«Jakten»-bonden sendte hjem to friere på én gang

- Det var et risikabelt valg, sier Axel Tobias Sanderud om det overraskende valget.

Publisert
Sist oppdatert

I ukens episode av «Jakten på kjærligheten» ble både TV-seere og deltakere vitne til et smått historisk øyeblikk.

Bonden Axel Tobias Sanderud (43) ble nødt til å ta en vanskelig valg mellom frierne Nina Kaspersen (44), Camilla Thysnes (40) og Gro Langnes (37).

Egentlig var trønderen kun nødt til å sende hjem én av sine tre gjenværende friere. Slik ble det imidlertid ikke.

«Jakten»-bonden gjorde nemlig det oppsiktsvekkende valget å sende hjem to friere - på én gang.

Etter å ha fortalt programleder Katarina Flatland (27) om avgjørelsen sin, tar Sanderud først frierne Camilla og Nina til side hver for seg.

Se video øverst i saken!

Han forteller at dette var noe han hadde tenkt på hele dagen.

- Det var uansett ikke en god følelse å fortelle dem det. De hadde heldigvis forståelse for det, og de tok det veldig bra. Jeg forklarte bare hva jeg følte, sier «Jakten»-bonden til Dagbladet.

Begge frierne tar bondens drastiske valg med fatning.

- Jeg synes egentlig det var litt befriende at Axel Tobias sa det han sa i dag. For jeg har jo vært helt i villrede om hva jeg skal gjøre, sier Camilla Thysnes i episoden.

- En lettelse at bobla sprakk

For de som har fulgt årets «Jakten»-sesong fra starten av, husker kanskje at det slo gnister mellom Axel Tobias Sanderud og en av frierne allerede under speed datene på Hoel gård.

Og i ukens episode antyder frieren Nina Kaspersen at hun ante at Axel Tobias hadde en favoritt blant frierne sine.

- Det jeg føler nå er litt lettelse, på én måte. For jeg har jo nesten fra starten skjønt tegninga. Men ikke helt trodd på det, så... nå fikk jeg jo det bekrefta og det er helt greit, sier hun til TV-kameraene.

Saken fortsetter nedenfor.

BESTEMTE SEG: Axel Tobias Sanderud sier at han hadde tenkt hele dagen på å ha valget om å sende hjem to friere.  Foto: TV 2
BESTEMTE SEG: Axel Tobias Sanderud sier at han hadde tenkt hele dagen på å ha valget om å sende hjem to friere. Foto: TV 2 Vis mer

Etter at Sanderud har fortalt Thysnes og Kaspersen at de må reise hjem, røper han overfor sin gjenværende frier at han vil at hun skal bli på gården.

Han forteller til Dagbladet at han tok valget fordi han allerede hadde fått mer følelser for Gro Langnes. 

- Det føltes bare rett. Jeg hadde fått mer kontakt med Gro, så jeg ville ikke gå rundt og gi uttrykk for noe annet, når jeg allerede følte mer for henne, sier han.

Langnes ble veldig begeistret da hun skjønte hva som var skjedd:

- Det var veldig, veldig morsomt! Og en lettelse egentlig, at bobla endelig sprakk. For man blir gående i en slags boble på gården der. Og jeg ble kjempe, kjempeglad, selvfølgelig! Jeg ble absolutt overrasket, men det var en positiv overraskelse, minnes hun.

Saken fortsetter nedenfor.

LETTET: Gro Langnes fikk seg litt av en overraskelse  da hun under kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» fikk beskjed om at hun ble Alex Tobias' utkårede.  Foto: TV 2
LETTET: Gro Langnes fikk seg litt av en overraskelse da hun under kveldens episode av «Jakten på kjærligheten» fikk beskjed om at hun ble Alex Tobias' utkårede. Foto: TV 2 Vis mer

- Et risikabelt valg

Hun innrømmer at hun ble litt satt ut av valget til «Jakten»-bonden, selv om hun følte seg ganske sikker på å få bli litt lenger på gården.

Tidligere har flere av «Jakten»-bøndene vært usikre på hvilke friere de føler mest for, hvem de skal sende hjem og hvem de vil ta med på romantiske ferieturer til utlandet.

Frier Gro er ikke i tvil om at Axel Tobias Sanderuds avgjørelse etter alt å dømme hører til sjeldenhetene:

- Vi hadde en så god tone og kjemi dagen før valget at jeg var ganske sikker på å være én av de to som fikk bli på gården. Men så ble det jo bare meg!

- Det var overraskende at det gikk såpass kjapt. Det har ikke skjedd før i Norge at en bonde har sendt hjem to friere på én gang, så vidt jeg vet. Jeg ble ganske satt ut da jeg fikk møte ham og han sa at han hadde sendt hjem de andre to. Og det var jo en risk å ta fra hans side, tenk om jeg hadde sagt nei, hehe, sier Langnes.

Det var også nettopp denne tanken som svirret i hodet til trønderen før han satte seg ned med sin utvalgte. 

- Det var en kjempegod følelse. Det var jo et risikabelt valg, for jeg visste jo ikke om hun kom til å si ja. Men jeg ble veldig lettet da hun valgte å bli igjen på gården, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

FANT TONEN MED EN GANG: Axel Tobias Sanderud og Gro Langnes fikk en god tone allerede under deres første møte.  Foto: TV 2
FANT TONEN MED EN GANG: Axel Tobias Sanderud og Gro Langnes fikk en god tone allerede under deres første møte. Foto: TV 2 Vis mer

- Dette er oppsiktsvekkende

Pressekontakt i TV 2, Unn Grethe Berge, bekrefter at produksjonen også fikk seg en liten overraskelse.

- Dette er svært uvanlig. Vi hadde et eksempel i 2008 der en bonde sendte hjem en frier før hun skulle ta det endelige valget. At to friere er blitt sendt hjem samtidig, er imidlertid enda mer oppsiktsvekkende.

I 2008 var det bonden Silje Stensland som sendte hjem frieren Ole Jørgen Jensen ett program før hun egentlig skulle foreta sitt siste friervalg. Berge uttaler at TV-produksjonen tar hensyn til deltakernes følelser:

- «Jakten» handler jo om å finne kjærligheten. Da Axel Tobias kom til oss og sa at han syntes det var mest redelig å si ifra til de to andre slik at de ikke skulle få falske forhåpninger, så lot vi det skje. Det er jo ikke vanlig i dette programkonseptet, men når følelsene stod så sterkt føltes det mest riktig for begge parter å gjøre det sånn, sier pressekontakten.

Aldri opplevd lignende

Programleder Katarina Flatland sier også at bondens valg kom overraskende, men på en positiv måte:

- Når en av bøndene velger å ta et så dramatisk valg blir jeg først og fremst personlig veldig lykkelig! Et slikt valg tyder jo på at bonden er sikker i sitt valg, og at han virkelig er forelsket.

- Produksjonsmessig skal jeg ikke legge skjul på at vi blir litt stresset, nettopp fordi det kan by på problemer dersom plutselig flere av bøndene ønsker å gjøre det samme. Men vi klarer som regel å finne nye løsninger på det meste, og i løpet av 13 sesonger med «Jakten» har vi blitt ganske drevne på å møte nettopp slike uforutsette - men veldig gledelige - hendelser.

Saken fortsetter nedenfor.

LETER ETTER KJÆRLIGHETEN: Det er Axel Tobias Sanderud, Martin Vågsæter, Audun Øygard og Sondre Stubrud som leter etter den store kjærligheten i årets sesong av «Jakten på kjærligheten». Her med programleder Katarina Flatland under TV2s høstlansering. Foto: NTB scanpix
LETER ETTER KJÆRLIGHETEN: Det er Axel Tobias Sanderud, Martin Vågsæter, Audun Øygard og Sondre Stubrud som leter etter den store kjærligheten i årets sesong av «Jakten på kjærligheten». Her med programleder Katarina Flatland under TV2s høstlansering. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flatland sier at hun aldri har opplevd noe lignende i løpet av de tre sesongene hun har vært programleder for TV 2-programmet.

- Jeg husker at det skjedde noe helt spesielt allerede på speeddaten mellom Axel Tobias og Gro. Det må ha vært kjærlighet ved første blikk, sier hun til Dagbladet.

Verken Langnes eller Sanderud kan imidlertid fortelle noe om hvordan forholdet har utviklet seg etter kveldens episode.

- Hva status er mellom oss i dag, kan jeg dessverre ikke si noe om. Seerne får følge med i episodene fremover så får de se, sier Langnes.

«Jakten på kjærligheten» sendes på TV 2 mandager klokken 20.00.

LES OGSÅ: Tjente over seks millioner mer enn makkeren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer