<strong>VISSTE LITE:</strong> Én av frierne til én av disse «Jakten»-bøndene ble nylig dømt til 75 dagers fengsel for trygdesvindel og telefonsjikane. 30 av dagene er ubetinget. Trolig visste den aktuelle TV-bonden lite om hva frieren var innblandet i.  Foto: TV 2
VISSTE LITE: Én av frierne til én av disse «Jakten»-bøndene ble nylig dømt til 75 dagers fengsel for trygdesvindel og telefonsjikane. 30 av dagene er ubetinget. Trolig visste den aktuelle TV-bonden lite om hva frieren var innblandet i. Foto: TV 2 Vis mer

«Jakten»-frier dømt til 30 dagers fengsel

En av frierne i årets «Jakten på kjærligheten» må sone for trygdebedrageri og telefonsjikane.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I oktober skrev Seher.no om en av årets «Jakten på kjærligheten»-friere, som måtte møte i retten tiltalt for trygdebedrageri og telefonsjikane. 4. og 5. november måtte kvinnen møte i tingretten. Det bekreftet også tiltalebeslutningen Seher.no satt på.

Nå kan Seher.no også avsløre at frieren ble dømt for lovbruddene.

Den dømte kvinnen var tiltalt på to punkter - trygdebedrageri og telefonsjikane. Retten syntes derimot at trygdebedrageriet var det mest alvorlige punktet. Derfor ble hun også dømt til 75 dagers fengsel, der 45 av dem ble gjort betinget.

«Jakten»-frieren måtte svare for en pengesum hun feilaktig skal ha mottatt fra NAV forvaltning avdeling Oslo og Akershus. I tiltalebeslutningen hevdes det at hun forledet ansatte til å utbetale henne nesten 130.000 kroner for mye i perioden 1. april 2007 til 4. november 2007.

«Hun forledet ansatte til å utbetale seg til sammen 128.351 kroner for mye i arbeidsledighetstrygd ved at hun i meldekortene hun innga til arbeids- og velferdsetaten hver fjortende dag unnlot å føre opp arbeidstimer hun faktisk hadde vært i arbeid. Ved dette påførte hun NAV forvaltning Oslo og Akershus tap eller fare for tap tilsvarende det beløp hun uberettiget fikk utbetalt», hevdet påtalemyndigheten.

Dette valgte retten å slå hardt ned på.

«Etter rettspraksis er det klart at det beløpet hun urettmessig fikk utbetalt, er så stort, at denne saken må avgjøres med ubetinget fengselsstraff. Høyesterett har i dom gjengitt i Rt 2008 side 1386, uttalt at den veiledende grensen for ubetinget fengsel går ved et beløp tilsvarende folketrygdens grunnbeløp. Her er beløpet nesten det dobbelte», står det skrevet i rettspapirene.

Kvinnen selv vil ikke kommentere dommen overfor Seher.no. Hun stilte seg uforstående til tiltalen da Seher.no var i kontakt med henne i oktober.

- Disse beskyldningene er feilaktige. Når det gjelder NAV-saken hadde det seg slik at de forklarte meg hvordan jeg skulle fylle ut meldekortet. Slik fylte jeg det ut også. Men den informasjonen jeg fikk fra NAV var ikke riktig, sier frieren, som var krtisk til behandlingen hun fikk den gang.

- Den som får svi for dette, det er meg. Jeg har ikke bevisst svindlet til meg disse pengene, mente hun.

Kvinnen som i høst jaktet kjærligheten på TV var også i retten for et annet forhold.
 
«I perioden 18. desember 2009 til 19. januar sendte hun til sammen ca. 250 tekstmeldinger på mobiltelefonen til NN, samt ringte ham gjentatte ganger på hans private mobiltelefon og på hans arbeidsplass, hvilket var egnet til å krenke NNs fred», het det i tiltalebeslutningen.

Dette, mente retten også var alvorlig, ettersom den samme kvinnen i tingretten ble idømt en bot for lignende forhold i juli 2009. Ifølge retten, ville den siste telefonsjikanen isolert sett også ha resultert i betinget fengselsstraff.

«Retten er etter dette enig med aktor i at straffen kan fastsettes til fengsel i 75 dager. I motsetning til aktors forslag, mener retten at den betingede delen bør være lenger enn den ubetingede. Det betyr at 45 dager av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år, jfr straffeloven §§ 52 til 54, mens altså 30 dager er ubetinget», står det i domsavsigelsen.

Ifølge Nedre Romerike tingrett valgte «Jakten»-frieren ikke å anke dommen. Seher.no har ikke lykkes å komme i kontakt med kvinnens advokat eller aktoratet i saken.

Frieren selv derimot, skriver i en sms til Seher.no - etter at denne saken ble publisert - at hun har valgt å anke dommen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: «Jakten»-frier i retten for sms-sjikane  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer