«Jakten på kjærligheten»

«Jakten»-bonde bryter sammen

Det blir tøft for Andreas Lillevestre før kveldens friervalg.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN»: I kveldens episode står Andreas ovenfor et vanskelig valg. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Jakten på kjærligheten» er godt i gang. Denne høsten møter vi nemlig nok en gang håpefulle bønder som ønsker å finne den store kjærligheten.

Det er imidlertid ikke bare en dans på roser, og underveis er det alltid tøffe valg som må tas. Bøndene er nemlig nødt til å sende hjem frierne som de ser minst potensiale i, slik at de dermed kan stå igjen med én heldig «vinner».

I kveldens episode må kornbonden Andreas Lillevestre (24) fra Steinkjer sende hjem to av seks jenter, før de resterende fire får flytte inn på gården.

ÅRETS BØNDER: Dette er bøndene som skal konkurrere om friere i årets sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Video: TV 2 Vis mer

- Kunne fort angret

I episoden uttrykker 24-åringen at valget han er i ferd med å ta er svært vanskelig for ham, og han bestemmer seg derfor for å ringe programleder Gunhild Dahlberg (45) for råd.

- Jeg vet egentlig ikke hva det er, men det føles kanskje ikke helt rett, forteller Andreas i programmet.

  • Se klippet øverst i saken!

Til Se og Hør forteller han at valget var vanskelig nettopp fordi han måtte bestemme hvem som skulle få komme inn på gården. Han påpeker nemlig at han ikke hadde fått så mye tid med hver enkelt før valget skulle tas.

VANSKELIG: Andreas Lillevestre sliter med friervalget i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2
VANSKELIG: Andreas Lillevestre sliter med friervalget i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV 2 Vis mer

- Det var vanskelig fordi jeg kunne jo ha tatt et feil valg. Jeg kunne jo fort angre meg, så det var mest det jeg tenkte på, sier han, og fortsetter:

- Jeg kunne egentlig tenkt meg å ha med fem stykker inn på gården, for jeg var litt usikker på to av jentene. Men jeg tok valget, og jeg tror jeg valgte rett.

USIKKER: Andreas Lillevestre mener valget han må ta er vanskelig fordi han er redd for å angre. Foto: Ole Martin Wold/TV 2
USIKKER: Andreas Lillevestre mener valget han må ta er vanskelig fordi han er redd for å angre. Foto: Ole Martin Wold/TV 2 Vis mer

Vanskelig valg

Da han tok opp telefonen for å ringe programleder Gunhild, var det mest for å bekrefte det han selv allerede tenkte.

- Hun snakket om hvem jeg hadde best kjemi med, hvem jeg egentlig følte mest for, og hvem jeg hadde mest troen på. Jeg tenkte mye av det samme som hun ga meg råd om på forhånd, men det er vanskelig å velge uansett.

Bonden fra Steinkjer innrømmer også at han spurte kamerafolkene om deres mening, men forteller at de ikke ønsket å legge seg opp i valget.

- Da fikk jeg beskjed om at: «Nei, vi driver ikke med sånne råd», forteller han lattermildt.

POOL PARTY: To av frierne i «Jakten på kjærligheten» gjør alt de kan for å vinne en alene-date under mandagens episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Måtte ta meg litt sammen

Den sprudlende programlederen forteller til Se og Hør at det er vanskelig å legge bort egne følelser og tanker, til og med som programleder.

- Han hadde det veldig vanskelig med valget, men jeg var usikker på om jeg kunne legge inn min personlige mening. Privat tenkte jeg: «Du må prøve litt lenger med hun ene, fordi hun er så søt», forteller Dahlberg, og legger til:

ENGASJERT: Gunhild Dahlberg innrømmer at det er vanskelig å legge bort egne følelser når hun er programleder. Foto: Espen Solli / TV 2
ENGASJERT: Gunhild Dahlberg innrømmer at det er vanskelig å legge bort egne følelser når hun er programleder. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Men så er jeg på jobb, så jeg kan ikke si «Andreas, nå må du høre på meg!». Han var kjempeusikker, så det var en vanskelig situasjon for meg også. Jeg ville jo hjelpe, og nesten bestemme for ham, men da måtte jeg ta meg litt sammen og bare være profesjonell - som jo er jobben min.

- Gjør du deg ofte opp noen egne tanker om hvem de burde velge?

- Ja, absolutt, det gjør jeg. Og ikke bare meg, men mange av de andre som jobber med dette også. Men jeg vet at det er en veldig forvirrende situasjon både for bonde og frier, fordi de har så mye forventninger, det skal skje mye, det er mange med. Andreas hadde ti supersøte damer, så hvordan skal man velge liksom?

Videre forteller hun lattermildt at bøndene ofte hører på andres meninger, men at de ikke alltid følger rådene. Hun påpeker også på at det er svært sjelden bøndene ringer henne for råd, slik som i kveldens episode.

LES OGSÅ: Oppklarer stemmebråk i finalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer