<strong>SLAKTES:</strong> Jamie Olivers paella ble ikke godt mottatt hos spanjolene.
 Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix
SLAKTES: Jamie Olivers paella ble ikke godt mottatt hos spanjolene. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Jamie Olivers rett får spanjolene til å rase

- Jeg vil heller spise min egen avføring.

Publisert
Sist oppdatert

Den britiske stjernekokken Jamie Oliver (41) er kjent gjennom en rekke matprogrammer. Den nybakte faren har i en årrekke vært å se i flere matprogrammer, og har gitt ut alt fra stekepanner til kokebøker.

Oliver er en folkekjær kokk, men den siste tida har han fått medfart i sosiale medier for en tolkning han ga ut av den spanske nasjonalretten paella.

«God, spansk mat blir ikke mye bedre enn en paealla. Min versjon kombinerer kyllinglår og chorizo», skrev 41-åringen på Twitter nylig.

Det har skapt en storm.

- Dra til helvete

Flere britiske medier, deriblant BBC og The Guardian, har omtalt saken.

I paella kan man hovedsaklig bruke mye forskjellig, deriblant kanin og snegler, men tradisjonelle spanjoler er bestemte på hva de mener ikke hører hjemme i retten.

Chorizo-pølsa er blant disse ingrediensene.

- Takk for at du har ødelagt vår mest berømte rett. Vær vennlig å styr unna ordet paella for å beskrive ris med noen tilfeldige ingredienser, skriver brukeren «@Pascoimat».

Brukeren Leke Lewis har samlet opp en rekke spanske Twitter-meldinger, hvor enkelte går sterkt ut mot kokken:

- Jeg driter på dine forfedre, skriver en bruker.

- Jeg vil heller spise min egen avføring enn å kalle det der paella, hører du meg?, skriver en annen.

- Dra til helvete, skriver en tredje.

Olivers paella blir også sammenlignet med Jesus-maleriet «Ecce Homo». I 2012 valgte en kvinne å restaurere det over hundre år gamle bildet. Resultatet ble omtalt som tidenes kunst-tabbe.

Det samme blir kokkens rett.

Dette er ikke første gang kokken får kritikk for sine utgaver av elskede retter. I 2014 prøvde han å forbedre den vestafrikanske retten jollof rice. Hendelsen ble omtalt som «ricegate», og kokken fikk mange matglade mot seg.

«Dette skader sjelen min», var blant annet en av tilbakemeldingene han fikk. Det skriver The Guardian.

Nybakt far

Da 41-åringen i starten av august fikk sitt femte barn sammen med kona Jools, delte han flere bilder i sosiale medier av den lille krabaten.

Jamie og Jools Oliver er kjent for å være kreative på navnefronten, noe som ifølge Entertainment Tonight har resultert i navnene Poppy Honey Rosie Oliver (14), Daisy Boo Pamela Oliver (13), Petal Blossom Rainbow Oliver (7) og Buddy Bear Maurice Oliver (5).

Hva familiens siste tilskudd skal omtales som er foreløpig ikke kjent, men Oliver har tilsynelatende forståelse for at mange venter i spenning på hva sønnen skal hete.

LES OGSÅ: Avslører sterke følelser for eks-kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer