Runar Søgaard:

Jages av svenske myndigheter - tok jukeboks og gevær

Den svenske namsfogden tok Søgaards eiendeler i utpanting.

MILLIONGJELD: Kjendispastoren Runar Søgaard har de siste årene pådratt seg en rekke dommer for økonomisk svindel. Nå har de svenske myndighetene beslaglagt flere av hans eiendeler i jakten på den utestående gjelda. Foto: Morten Eik
MILLIONGJELD: Kjendispastoren Runar Søgaard har de siste årene pådratt seg en rekke dommer for økonomisk svindel. Nå har de svenske myndighetene beslaglagt flere av hans eiendeler i jakten på den utestående gjelda. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Predikant og tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Runar Søgaard (52), er for nordmenn flest kanskje mest kjent som Carola Häggkvist (52) sin eksmann. De siste årene har imidlertid 52-åringen fra Kongsvinger skapt overskrifter av helt andre årsaker enn sitt kjærlighetsliv.

Etter å ha blitt dømt for brudd på den svenske regnskapsloven en rekke ganger de siste ti årene, fikk han igjen oppmerksomhet i media i vinter, da han ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven i nabolandet. Dommen ble anket til hovrätten, som tilsvarer norsk lagmannsrett, og er foreløpig ikke kommet opp for retten.

I mellomtiden jages Søgaard av svenske myndigheter for millionene han har i utestående gjeld.

Ifølge Expressen har namsfogden i Sverige nå tatt et gevær og en jukeboks som utpanting i jakten på de utestående millionene.

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

Utpantet gevær

Ifølge den svenske avisen har Søgaard i dag hele 3,8 millioner svenske kroner i gjeld. Kravet fra staten inkluderer alt fra bankkrav og individuell gjeld til ubetalte bompasseringsavgifter, hvorav den eldste skal være datert tilbake til 2012.

Namsfogden skal de siste årene ha søkt om å få tilgang til håndhevbare eiendeler hos tv-profilen, uten hell, og regningen skal i mellomtidaen ha vokst seg stadig større, hevder avisen.

Selv om Søgaard i dag er bosatt og folkeregistrert i Oslo, har namsfogden i Sverige nå lykkes med å få fatt i noen av Søgaards eiendeler. Expressen skriver at namsfogden nå har utpantet et gevær av typen Winchester, samt en jukeboks av merket Seeburg 2000. Sistnevnte eiendel skal ha en verdi av 75 000 svenske kroner, og eiendelene skal være hentet ut fra 52-åringens tidligere bosted i Nacka.

Utpantingen bekreftes av den svenske namsfogden.

- Vi har gjort to beslutninger om utpanting, bekrefter Kristin Güllich ved Kronofogdemyndighetens specialverkställighet Öst til den svenske avisen.

Se og Hør har vært i kontakt med Runar Søgaards advokat, Leif Gustafson, men har ikke lykkes få en kommentar i saken.

UTE: Runar Søgaard forteller hvorfor han tapte tvekampen med vilje. Vis mer

En rekke dommer

Søgaards gjeld er et resultat av flere ubetalte krav mot ham.

I 2014 ble han dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven, en dom han sonet med fotlenke hjemme. Han ble også dømt for liknende forhold i 2011, da han i flere år hadde unngått å betale husleie for en leilighet i Stockholm. To år etterpå skapte han nok en gang overskrifter, da han ble dømt til å betale nærmere en halv million kroner som følge av pengerot.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

Selv har han stort sett nektet for lovbruddene. Da han i februar besluttet å anke fengselsdommen mot seg, var det også på bakgrunn av at han hevdet han var uskyldig i anklagene.

Søgaards advokat, Leif Gustafson, hevdet overfor Se og Hør at Søgaard i dommen er blitt holdt ansvarlig for et selskap som han ikke har sittet i styret for, men har vært aktiv i. Videre mente forsvareren at Søgaard på den måten ikke har hatt ansvar for regnskapet i bedriften.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Til Aftonbladet forklarte forsvareren også at han mente tingretten hadde håndtert saken på en uakseptabel måte, blant annet ved å nekte et nytt avhør med Søgaards far, som sitter i selskapets styre.

- Vi mener det er feil beslutning og resultat, og Tingretten valgte å håndtere saken på en måte som ikke er akseptabelt. Han hadde viktig informasjon å dele og nå fikk han ikke muligheten, uttalte Gustafson til avisen.

LES OGSÅ: Toppblogger dømt til 90 dagers fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer