Jan Åge Fjørtoft ble lurt til å drikke alkohol

- Jeg reagerte ikke over stigende rus, men lo stadig høyere og mer, sier avholdsmannen Jan Åge Fjørtoft.

BLE LURT TIL Å DRIKKE: Jan Åge Fjørtoft innrømmer at han hadde et uventet møte med alkohol i 20-årene.  Foto: Andreas Fadum
BLE LURT TIL Å DRIKKE: Jan Åge Fjørtoft innrømmer at han hadde et uventet møte med alkohol i 20-årene. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For få uker siden måtte den tidligere fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft (49) pakke sakene og forlate resten av deltagerne i NRK-programmet «Mesternes mester».

Til tross for avskjeden i den svært fysisk utfordrende konkurransen, er den tidligere fotballspilleren fremdeles i toppform. 

Helt siden han var liten guttunge hjemme i Gursken på Sunnmøre, har det vært viktig for ham å holde fysikken ved like, noe han har klart ved en sunn livsstil.

49-åringen har derfor hele livet holdt seg unna alkohol, med ett eneste unntak.

Ble lurt til å drikke

Rett før Fjørtoft skulle gifte seg med sin kjære Marianne (48) som 22-åring, ble utdrikningslaget hans en fest med høy promille - mot hans vilje. 

- Jeg ville ikke ha noe utdrikningslag, siden jeg ikke drikker. Men kompisene mine sto på sitt, og jeg stilte opp. Etter sterkt ønske fra hele gjengen, godtok jeg å drikke lettøl. Det var jo tross alt utdrikningslaget mitt, avslører Jan Åge i selvbiografien «Elsket og hatet».

Saken fortsetter nedenfor. 

SAMMEN I TYKT OG TYNT: Jan Åge Fjørtoft kona Marianne har vært gift i 27 år.  Foto: Espen Solli
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Jan Åge Fjørtoft kona Marianne har vært gift i 27 år. Foto: Espen Solli Vis mer

Kompisen som jobbet på bryggeri hadde imidlertid andre tanker i hodet, og kjørte lettølflasker gjennom tapperimaskin mens det var eksportøl i tankene. 

–  Jeg drakk lettøl, reagerte ikke over stigende rus, men lo stadig høyere og mer. Etter en stund måtte jeg på do. På veien sto en stor grønn plante jeg tenkte jeg måtte unngå å treffe, men jeg traff den, falt om kull, og så ble alt svart, skriver han.

Saken fortsetter nedenfor. 

LEGENDARISK KARRIERE: Jan Åge Fjørtoft spilte 71 landskamper for Norge og scoret 20 mål. Foto: NTB scanpix
LEGENDARISK KARRIERE: Jan Åge Fjørtoft spilte 71 landskamper for Norge og scoret 20 mål. Foto: NTB scanpix Vis mer

Glemte deltagelsen

Da Seoghør.no møtte de ti deltagerne fra «Mesternes mester» tidligere i vinter, innrømmet Fjørtoft at han nesten hadde glemt at han i det hele tatt hadde takket ja til å delta i konkurransen. 

- Det var en fantastisk opplevelse. Vi var tre uker i en boble. Jeg hadde egentlig ingen forventninger om å dra dit, det var liksom noe jeg takket ja til for lenge siden. Når det nærmet seg dagen så tenkte jeg: Åja, på onsdag så skal vi til Monaco! Det hadde jeg nesten glemt, sa han. 

Han angret imidlertid ikke på at han valgte å reise til Monaco for å delta i «Mesternes mester». 

- Når vi kom dit var det helt fantastisk. På rekordtid så ble vi veldig tillitsfulle hele gjengen, og det er du helt avhengig av når du lever så tett oppå hverandre. Det var utrolig mye humor, sa han til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Virkelig en opplevelse for livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer