«Jakten på kjærligheten»:

«Jakten»-Trines store sorg

- Vil holde minnet av henne i live.

MISTET VENNINNA: «Jakten på kjærligheten»-bonde Trine Turtum forteller nå åpent om sin store sorg. Foto: Fredrik Ulen/TV 2
MISTET VENNINNA: «Jakten på kjærligheten»-bonde Trine Turtum forteller nå åpent om sin store sorg. Foto: Fredrik Ulen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld skal Norge nok en gang få følge single bønder i «Jakten på kjærligheten». Frierbrevene har fylt postkassene til årets fire bønder, som alle har meldt seg på i håp om å finne en bedre halvdel.

Det er derimot ikke alle bøndene som har meldt seg på programmet selv. Bonden Trine Turtum fra Vågå har lenge vært singel, men ønsket ikke å sende inn en søknad selv.

Heldigvis for henne har hun venner som har bestemt seg for å sjanghaie kjærlighetslivet hennes, og meldte henne på uten at hun visste det.

ÅRETS BØNDER: Dette er bøndene som skal konkurrere om friere i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

En særlig god venninne tok nemlig saken i egne hender, og meldte bonden på. Det var i forbindelse med forrige sesong, som Trutum takket nei til å være med på. Da muligheten bød seg igjen nå, hadde hun ikke noe annet valg enn å takke ja.

- Skikkelig trist

Venninna lå nemlig for døden.

- Hun hadde meldt meg på en gang før, men da synes jeg ikke det passet helt. Da en annen venninne meldte meg på nå, var jeg nødt til å si ja. Hun havnet nemlig i koma etter en hjerneblødning, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Da tenkte jeg jo at jeg måtte si ja, så jeg kunne overraske henne da hun våknet. At det hadde vært en artig ting å fortelle, siden det liksom var hun som startet alt det her.

Hun hadde forberedt seg på at venninna muligens ikke ville være helt som før, men at hun likevel trolig ville fått glede av å høre at Trutum hadde bestemt seg for å finne kjærligheten på tv.

Beskjeden fikk hun dessverre aldri overlevert. Etter noen måneder i koma sovnet venninna inn, 37 år gammel.

- Hun visste at jeg var påmeldt, men fikk aldri oppleve det med meg. Det synes jeg er skikkelig trist. Jeg mistet en god venninne, og jeg savner henne veldig.

De to hadde ikke kjent hverandre i mange år, men hadde jobbet sammen ved flere anledninger og klaffet godt. De kunne skravle sammen på telefon i flere timer, og hadde en fin tone. Venninna var fast bestemt på å finne en mann til bonden, noe de også fleipa med ofte.

- Jeg tror hun hadde blitt glad for å høre at jeg faktisk takket ja. Jeg håper litt på at hun følger med likevel, på en eller annen måte. Det hadde vært fint.

En av de siste gangene de to rakk å se hverandre, var etter at venninna hadde fått et nytt barn. Kort tid etterpå rammet sykdommen akutt, og nå må barna vokse opp uten mor.

- Jeg har fortsatt litt kontakt med familien hennes, og det er hyggelig. Jeg vil gjerne holde minnet av henne i live så lenge som mulig, og derfor synes jeg det er flott å kunne prate om henne.

Vis mer

Gruer seg

Turtum kan derimot ikke prate om hvordan det har gått for henne i sommer, og om hun nå har funnet den store kjærligheten. Ikke før det eventuelt har skjedd på tv, kan hun fortelle de gledelige nyhetene.

I episoden som sendes nå på mandag, gjør hun seg klar til å dra på speed date med frierne sine. Hun forteller at hun husker at hun var nervøs.

DATER PÅ TV: Bonde Trine Turtum fra Vågå på speed date med sine friere. Fra venstre: Bjørn Tore Grøtheim, Petter Nordhaug, foran Robert Høyland, bonden Trine, Olav Åsen Haugsgjerd og Jens-Aleksander Butter Simonsen. Foto: Fredrik Ulen / TV 2
DATER PÅ TV: Bonde Trine Turtum fra Vågå på speed date med sine friere. Fra venstre: Bjørn Tore Grøtheim, Petter Nordhaug, foran Robert Høyland, bonden Trine, Olav Åsen Haugsgjerd og Jens-Aleksander Butter Simonsen. Foto: Fredrik Ulen / TV 2 Vis mer

- Det er definitivt ikke noe jeg går gjennom hver dag, så det er klart jeg var spent. I tillegg ønsket jeg jo å møte gutta, mange av dem hadde jo reist langt for å møte meg, sier hun.

Hvis hun tok med seg noe lærdom etter at venninna døde, har det vært at hun burde ta flere sjanser.

- Man vet aldri når det plutselig er over. Derfor har jeg kanskje blitt litt tøffere, og begir meg ut på eventyr jeg normalt sett kanskje ville ha dvelt ved, sier hun.

LES OGSÅ: Forsvares av stjernene etter storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer