Jahn Teigens mor er død

Esther Teigen ble 90 år gammel...

BLE OPPFORDRET AV MOREN: I boken "Om Jahn Teigen" kommer det fram at det var moren, Esther, som oppfordret sønnen til å satse på en karriere i popmusikkens verden. Foto: SCANPIX
BLE OPPFORDRET AV MOREN: I boken "Om Jahn Teigen" kommer det fram at det var moren, Esther, som oppfordret sønnen til å satse på en karriere i popmusikkens verden. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den 7.november ble en trist dag for Teigen-familien, da Jahn Teigens (60) mor, Esther Teigen, gikk bort. Hun ble 90 år gammel.

I dødsannonsen som sto på trykk i Tønsberg Blad torsdag, takker Jahn Teigen, broren Viggo og resten av familien for alt moren, farmoren, oldemoren og tanten har gitt.

"Snill og god har du vært her i livet. Stille og taus i fra oss du gikk. En takk fra oss alle for alt du har gitt." lyder minnesordene.

Esther Teigen var gift med frisøren Arne Teigen som døde i 1993.

I boka "Om Jahn Teigen", som kom i fjor, skriver forfatter Morten Stensland at det var moren Esther som fikk Jahn til å ta steget om å reise fra Tønsberg og satse på en karriere innen musikk.

Etter at både mannen Arne og sønnen Viggo hadde returnert til Tønsberg etter å ha prøvd lykken andre plasser, fryktet hun at det samme ville skje med Jahn.

"Hun så hvordan han la hele sin sjel, all sin interesse, all sin ustoppelige kraft, i drømmen. Om å bli popstjerne. Og at han likevel nølte med å ta spranget ut. Hun reiste seg fra kjøkkenbordet, gikk ut i gangen, og ropte på yngstegutten. Da han kom inn fra stua, sa hun: - Jahn, det er ikke noe mer for deg her. Du har reist alt, du. Du kan ikke komme tilbake. Der har du vært!"

Jahn Teigen vokste opp i Tønsberg med moren og faren, og i 1954 flyttet familien til nybyggerstrøket Solvang, omtrent en kilometer nord fra Tønsberg sentrum.

Ifølge dødsannonsen skal Teigens mor bisettes nettopp i Solvang kirke i Tønsberg fredag den 20. november.

Jahn Teigen er for tiden aktuell med showet "Jahn Teigen fra Tønsberg" på Christiania Teater i Oslo. Ifølge teateret vil forestillingene pågå som planlagt fram til torsdag 19.november.

Dermed står han på scenen både torsdag kveld og fredag.

Seher.no har ikke lyktes i å komme i kontakt med Jahn Teigens manager, Lage Fossheim, for en kommentar til saken.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: Teigen gjorde comeback med helskjegg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer