Jakten-frier i retten for sms-sjikane

- Disse beskyldningene er feilaktige, hevder den tiltalte TV-frieren.

«FRIDDE» TIL BONDE: Den tiltalte kvinnen er blant frierne i årets sesong av Jakten på kjærligheten på TV 2. Foto: TV 2
«FRIDDE» TIL BONDE: Den tiltalte kvinnen er blant frierne i årets sesong av Jakten på kjærligheten på TV 2. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten» har rullet på norske TV-skjermer en god stund. To av årets bønder har nå kun fire friere å konsentrere seg om, mens to har fem gjenværende beilere. For noen uker siden ble det klart hvilke ti friere Christian Fredrik Sandberg, Åge André Brømnes, André Olsen og Jostein Sundby valgte å plukke med seg fra brevbunken.

Spesielt én av disse TV-frierne går nå en meget spennende tid i møte - i rettssalen.

Seher.no kjenner nemlig til at en av de mange kvinnelige frierne som er med i programmet tiltalt for trygdebedrageri og telefonsjikane. Seher.no sitter også på tiltalebeslutningen som bekrefter dette. 5. november må kvinnen møte i tingretten.

«I perioden 18. desember 2009 til 19. januar sendte hun til sammen ca. 250 tekstmeldinger på mobiltelefonen til NN, samt ringte ham gjentatte ganger på hans private mobiltelefon og på hans arbeidsplass, hvilket var egnet til å krenke NNs fred», heter det i tiltalebeslutningen, som Seher.no har fått innsyn i.

Men det stopper ikke der: «Jakten»-frieren må også svare for en pengesum hun feilaktig skal ha mottatt fra NAV forvaltning avdeling Oslo og Akershus. I tiltalebeslutningen hevdes det at hun forledet ansatte til å utbetale henne nesten 130.000 kroner for mye i perioden 1. april 2007 til 4. november 2007.

«Hun forledet ansatte til å utbetale seg til sammen 128.351 kroner for mye i arbeidsledighetstrygd ved at hun i meldekortene hun innga til arbeids- og velferdsetaten hver fjortende dag unnlot å føre opp arbeidstimer hun faktisk hadde vært i arbeid. Ved dette påførte hun NAV forvaltning Oslo og Akershus tap eller fare for tap tilsvarende det beløp hun uberettiget fikk utbetalt», hevder påtalemyndigheten.
 
Tonje Tønder, som representerer påtalemyndigheten, vil overfor Seher.no ikke kommentere saken. Det vil heller ikke «Jakten»-frierens advokat, Cato Johannessen.

- Jeg har ingen fullmakt fra min klient til å uttale meg i denne saken, sier Johannessen.

TV-frieren bekrefter derimot til Seher.no at hun er tiltalt på to punkter. Men hun er uskyldig, mener hun selv.

- Disse beskyldningene er feilaktige. Når det gjelder NAV-saken hadde det seg slik at de forklarte meg hvordan jeg skulle fylle ut meldekortet. Slik fylte jeg det ut også. Men den informasjonen jeg fikk fra NAV var ikke riktig, sier frieren, som er krtisk til behandlingen hun har fått.

- Den som får svi for dette, det er meg. Jeg har ikke bevisst svindlet til meg disse pengene, mener hun.

Den påståtte telefonsjikanen - som altså blant annet skal innbefatte 250 tekstmeldinger, til en politimann hun skal ha hatt et av-og-på-forhold til - har også to sider, ifølge den tiltalte frierjenta.

- Du kan jo skrive så mye som at jeg har fått like mange tekstmeldinger tilbake. Han det gjelder har jeg også anmeldt til Spesialenheten for politisaker tidligere. Han har gjort ting mot meg som han ikke har lov til å gjøre, hevder «Jakten-frieren», som har vært å se på TV denne høsten, til Seher.no.

«Jakten på kjærligheten» ser du på TV 2 mandager klokka 20.00. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.