Jan Thomas: - Jeg vil gjøre en forskjell

Sju år etter at han spilte inn singelen «Get up and dance», tar kjendisstylisten Jan Thomas et nytt krafttak mot kreft.

Jan Thomas med to av deltagerne i Rosa Sløyfe-løpet: Marianne Johansen (t.v.) og Ina Vedde-Fjærestad. Foto: Se og Hør, Tore Skaar
Jan Thomas med to av deltagerne i Rosa Sløyfe-løpet: Marianne Johansen (t.v.) og Ina Vedde-Fjærestad. Foto: Se og Hør, Tore Skaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag sto hele Norges kjendis-stylist  foran to tusen rosakledde kvinner før Rosa sløyfe-løpet ,og fortalte om sitt eget engasjement i forbindelse med brystkreft-kampanjen. Han har mer på hjertet enn å gjøre kvinner vakre.

- Jeg ble rørt og stolt over å se damene. Mange av dem har vært gjennom sorg og tragedie på grunn av kreft, direkte eller indirekte, forteller Jan Thomas (49) til Se og Hør.

Han har jobbet med Den norske Kreftforeningen i mange år.

Han har faktisk jobbet med veldedighet i 30 år. Det startet da han bodde i Los Angeles fra 1986 til 2002, og jobbet som modell, skuespiller og stylist.

Kosmetikkmerket MAC, som han representerte da, lagde en leppestift der alle pengene til Mac Aids-Foundation.

«KLAR-FERDIG-GÅ!»: Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel (t.h.) og Jan Thomas Foto: Tore Skaar, Se og Hør
«KLAR-FERDIG-GÅ!»: Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel (t.h.) og Jan Thomas Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Spilte inn plate

- Her hjemme startet det med en treningsvideo for menn, med fokus på prostatakreft. Det var i 2007, og mitt første prosjekt, forteller han til Se og Hør. Det var den gang han var reality-stjerne i TV-programmet «Fra Hollywood til Parkveien».

-  Suksessen var ellevill, vi hadde mange hundre tusen seere, vi var the Kardashians før Kardashian,  minnes han. Det var da han fant ut at han ville bruke talentet sitt til noe godt.

- Jeg fikk for meg ideen om å spille inn en plate.

Sammen med Christian Ingebrigtsen, kjent fra popgruppa A1, skrev han sangen «Get up and Dance».  Singelen solgte tre ganger platina, og overskuddet skulle uavkortet gå til Kreftforeningen.

Mistet nære

Men det var ikke uten motstand og kritikk Jan Thomas skaffet seg oppmerksomhet. Platen fikk totalslakt.

- Kritikerne trodde jeg gjorde det for meg selv. For å få enda mer oppmerksomhet, forteller han.

STORT OPPMØTE: Jan Thomas, Nina Fredriksen (fra VITA) og Tommy Myhre (fra Elkjøp). Foto: Tore Skaar, Se og Hør
STORT OPPMØTE: Jan Thomas, Nina Fredriksen (fra VITA) og Tommy Myhre (fra Elkjøp). Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

- Men jeg har møtt de største monsterne i livet – AIDS og kreft - og jeg har sett venner og familie dø av det. Blant annet en fetter som døde ung av kreft, og etterlot seg to små barn.

Fra bryst til movember

- Jeg vet hvordan det er å kjempe. Ikke mot kreft, men mot fordommene jeg har møtt som homofil.

- Det er ingen som velger å få kreft.  Og det er ingen som velger å være homofil, sier han. 

-Jeg vil bruke plattformen min i dag til noe fruktbart. Ingenting er som å bringe et øyeblikks glede til folk som trenger det. Jeg vil være i ringen og slåss for det jeg tror på.

Gjennom Vita selger han sitt eget merke med blant annet kosmetikk og hårprodukter. For hver leppestift butikken selger, går 50 kroner til brystkreftsaken.

- HAR STILT OPP FOR KREFTSAKEN FLERE GANGER: Jan Thomas har også tidligere stilt opp for kreftsaken, blant annet med å lage en treningsvideo sammen med sin gode venn Geir Ness. Foto: MORTEN KROGH, Se og Hør
- HAR STILT OPP FOR KREFTSAKEN FLERE GANGER: Jan Thomas har også tidligere stilt opp for kreftsaken, blant annet med å lage en treningsvideo sammen med sin gode venn Geir Ness. Foto: MORTEN KROGH, Se og Hør Vis mer

Elkjøp selger blant annet hans varme verktøy, som rettetenger og hår føneren. Der går også 50 kr. av hvert salg til kreftsaken fra varme verktøy, og 10 kr. fra pleie eller styling produkter.

I movember handler det om gutta og prostatakreft. Da er det salg av hårprodukter og after shave som skal stå i fokus.

Blir satt pris på

- Vi er svært takknemlige for Jan Thomas' engasjement for kreftsaken, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Hun forteller at han gjennom flere år har bidratt med oppmerksomhet og penger. 

I tillegg til at han gir deler av overskuddet sitt på enkelte produkter til Rosa sløyfe, har han også solgt singel og laget treningsvideo og initiert samarbeid med andre bidragsytere.

- Jan Thomas sitt engasjement hjelper oss med å skape oppmerksomhet rundt viktige tema, og bidrar til at vi når ut til flere med viktigheten av å støtte kreftforskning, men også informasjon om hvordan vi kan forebygge kreft, sier Ryel. 

- Jeg trenger ingen medalje. Den dagen jeg tar mitt siste åndedrag ønsker jeg det er med viten om at jeg har betydd noe. At jeg har gjort noe jeg kan være stolt av, sier Jan Thomas.

LES OGSÅ: Shannen Dohertys kreft har spredd seg

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer