Jamie-Lynn Sigler ble anbefalt å holde sykdommen hemmelig

- Jeg var 20 år og redd, og tenkte det var til det beste, sier «Sopranos»-stjernen.

GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: Rex Features
GOD STØTTE: Jamie-Lynn Siglers åtte år yngre ektemann Cutter Dykstra har stått støtt ved skuespillerens side. Foto: Rex Features Vis mer

SEOGHØR.NO: Sist uke avslørte TV-stjernen Jamie-Lynn Sigler (34) at hun i en årrekke har levd i skjul med sykdommen Multippel Sklerose (MS).

Sigler, blant annet er kjent som datteren til mafiaboss Tony Soprano i «The Sopranos», fikk diagnosen allerede som 20-åring.

– Jeg var ikke klar for å snakke om det før nå. Man skulle at tro at jeg, etter alle disse årene, hadde vendt meg til tanken, det er fortsatt vanskelig å akseptere, delte hun med bladet People.

Nå åpner den vakre skuespilleren seg ytterligere om hvorfor hun valgte å holde sykdommen, som angriper sentralnervesystemet, for seg selv i så lang tid.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ TV: Det var onsdag at Sigler delte mer om hvorfor hun hadde valgt å leve i skjul med MS-diagnosen i så mange år. Foto: NTB Scanpix
PÅ TV: Det var onsdag at Sigler delte mer om hvorfor hun hadde valgt å leve i skjul med MS-diagnosen i så mange år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følte seg skamfull

Sigler fryktet nemlig for karrieren sin etter at en kjent Hollywood-agent svarte følgende da hun delte hemmeligheten med ham.

- «Jeg kommer til å late som om du aldri fortalte meg dette, og jeg synes ikke du skal fortelle om sykdommen til noen andre noensinne. Det vil skape hindringer for deg, folk vil dømme deg og ingen kommer ikke til å ansette deg».

- Så jeg tok dette rådet. Jeg var 20 år og redd, og tenkte at det var til det beste, forteller Jamie-Lynn i et TV-intervju på Today Show onsdag, ifølge Daily Mail.

Etter avsløringen denne måneden føler 34-åringen seg lettet.

- Jeg har all intensjon om å fortsette karrieren min. Jeg har levd med denne hemmeligheten som har påført meg skam- og skyldfølelser i så mange år nå at det føles som om mange kilo er løftet fra skuldrene mine.

Saken fortsetter under bildet.

Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til den avdøde mafia-bossen Tony Sopranos, i HBO-serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1999 til 2007.

KULTSERIE: Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til Tony Sopranos, i HBO-serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1999 til 2007.


 Foto: Mary Evans Picture
Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til den avdøde mafia-bossen Tony Sopranos, i HBO-serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1999 til 2007. KULTSERIE: Sigler ble verdensberømt da hun spilte Meadow, datteren til Tony Sopranos, i HBO-serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1999 til 2007. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Sykdommen har forverret seg

Videre forteller Sigler at hun betrodde seg til noen av «Sopranos»-kollegaene, som hun jobbet sammen med fra 1999 til 2007.

- Vennene og familien min har beskyttet meg i alle år. De ønsket at jeg skulle stå frem med diagnosen, og oppmuntret meg til å gjøre det, men jeg var ikke klar. Jeg var redd, men det er jeg ikke nå lenger.

I lang tid levde Hollywood-stjernen nesten symptomfri, men nå har hun gradvis blitt verre. I dag er hele høyresiden av kroppen hennes svak og hun har mistet noe koordinasjon. Derfor kan hun blant annet hverken løpe, danse eller bruke høye heler.

- De siste fem årene har symptomene vært vanskelige. Med MS mister man kontroll over ting man tidligere mestret, og det kan gjøre at man mister selvfølelsen og får mange negative tanker, forklarer hun.

Det finnes ingen kur for MS, men Sigler har prøvd det aller meste av medisiner og går nå på piller som stabliserer symptomene hennes.

Siden 2012 har Jamie-Lynn vært kjæreste med  baseball-proffen Cutter Dykstra (26).

Paret, som giftet seg i Palm Springs i California for to uker siden, har sønnen Beau (2) sammen.

TV-SUKSESS: Fra 2008 til 2009 spilte Sigler kjæresten  Jerry Ferraras rollefigur Turtle i "Entourage". De ble også kjærester i virkeligheten. F.v: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Perrey Reeves, Jerry Ferrara, Jamie-Lynn Sigler og Rex Lee. Foto: NTB Scanpix
TV-SUKSESS: Fra 2008 til 2009 spilte Sigler kjæresten Jerry Ferraras rollefigur Turtle i "Entourage". De ble også kjærester i virkeligheten. F.v: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Perrey Reeves, Jerry Ferrara, Jamie-Lynn Sigler og Rex Lee. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Jamie-Lynn Sigler mistet broren