«Jakten på kjærligheten» 2017:

«Jakten»-bøndenes verste avvisninger

Dumpet til fordel for kompisen og falt for dame som var opptatt.

AVVIST: «Jakten»-bøndene avslører sine verste avvisninger før de meldte seg på «Jakten på kjærligheten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVVIST: «Jakten»-bøndene avslører sine verste avvisninger før de meldte seg på «Jakten på kjærligheten». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Årets sesong av «Jakten på kjærligheten» er godt i gang, og de fire bøndene har allerede blitt nødt til å skuffe flere mer eller mindre håpefulle friere.

Ti friere er blitt til seks, og seks friere er blitt til fire. Og mandag flyttet bøndenes fire utvalgte friere inn hos dem for å bli bedre kjent i den såkalte «gårdsuka».

Etter hvert som tiden går, blir bøndene og frierne bedre kjent, og det blir stadig tøffere å sende skuffede friere hjem.

Så, hvordan har årets «Jakten»-bønder selv opplevd det å bli avvist tidligere? Se og Hør har tatt runden hos dem for å høre litt om bøndenes verste avvisninger.

- Mister dama og kompisen

Andebu-bonden Erik Grytnes (38) driver med villsau, korn og tømmer hjemme på gården sin, og på tv-skjermen har man fått se frierne bli sjarmert av de varme øynene hans.

Før «Jakten på kjærligheten» har han imidlertid opplevd å bli avvist flere ganger:

- Jeg har vært betatt flere ganger uten at det har blitt gjengjeldt. Det er ikke noe gøy dersom jeg inviterer på kaffe eller middag og jenta ikke svarer, eller sier at hun ikke kan, sier Erik, og utdyper:

- Det er vel en ganske kjent greie for de fleste, tipper jeg, at man blir betatt og har lyst til å bli bedre kjent. Og da tenker man at man kan ta en kaffe eller øl sammen, helt uforpliktende. Men så får man ikke noe svar på invitasjonen. Og det er jo en kjip greie, at man opplever at noen ikke er interessert tilbake.

Saken fortsetter under bildet:

DOBBELT TAP: Erik Grytnes mistet både dama han var interessert i, og kompisen hun foretrakk i ungdomsårene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DOBBELT TAP: Erik Grytnes mistet både dama han var interessert i, og kompisen hun foretrakk i ungdomsårene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

38-åringen understreker likevel at han kommer over avvisninger i kjærligheten relativt raskt. Han prøver nemlig å tenke at det er dama som taper på å ikke være sammen med ham.

Imidlertid har Erik også opplevd å bli avvist av damer som har foretrukket en av kompisene hans. Og dét innrømmer han er «skikkelig kjipt»:

- Det som jo er veldig synd da, er at det blir et «dobbelt tap». At man mister litt begge deler, både kameraten og jenta man er interessert i - i hvert fall hvis det er litt dramatisk. For hvis hun man er interessert i foretrekker kameraten din, så er man kanskje ikke så gira på å henge med ham. Og særlig ikke hvis hun man selv er interessert i også er der, hehe.

- Jeg opplevde det der i ungdomsårene, men det er heldigvis ikke mer nylig enn det, avslutter han muntert.

- Rett og slett dumpa

Heller ikke Ingvar Alstad (31) fra Steinkjer legger mye imellom når han skal fortelle om hvordan han har opplevd det å bli avvist i kjærlighetslivet.

Ingvar, som fikk frierne sine med i boblebadet selv før de flyttet inn på gården, legger ikke skjul på at han har blitt såret av avvisninger i fortiden:

- Det er jo kjipt, og veldig kjedelig, rett og slett. Det er ikke noe man går og håper at skal skje, for å si det sånn. Man blir jo lei seg, og det er ikke noe artig, sier trønderen.

Saken fortsetter under bildet:

TUNGT: Ingvar Alstad opplevde at en dame han ville bli kjæreste med, ikke ønsket det samme. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TUNGT: Ingvar Alstad opplevde at en dame han ville bli kjæreste med, ikke ønsket det samme. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

31-åringen legger til at han opplevde «et tungt øyeblikk og en tung tid» da en romantisk relasjon ikke fikk det utfallet han hadde ønsket:

- Når man er virkelig interessert i noen og har lyst til å inngå et forhold, og så blir man rett og slett dumpa. Det er jo ikke noe artig. Man føler selv at man har gode følelser og at det meste er på stell egentlig, og så føler ikke den andre det samme. Da blir det brudd, rett og slett, og det er veldig vondt. Det kan det være for begge, selv om den ene føler mer enn den andre. Det er jo så enkelt, men også så vanskelig, avslutter han.

- Ville ikke ha mer med meg å gjøre

Årets eldste bonde i «Jakten på kjærligheten», Rolf Gjølstad (63), har vært gift tidligere, og hans forrige forhold tok slutt for om lag halvannet år siden.

Overfor Se og Hør trekker han derimot fram en historie som ligger omtrent et tiår tilbake i tid.

- Jeg har vært veldig glad i ei dame som ikke ville ha meg. Det var litt trist, og ikke lett å komme over der og da, sier Rolf, og legger til:

Saken fortsetter under bildet:

TRIST: Rolf Gjøstad var interessert i en dame som var opptatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRIST: Rolf Gjøstad var interessert i en dame som var opptatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg traff ei dame for cirka 10 år siden. Vi hadde litt samtaler og en date, men hun ville ikke ha noe mer med meg å gjøre. Det var tungt. Hun var flott - vakker og veldig lett å prate med, minnes han.

Det oppsto imidlertid problemer, ettersom kvinnen Rolf var interessert i, allerede var sammen med noen.

- Men hun var opptatt og hadde tydeligvis ikke lyst til å bryte opp i et forhold hun var i, eller gå noe videre med meg for å se om jeg kunne være «den rette». Jeg har dessverre ikke truffet henne igjen senere. Det ble en stund før jeg ville involvere meg på nytt. Men jeg mistet ikke motet - jeg vil jo uansett finne ei flott dame å dele livet med, sier kornbonden fra Vestby i Akershus.

- Føler man ikke er bra nok

UTVALGT: Beatrice Fjell (24) er en av fire bønder som får lete etter kjærligheten på TV i «Jakten på kjærligheten». Her får hun beskjeden fra programleder Katarina Flatland, etter å ha mottatt bunken med frierbrev. Video: TV 2 Vis mer

Tidligere i høst kunne Dagbladet avsløre at Beatrice Fjell (24) var blant de fire bøndene som skulle få lete etter kjærligheten på tv.

Selv om hun mener at det å bli avvist i kjærligheten «ikke er kult», er 24-åringen opptatt av å se mest mulig positivt på avvisning:

- Man kan få følelsen av at man ikke er bra nok. Men man må heller prøve å tenke at da var det ikke meningen, og at det finnes andre der ute, understreker hun.

Imidlertid har ikke den energiske tv-bonden opplevd så mange avvisninger i fortiden. Før hun ble med i «Jakten på kjærligheten», var hun nemlig i et langvarig forhold.

- Jeg har ikke en spesifikk historie om når jeg har blitt avvist, siden jeg har hatt ett langt forhold tidligere, og det forholdet endte med at vi ble enige om at det ikke var noe poeng i å fortsette forholdet. Men det var en tøff prosess, siden vi hadde blitt så avhengige av og vant med å ha hverandre der hele tiden. Livet går videre, og jeg gleder meg nå til å bli bedre kjent med frierne! avslutter Beatrice.

LES OGSÅ: Ari Behn gjør som Märtha Louise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer