Nils Ole Oftebro om Jakobs ulykke:

- Jakob har jo fått et voldsomt sjokk

Pappa Oftebro snakker om sønnens dramatiske arbeidsulykke.

SNAKKER UT: Nils Ole og Jakob Oftebro blir aktuelle i Peer Gynt denne sommeren. Nå forteller de om ulykken tidligere i vår, da Jakob pådro seg brannskader. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SNAKKER UT: Nils Ole og Jakob Oftebro blir aktuelle i Peer Gynt denne sommeren. Nå forteller de om ulykken tidligere i vår, da Jakob pådro seg brannskader. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

I slutten av mai ble det kjent at den norske skuespilleren Jakob Oftebro (32) var blitt alvorlig skadd under innspillingen av tv-serien «Hamilton» i Sverige.

Han fikk brannskader i ansiktet etter en ulykke med en molotov-cocktail, og har forholdt seg relativt stille om ulykken etter at den inntraff.

I forbindelse med oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå, der skuespilleren skal spille til sommeren, uttaler både han og far Nils Ole Oftebro (73) seg nå om ulykken.

- Jeg er utrolig glad for at jeg får muligheten til å gjøre dette igjen. Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, forteller Jakob Oftebro i en pressemelding om stykket.

- Voldsomt sjokk

Selv om han atter en gang skal ta del i oppsetningen, kommer han til å skygge unna prøvene på dagtid. Det for å unngå direkte soleksponering i ansiktet.

Det vil imidlertid ikke by på større problemer, så stort sett er den eldste Oftebro-sønnen helt frisk igjen.

Overfor VG forteller Nils Ole Oftebro at sønnen ikke kan sole seg på to til tre år for at brannskadene skal leges best mulig. Han sier han er glad for at sønnen nå er tilbake i form.

- Jeg har bare sittet i bakgrunnen og krysset fingrene mine hele tiden, jeg. Og håpet at dette skulle gå veien. Det var lenge vanskelig å vite hvilken vei det gikk, ikke minst psykologisk. Jakob har jo fått et voldsomt sjokk også av det som skjedde, forteller han.

KOLLEGER IGJEN: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille sammen i «Peer Gynt» på Gålå i sommer. Her er de avbildet på Gålå i fjor. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KOLLEGER IGJEN: Nils Ole Oftebro og Jakob skal spille sammen i «Peer Gynt» på Gålå i sommer. Her er de avbildet på Gålå i fjor. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Oftebro legger til at han tror det blir «fantastisk» å stå på scenen sammen med eldstesønnen, og legger til at dette blir en slags «modighetstest» for Jakob.

Familien har tro på at Jakob etter hvert kan bli helt frisk.

- Ja, vi håper det. Og det tror vi òg. Men forbrenninger i ansiktet er en veldig alvorlig ting. Resten av kroppen dekker man til med klær, men akkurat ansiktet blir i mye større grad eksponert for sol når man går ute. Men Jakob er ved godt mot. Dette har gått bedre enn alle hadde håpet og trodd, forteller han til avisen.

Etterforskes

- Vårt primære fokus er at Jakob skal bli helt frist å snart som mulig. Vi har tatt en pause og jobber akkurat nå med å finne en ny plan for hvordan vi skal gjenoppta innspillingen, har «Hamilton»-produsent Patrik Nebout tidligere uttalt til VG om ulykken.

Jakob Oftebro var ordknapp etter at ulykken ble kjent, men kom med en hilsen på Instagram noen dager etterpå.

«Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kolleger, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye verre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinannen (for meg) Jakob», skrev han.

Saken fortsetter nedenfor.

Det var under innspilling av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter at Oftebro skal ha fått en såkalt molotovcocktail, en flaske med brennbart stoff, over seg. Han ble fraktet til sykehus med brannskader, men ble senere utskrevet.

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen. Overfor Dagbladet har politiet i Stockholm tidligere uttalt at de ikke har noen nye detaljer å melde hva angår etterforskningen.

- Ikke akseptabelt

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

FESTPREMIERE: Regissør Tomas Alfredson, og skuespillerne Rebecca Ferguson og Jakob Oftebro, var til stede på festpremieren på «Snømannen» i Oslo. De så ikke ut til å bekymre seg over den dårlige, norske kritikken. Video: Ingunn Dorholt Vis mer Vis mer

I innspillingperioden har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Ulykken har fått omtale også i Danmark, der Oftebro har gjort flere skuespilleropptredener de siste årene, og etablert seg som en stor stjerne.

LES OGSÅ: - De er vokst opp i garderoben på teateret