DOBBELTROLLE: Jan Fredrik Karlsen er sammen med Mira Craig en av dommerne i "X factor" på TV 2. Men han har også sikret seg det som kan bli en lukrativ avtale om å bli manager for vinneren av programmet.  Foto: TV 2
DOBBELTROLLE: Jan Fredrik Karlsen er sammen med Mira Craig en av dommerne i "X factor" på TV 2. Men han har også sikret seg det som kan bli en lukrativ avtale om å bli manager for vinneren av programmet. Foto: TV 2Vis mer

Jan Fredrik anklages for dobbeltrolle i "X factor"

Denne mannen er allerede manager for årets "X factor"-vinner.

SEHER.NO: Ingen vet hvem som vinner TV 2s storsatsing "X factor". Men én ting er i hvert fall sikkert - Jan Fredrik Karlsen blir vinnerens manager. Den rettigheten har nemlig "X factor"-dommeren sikret seg lenge før programmet begynte å bli sendt på tv.

Ikke nok med det, Karlsen og hans selskap Playroom har også en kontrakt som gjør ham til manager for eventuelt andre talenter som dukker opp.

- Det har aldri tidligere foreligget noen formell avtale mellom meg og Sony. Nå har vi inngått en "360-avtale", som er et totalprogram for vinneren av "X Factor", sier Jan Fredrik Karlsen til Dagbladet.

Tidligere har Karlsen vært dommer i både "Idol" og "Norske talenter", og har blitt manager for blant annet Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Erlend Bratland.

I "X-factor" er Karlsen dommer sammen med artisten Mira Craig og Madcons manager Peter
Peters. Verken Karlsen selv, Sony eller TV 2 har noen betenkeligheter med at han både sitter i juryen som velger ut finalistene, og at han kan ende opp som manager for vinneren. Det har imidlertid  Larry Bringsjord, som er leder i interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper (Fono).

- Så lenge alle vet om kontrakten og tv-selskapet er klar over dobbeltrollen hans, synes ikke jeg det er så alvorlig. Derimot synes jeg det er unødvendig av tv-selskapet å gjøre det slik - i og med at konkurransen hadde blitt bedre med dommere uten egne økonomiske interesser, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring oss på vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Årets norske vinner blir en mann