bukse.

Det var Lindas datter, Camilla (23) som sendte inn søknaden om å la moren «Bli ny», og mente at nå var det hennes tur til å skinne, hun som alltid setter andre foran seg selv.

Etter 30 år med uniform i jobbene som fengselsbetjent og sykepleier, er tiden inne for et stilskifte. Dessuten har hun gått ned 10 kilo, uten å bytte ut noe i garderoben.

- Plutselig sitter jeg på et kontor, som konsulent på Sørlandet sykehus, og der synes jeg mer. Dermed er jeg blitt mer bevisst på hvordan jeg kler meg. Men jeg er rett og slett litt usikker på hvilken stil jeg egentlig har. Det er lett å falle inn i et mønster, sier Linda.

STRIPER: Linda hadde "spart" til grått hår fordi hun ikke orket å gå til frisøren med ettervekst så ofte. Med lyse striper holder det med fornyelse ca hver 10-12 uke. Foto: Espen Solli
STRIPER: Linda hadde "spart" til grått hår fordi hun ikke orket å gå til frisøren med ettervekst så ofte. Med lyse striper holder det med fornyelse ca hver 10-12 uke. Foto: Espen Solli Vis mer


- Det er nettopp derfor vi er her nå.  Og jeg tenker på alle de fine fargene som kler deg.

Alt fra det mørke grå, til det lyse grå som du har nå. Lyseblått, lilla, plomme. Alle disse kalde fargene er jo rålekre på deg.

Vi må rett og slett fargelegge deg litt.  Det er det vi skal, sier Jan Thomas i videoen øverst i saken.

Men det aller viktigste er håret. Kjendisstylisten ønsker å gi Linda en mer leken frisyre som kan funke også i hverdagen.

- Det har ikke vært lett å spille på lag med krøllene mine. I ungdommen børstet og børstet jeg i håp om at krøllene ble borte, men det ble bare noe frizzy greier. Jeg har egentlig gitt opp håpet om å få en kul frisyre, innrømmer Linda.

RAMMER INN: Linda fikk nappet og farget brynene, som er viktig for å ramme inn ansiktet. Foto: Espen Solli
RAMMER INN: Linda fikk nappet og farget brynene, som er viktig for å ramme inn ansiktet. Foto: Espen Solli Vis mer


- I din hverdag blir produkter og hva du gjør ekstremt viktig, så du ikke får et sånt brusehår. Jeg tenker ikke og helfarge håret, men gi deg litt lysere striper.

Og så skal vi klippe bort mye hår fra denne utvokste bob’en, og skape en frisyre. I dag er det din tur til å skinne, smiler Jan Thomas.

- Mmmm, svarer Linda med et tårevått smil.  Hun blir rørt av stylistens tilstedeværelse , og måten han ser hele henne på.

FARGELAGT: Jan Thomas' proffe hender rammet inn øynene til Linda med mørke og lyse skygger. Duse lepper ga et delikat resultat. Foto: Espen Solli
FARGELAGT: Jan Thomas' proffe hender rammet inn øynene til Linda med mørke og lyse skygger. Duse lepper ga et delikat resultat. Foto: Espen Solli Vis mer


Teamet i Jan Thomas Studio starter med håret. Krøllene daler ned på gulvet etter hvert som frisør Cecilie Krogh Sundbø klipper og gir håret fasong. Hun legger inn en rekke lyse striper som gir mer spill til det anonyme grå.

Se forvandlingen fra start til slutt i videoen øverst i saken!

- Jeg var litt spent på om jeg kunne beholde det grå, og at det går an å være kul på håret selv om man er grå og over 50. Dette gjør noe med selvtilliten, sier Linda fornøyd.

Mens hun sitter i sminkestolen og selveste Jan Thomas legger makeupen, fryder hun seg over den neste forvandlingen. De vakre øynene popper plutselig frem etter å ha blitt rammet inn med fargelagte bryn,  pastellfarger på øyelokkene og highlighter på kinnbeina.

STOLT OG RØRT: Det er helt utrolig hva farger kan gjøre. Jeg syns jeg ble så utrolig fin, stråler en rørt Linda Kvilekval. Rosa frakk fra Tiger, skjørt fra Malene Birger, topp fra Tiger og sko fra Christian Louboutin. Foto: Espen Solli
STOLT OG RØRT: Det er helt utrolig hva farger kan gjøre. Jeg syns jeg ble så utrolig fin, stråler en rørt Linda Kvilekval. Rosa frakk fra Tiger, skjørt fra Malene Birger, topp fra Tiger og sko fra Christian Louboutin. Foto: Espen Solli Vis mer

- Den største forvandlingen er egentlig sminken. Fantastisk å se hva man kan gjøre med skygger og farger, det er helt fantastisk.

- Nå må jeg hjem å øve litt, stråler Linda.

Les hele saken i ukens Se og Hør Extra - i salg nå!

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER

LES MER: Tobarnsmoren ble overbevist da hun så resultatet av makeoveren