Jaglands tunge oppkjøring til Nobel-helgen

Bisatte sin nære venninne.

BISATT TORSDAG: Astrid Hågensen, kona til tidligere LO-leder Yngve Hågensen, ble bisatt fra Middelalderkirken i Ski. I midten Thorbjørn Jagland og bak Terje Røed Larsen Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BISATT TORSDAG: Astrid Hågensen, kona til tidligere LO-leder Yngve Hågensen, ble bisatt fra Middelalderkirken i Ski. I midten Thorbjørn Jagland og bak Terje Røed Larsen Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Ærverdige Ski Middelalderkirke var fylt til randen da Yngve Hågensens (73) kone Astrid Hågensen ble bisatt torsdag. Familie og venner møtte opp for å ta et siste farvel med kvinnen de elsket så høyt.

Blant de som var til stede var en rekke politikere, nære venner av Yngve og Astrid, deriblant tidligere statsminister, nå leder for den Den Norske Nobelkomite, Thorbjørn Jagland (61).

Allerede fredag måtte Jagland omstille seg helt, foran den offisielle Nobels fredspris-pressekonferansen. Lørdag klokken 13 overrekker han prisen til Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkol Karman.

Astrid Hågensen døde 30. november, bare fire dager før hun ville fylt 66 år.

- Astrid slet med helsen i mange år, og mest sannsynlig var det hjertet som sluttet å slå, sa forrettende prest Pål Kristian Balstad i sin tale.

På vegne av ektemannen Yngve, formidlet presten den tidligere LO-sjefens følelser for kona.

- Du har fortalt meg at hun var en trofast støttespiller for deg gjennom alle år. Astrid var et omsorgsmenneske som evnet å ta vare på menneskene rundt seg.

Datteren Kari holdt en rørende tale:

- Mamma og pappa fikk 42 år sammen. Mamma var veldig stolt av pappa og det livet de bygde opp sammen. Harry (sønnen, red.anm) og jeg har aldri tvilt på at kjærligheten mellom mamma og pappa var bunnløs. De har vært et godt forbilde for ekteskapet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: NRK-legenden Hans Christian Alsvik begravet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer