HÅPER PÅ KJÆRESTE: Jan Erik forteller at målet hans med "Jakten med kjærligheten" er å få seg en kjæreste. Han tror imidlertid at hans homofile legning kan vekke reaksjoner.  Foto: TV 2
HÅPER PÅ KJÆRESTE: Jan Erik forteller at målet hans med "Jakten med kjærligheten" er å få seg en kjæreste. Han tror imidlertid at hans homofile legning kan vekke reaksjoner. Foto: TV 2Vis mer

Jakter på drømmemannen!

- Det er sikkert noen som har problemer med det...

SEHER.NO: Gulbrandsdals-bonden Jan Erik Kjær (41) er en av de åtte deltagerne i årets "Jakten på Kjærligheten".

Det som imidlertid skiller ham litt fra de andre deltagerne, er at han er homofil.

I et ferskt intervju med "God Kveld Norge" forteller den sjarmerende 41-åringen at han regner med at legning hans vil skape noen reaksjoner.

- Det er ikke bare det at jeg skal jakte på en kjæreste, men jeg skal jakte på en mann. Det er det noen som sikkert har problemer med, det er det ikke tvil om, sier han.

I fjor tok 41-åringen mot til seg, og oppfylte drømmen han har hatt i flere år, nemlig å flytte fra storbyen Oslo, til landet, for å være bonde.

Nå avler han storfe på Heidal, og ifølge Kjær har de fleste i nærmiljøet akseptert at han er homofil.

- Jeg har ikke valgt å være homofil, og synes ikke andre mennesker skal velge meg bort for det. De må forholde seg til det, og jeg tror at veldig mange ville fått det mye bedre seg seg selv om de stod frem og var åpne, sier han.

Så langt har han fått mange positive reaksoner, og forteller at de fleste bare synes det er morsomt og tøft at han stiller opp.

Og dersom hans tv-deltagelse kan hjelpe andre homofile til å stå frem, synes han det er flott.

- Det jeg ønsker med «Jakten på kjærligheten» er å få meg kjæreste, men hvis det har en bieffekt i forhold til synliggjøring av homofili, så er ikke det noe negativt, sier han.

Forhåpentligvis blir han en av de fire som får flest frierbrev og dermed får være med på innspillingen til høsten.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ:  - Jeg er ikke spritbonden!