- «Jakten»-valgene blir tatt ut fra utseende

Men det er helt fullstendig feil, mener TV-bonden Roar Husetuft.

DISKUTERER: - Jeg tror ikke valgene handler først og fremst om utseende. I de aller første valgene kan dette være tilfellet, da man ikke har fått så mye tid til å bli kjent med det indre, mener Vivian Fiskaa (øverst til venstre). På bildet, fra ve Foto: TV 2
DISKUTERER: - Jeg tror ikke valgene handler først og fremst om utseende. I de aller første valgene kan dette være tilfellet, da man ikke har fått så mye tid til å bli kjent med det indre, mener Vivian Fiskaa (øverst til venstre). På bildet, fra ve Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det nærmer seg en endelig avklaring i TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten».

Årets fire TV-bønder, Svein Bøylestad (27), Roar Husetuft (31), Bente Fremo (26) og Linda Bjørnes (36) har nå bare to friere igjen på gården.

I mandagens episode ble det høydramatisk da Sveins «favoritt»-frier Vivian Fiskaa valgte å trekke seg fra programmet.

- Jeg har kjent en stund på om det kan bli noe mer enn et vennskap mellom meg og Svein. Etter å ha tenkt noen dager, fant jeg ut at det ble feil for meg å skulle reise på en romantisk tur med ham. Det er ingen følelser i bildet for min del, ingen kribling og ingen sommerfugler. Jeg kjente at dette ikke kunne bli noe av, fortalte Vivian til Seher.no da.

De fire bøndene har de siste månedene vært gjennom både speed-date, vanlige dater og gårdsuker. Men selv om det på TV-skjermen ser ut som at innspillingen har pågått i uker og måneder, er det ikke slik i det virkelige liv. Innspillingen har nemlig vart i om lag halvannen uke for hver enkelt bonde - hvis man regner fra speed-datene til det endelige valget blir tatt.

I tillegg kommer tre eller fire dager der bøndene drar på ferie med sine utvalgte, samt én oppsummeringsdag. Opptaksdagene strekker seg over to måneder.

Derfor er det også enkelte som mener at valgene bøndene gjør, utelukkende blir gjort med bakgrunn i utseende.

- I en setting som «Jakten på kjærligheten» tror jeg at valgene blir tatt på bakgrunn av utseende - fordi man har så kort tid til å bli kjent med hverandre. Det er en ekstrem dating-setting, og da blir det naturlig å ta sine valg ut fra førsteinntrykk som utseende, mener Roars frier Ann Kristin Bergseth, som røk ut av programmet i forrige uke.

Kort innspillingstid til tross: Roar Husetuft er langt fra enig i betraktningene til sin frier, Ann Kristin.

- Nei, utseende var ikke det som gjorde utslaget på min gård. Det er jeg ikke enig i. At man har noe mellom ørene er også viktig, sier Husetuft til Seher.no.

- Hvilke vurderinger la du til grunn da du gjorde dine valg?

- Man føler litt på hvordan jentene er, både overfor meg og overfor de andre jentene - og ikke minst hvor mye de tar del i gårdsuka. I tillegg er det også viktig hvordan de er mot mine venner, hvordan de er til å rydde og å samarbeide om alt. Jeg vil ikke si at avgjørelsene ble tatt på grunn av utseende. Helhetsinntrykket var viktig.

Han mener Bergset har misoppfattet situasjonen på gården.

- Hun får mene det hun vil, men jeg er helt uenig i det hun sier. Men det er selvsagt lov å ha forskjellige meninger. Ann Kristin er uansett en pen jente, så jeg tror nok ikke at det er grunnen til at hun måtte reise. Hun har nok misoppfattet det også, sier «Jakten»-bonden, som i programmet også hadde en alvorlig prat med nettopp Bergset.

Vivian Fiskaa, som altså trakk seg fra programmet denne uka, støtter både Ann Kristin og Roar i diskusjonen rundt temaet.

- Jeg tror ikke valgene handler først og fremst om utseende. I de aller første valgene kan dette være tilfellet, da man ikke har fått så mye tid til å bli kjent med det indre. Da er det kanskje lett å velge noen man liker å se på. Dette gjør jo vel alle? Videre er det jo klart at man velger ut i fra personligheter man liker, sier hun til Seher.no.
 
Bonden Svein Bøylestad erkjenner at hvordan man ser ut har en del å si i valgene han tar. Men det er langt fra det eneste som betyr noe.

- Det naturlige svaret er nei, det er større sammenhenger enn som så. Men ja, utseende betyr en del det også. Men det er overhodet ikke en ensporet sak, det er en del av en større pakke. Hvis det hadde vært slik, ville jeg valgt flere av de hjemsendte jentene videre. Jo mer inntrykk, jo mindre har utseendet å si, mener Svein.

Roars frier, Sara Mari Gaup, tror at hennes utvalgte bonde tok sine valg ut fra en helhetlig vurdering.

- For noen kan det kanskje virke som at det meste er basert på utseende. Men jeg tror det var mer helhetlig enn som så, man får jo inntrykk gjennom brevene som kommer inn også. Det var i hvert fall det inntrykket jeg fikk, forteller Sara til Seher.no.

«Jakten på kjærligheten» ser du på TV 2 mandager klokka 20.00. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg gråt faktisk under intervjuene  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer