Jahn Teigen ble tildelt hedersprisen

Jahn Teigen var en svært populær vinner av hedersprisen under Se og Hørs kjendisgalla.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: En travelt opptatt og litt småsyk Jahn Teigen var forhindret fra å komme, men ingen ting kunne stoppe applausen fra publikum på Chat Noir da den folkekjære artisten ble ropt opp som vinner av hedersprisen.

Én folkehelt

- Tusen takk! Dette setter jeg pris på. De fleste av oss liker å få oppmerksomhet og i dette tilfellet er det jo spesielt, jeg var ikke til å stemme på. Og jeg hadde heller ikke da anledning til å stemme på meg selv, spøkte Teigen i en videohilsen til publikum.

Siden han selv ikke var tilstede var det Eirik Søfteland som fremførte Optimist, da reiste folk seg i salen og ga trampeklapp for Teigen.

HEDERSMANN: Jahn Teigen ble tildelt hedersprisen under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Tor Lindseth
HEDERSMANN: Jahn Teigen ble tildelt hedersprisen under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Folkehelten fra Tønsberg har gledet Norge gjennom snart 50 år, og levert hits som «Mil etter mil», «Min første kjærlighet», «Optimist» og «Det vakreste som fins» - og mange, mange fler.I juryens begrunnelse heter det:

SANG OPTIMIST: Eirik Søfteland hedret Jahn Teigen på scenen.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SANG OPTIMIST: Eirik Søfteland hedret Jahn Teigen på scenen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

«Hvor mange folkehelter har vi egentlig? Ikke mange. Hvis vi holder Kongen utenfor, så er det kanskje bare én? Og det er Jahn Teigen».

- De ordene som ble lest opp, er noe som er stort å motta. Jeg er ydmyk. Dessverre kunne jeg ikke være fysisk til stede sammen med dere i dag. Jeg holder på med nye prosjekter, og konsentrerer meg om ord og toner som skal settes sammen. Men; jeg sier tusen takk for dette!

- Større enn drømmen

SYK: En småsyk Jahn Teigen fikk meldingen om prisen hjemme i Sverige. Foto: Tor Kvello/Se og Hør
SYK: En småsyk Jahn Teigen fikk meldingen om prisen hjemme i Sverige. Foto: Tor Kvello/Se og Hør Vis mer

De siste årene har Teigen blitt tildelt en rekke priser, og bare for noen uker siden vant han «Komiprisens» hederspris sammen med kompisene Tom Mathisen og Herodes Falsk for alle deres elleville sprell med Prima Vera. Jahn er også utnevnt til Ridder av Første Klasse av St. Olavs orden.

- Virkeligheten ble større enn drømmen. Jeg drømte jo om å stå på scenen og underholde folk. Men alt dette som har skjedd de siste årene, kan jo ingen drømme om, sa Jahn nylig i et intervju med Se og Hør.

De siste syv årene har han vært bosatt i Skåne i Sverige. Der er han for tiden altså er opptatt med å spille inn nytt materiale.

– Jeg jobber hver dag. Jeg holder på, og det kommer mer fra meg. Men jeg kan ikke si så mye om dette foreløpig, selv om jeg har veldig lyst. Jeg vil alltid være stolt av det jeg har gjort og se tilbake på livet og karrièren min med stor glede. Men som alle andre vil jeg se framover. Det er der drømmene venter...

Se video fra den røde løperen på Kjendisgallaen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer