Pierce Brosnan:

«James Bond»-stjernen mistet kona og datteren til kreft

 - Ser ikke på begeret som halvfullt, sier han.

DØDE: Pierce Brosnan ble enkemann da Cassandra Harris, hans kone, døde av kreft i 1991. Datteren deres mistet livet til samme sykdom i 2013. Dette bildet ble tatt i 1983. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Pierce Brosnan ble enkemann da Cassandra Harris, hans kone, døde av kreft i 1991. Datteren deres mistet livet til samme sykdom i 2013. Dette bildet ble tatt i 1983. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Bøkene og filmene om den hemmelige agenten James Bond, alias 007, har fått en hel verden til å bite negler. Mange har gjennom årenes løp fått lov til å forevige spionen på skjermen, og blant dem finner vi den irske gentlemannen Pierce Bronsan (63).

63-åringen har spilt i fire «James Bond»-filmer, og var for siste gang agenten i 2002. Mens Bond ofte kommer seg ut av situasjoner helskinnet på en måte eller en annen, har ikke livet til Brosnan gått like enkelt for seg.

I 1991 mistet han kona Cassandra Harris, som døde av eggstokkreft. I 2013 skulle ulykken ramme familien igjen. Adoptivdatteren hans, Charlotte, døde av samme sykdom som krevde morens liv 22 år tidligere.

Saken fortsetter nedenfor.

SØRGER FORTSATT: Pierce Brosnan har mistet flere av damene i livet sitt til eggstokkreft. Han forteller i et nytt intervju at sorgen ofte fortsatt kommer krypende. Foto: NTB Scanpix
SØRGER FORTSATT: Pierce Brosnan har mistet flere av damene i livet sitt til eggstokkreft. Han forteller i et nytt intervju at sorgen ofte fortsatt kommer krypende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke halvfullt

Brosnan har ikke lagt skjul på at sorgen har vært overveldende og tidvis altoppslukende.

Det skulle gå ti år fra Cassandra døde til han giftet seg på nytt, men han forteller nå at smerten fortsatt ofte kommer krypende fram.

I et portrett med magasinet Esquire går den spreke 63-åringen innom temaer som sosiale konvensjoner og hobbyer, men han forteller også om hvordan det er å leve med sorgen etter å ha mistet to av dem som sto han nærmest. For ett år siden døde også en av hans partnere, Beau Marie St. Clair, av eggstokkreft.

- Jeg ser ikke på begeret som halvfullt, tro du meg, forteller han til magasinet og fortsetter:

- Den mørke, melankolske, irske svarthunden (referanse til britiske sagn om spøkelses-hunder, journ anm) sitter ved siden av meg til tider, sier han.

Ifølge Kreftforeningen er kreft i eggstokkene vanskelig å oppdage, og symptomene kan oppleves svær forskjellig fra person til person. Sykdommen oppdages ofte når kreften allerede har spredt seg. I Norge er det den sjette vanligste kreftformen for kvinner, og risikoen stiger i 60-årsalderen.

I 2015 ble 375 kvinner diagnostisert med krefttypen.

Saken fortsetter nedenfor.

DØDE: Brosnans adoptivdatter Charlotte døde av samme sykdom som moren, 22 år senere. Her er hun på rød løper sammen med «James Bond»-stjernen i 2006. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Brosnans adoptivdatter Charlotte døde av samme sykdom som moren, 22 år senere. Her er hun på rød løper sammen med «James Bond»-stjernen i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Led samme skjebne

Pierce Brosnan giftet seg med Cassandra Harris i 1980, og var gift med henne til hun døde av kreft i 1991.

I 1985 adopterte han Harris' datter Charlotte, etter at faren hennes døde. Sorgen var overveldende for skuespilleren.

- Å se noen man elsker få livet spist vekk bit etter bit av denne avskyelige sykdommen, gjør at sorgen blir en uutslettelig del av deg, sa han ifølge Hello Magazine i 2014.

- Jeg holdt hånden til min generøse, sterke og vakre kone Cassie, da eggstokkreften tok livet hennes altfor tidlig, sa han.

I 2001 giftet skuespilleren seg med den amerikanske journalisten og forfatteren Keely Shaye Smith. Ekteparet har to barn, Dylan (20) og Paris (16). Han har likevel hatt et tett forhold til sine adopterte barn Charlotte, Sean og Christopher.

Skuespilleren har flere ganger engasjert seg i kreftsaken de siste årene. I september 2014 var han til stede på arrangementet «Stand Up To Cancer». Profiler som Jennifer Aniston, Alicia Keys, Sofia Vergara, Kevin Bacon, Jennifer Hudson og Gwyneth Paltrow kastet glans over arrangementet.

- Vær så snill og ring oss nå. Gi for kvinnene dere elsker og savner. Jeg gir for Cassie og Charlotte. La oss bygge en framtid der vi kan holde hverandres hender, og se at de blir gamle. Akkurat sånn det skal være, etter et langt og helt liv, sa Brosnan fra scenen.

LES OGSÅ: - Det jeg sa såret datteren min permanent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer