K.J. Apa:

James (19) ble sexsymbol over natta

Slik er «Riverdale»-stjernen helt privat.

POPULÆR: Skuespiller KJ Apa (19) har smeltet mange ungpikehjerter etter at han fikk en av hovedrollene i Netflix-suksessen «Riverdale». Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Skuespiller KJ Apa (19) har smeltet mange ungpikehjerter etter at han fikk en av hovedrollene i Netflix-suksessen «Riverdale». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespiller K.J. Apa, eller Keneti James Fitzgerald Apa (19) som han egentlig heter, har tatt verden med storm etter at han fikk rollen som Archie Andrews i Netflix-suksessen «Riverdale».

Dramaserien, som blant annet er blitt beskrevet som en krysning mellom «Gossip Girl», «Pretty Little Liars» og «Twin Peaks», har fått svært god mottakelse blant anmelderne.

Da tok det heller ikke lang tid før den ellers så ukjente Apa fikk en solid fanskare, og ble et yndet objekt i pressen.

Loved this shot

Et innlegg delt av KJ Apa (@kjapa)

- Min far er høvding

I et større intervju med Vulture har Apa blant annet åpnet opp om den enorme suksessen, hva han synes om å bli stemplet som sex-symbol, og om sin familiære bakgrunn.

- Jeg har en stor familie som er samoanere (et urfolk, journ. anm.). Så den samoanske kulturen har alltid spilt en stor rolle i livet mitt. (...) Faren min er faktisk en høvding i Samoa, sier skuespilleren, og legger til at han har en tatovering på høyre skulder som er en hyllest til sin far.

Happy birthday mum! Love you heaps ❤️

Et innlegg delt av KJ Apa (@kjapa)

19-åringen, som kommer fra Auckland i New Zealand, har særdeles få film- og tv-opptredener bak seg.

På tross av dette kapret han altså «Riverdale»-rollen, etter at serieskaperne hadde jaktet på den perfekte skuespilleren verden over i hele fire måneder.

- Er det ikke rart? Jeg tenkte bare: «Hva hvis jeg ikke ser bra ut med rødt hår?», uttalte en spøkefull Apa til New Zealand Herald, da nyheten ble kjent.

I virkeligheten har nemlig 19-åringen mørkebrunt hår, og ikke rødt, slik karakteren i serien har. For å få til dette måtte Apa dermed gjennom omfattende behandlinger hos frisøren.

- Jeg måtte dra til frisøren annenhver uke, der vi både bleket og farget håret. Det var ganske smertefullt de to første gangene, for da måtte de farge øyenbrynene i samme slengen. De måtte først bleke øyenbrynene, og jeg hadde to hull, hvor blekemiddelet brant seg inn i huden, uttalte han til Vulture.

First horse memZ with day 1 uso. 😹

Et innlegg delt av KJ Apa (@kjapa)

Fikk ikke modell-oppdrag

At Apa har fått mye oppmerksomhet fra det motsatte kjønn som følge av tv-serien, er ingen ukjent sak. For noen år tilbake signerte han imidlertid med et modellbyrå, men har uttalt overfor Vogue at han overraskende nok «aldri fikk noen oppdrag».

Dermed forsøkte han seg innen skuespilleryrket, og gikk på audition for «Shortland Street» - en populær såpeopera-serie i New Zealand - som han senere fikk en rolle i.

Ingeborg Heldal, tidligere filmekspert i Viasat og nåværende utviklingsredaktør i Se og Hør, sier til Dagbladet at hun godt kan forstå Apas popularitet i kjølvannet av «Riverdale»-rollen.

- Jeg skjønner godt at K.J., eller «Archie», appellerer til unge jenter. Han er selvsagt utrolig pen, men nesten enda viktigere er det at han har dette litt plagede, som vi jenter elsker. Kunstneren innestengt i en atlets kropp. Kapteinen på fotballaget som egentlig bare har lyst til å klimpre såre kjærlighetsballader på kassegitaren. Det sier seg nesten selv at det går rett hjem, sier Heldal.

Det er en kjent sak at skuespillere som slår igjennom i svært ung alder, kan ha vansker med å takle suksessen på en konstruktiv måte.

- Når du som ung og relativt ukjent skuespiller får et brak gjennombrudd, er det veldig viktig å ha et godt apparat rundt seg. Skal karrieren vare må du ta de rette valgene. Det finnes mange «one-hit-wonders» blant skuespillere også, legger Heldal til.

@homeholisticla

Et innlegg delt av KJ Apa (@kjapa)

- Kan brått forsvinne

Christopher Pahle, Dagbladets tv-anmelder, har gitt «Riverdale» meget gode skussmål, og skriver blant annet at han «ikke kan huske å ha sett en så tiltalende fargepallett siden Hannibal».

Kjekkas-stemplede skuespillere i ungdomsserier er intet nytt femomen, påpeker Pahle.

- De blir veldig store, men mange av dem kan også brått forsvinne, fordi de kanskje assosieres for mye med rollen, og ikke har så mange bein å stå på etterpå. Noen klarer den overgangen også, så det gjenstår egentlig bare å se, sier Pahle, og fortsetter:

- «Archie» har en fin utstråling - han er både kjekkas og sårbar, noe som pleier å slå an. Den røde luggen gjør han jo også veldig særegen. En av de største styrkene til «Riverdale» er definitivt casten, de har funnet veldig riktige folk til riktige roller. Det er litt av det samme som «Skam» har fått til.

Avslappet tilnærming til suksessen

På privaten er Apa også opptatt av musikk, og spiller flere instrumenter, deriblant piano og gitar. Han har uttalt at «Top Gear» er favorittprogrammet på tv, og at han ellers bruker fritiden på venner og familie.

Riverdale wrap party's are very real. #panama 😝

Et innlegg delt av KJ Apa (@kjapa)

Før han ble en del av «Riverdale», fikk 19-åringen imidlertid spørsmål om han var klar for den eventuelle enorme populariteten han kom til å oppleve.

Selv forklarte han at det var viktig å holde begge beina godt platet på jorda.

- Alle har advart meg om at jeg kunne bli stemplet som tenåringsidol. De har sagt at jeg må stålsette meg. Jeg tenker bare: «Det går fint. Jeg tror ikke det blir så ille. Til syvende og sist har vi en jobb å gjennomføre, og vi må bare fokusere på å få det gjort».

Foruten Riverdale er 19-åringen akutell med filmen «A Dog's Purpose», som ble lansert i januar. I framtida ønsker skuespilleren å gjøre større film-prosjekter, og helst få en actionrolle.

- Akkurat nå er det action jeg har lyst å gjøre. Jeg har lyst å jobbe mer fysisk, noe jeg tror den sjangeren vil gi meg. Jeg vil etter hvert styre unna rollen som «ungdomsskolens store idrettsstjerne», sier han til Vulture.

LES OGSÅ: Hollywood stjernen la på sprang etter frekk tyv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer