Egor Filipenko:

- Jævlig tøft

«Skal vi danse»-Egor åpner seg om karrieren.

FLERE SESONGER: Egor Filipenko har vært å se både som dommer og proffdanser i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth
FLERE SESONGER: Egor Filipenko har vært å se både som dommer og proffdanser i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert

Egor Filipenko (35) er for mange et kjent fjes. I flere år var han proffdanser i «Skal vi danse», før han senere gikk over til å være dommer i samme program.

I fjor danset han med Katrine Moholt i «All stars»-sesongen, men da måtte han trekke seg på grunn av skade.

Men det er ikke bare bare å satse på dansen, skal vi tro 35-åringen.

Under premierefesten av «Sistemann ut» kunne Egor Filipenko røpe et nytt prosjekt han skal jobbe med fremover. Reporter: Jenny Aas. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Yrket som proffdanser, hvor du skal tjene penger for å kunne leve, er veldig tøft. Alle vi som er med, har opplevd det i mer eller mindre grad. Vi vil etablere et selskap som skal kunne skape kontinuerlige muligheter for dansere, forteller Filipenko overfor TV 2, i forbindelse med lanseringen av sitt nye danseprosjekt.

Filipenko er nemlig blant de 14 danserne som er klare for forestillingen «Dancing Stars», som går av stabelen i desember.

Videre forteller 35-åringen at ambisjonen er at dansere kan få velge dansen som karriere, med en stabil mulighet for å utvikle seg.

For det krever naturlig nok sitt å måtte kombinere dansen med annen jobb og familieliv. Og Filipenko mener han kunne vært mye bedre hvis han bare kunne fokusere på dansingen - han har nemlig ikke hatt muligheten til å ha det som fulltidsyrke, skriver TV 2 videre.

GLIPP: Katrine Moholt og meddanser Egor Filipenko var på gulvet i «Skal vi danse: All stars», og viste kanskje litt mer enn det som var meningen. Reporter: Luna Lea. Video: Nora Skavhaug. Bilder fra TV 2 Vis mer

- Jeg har måttet først være på jobb, trene i lunsjen og så dra tilbake på jobb. Og så trene igjen. Vi er nødt til å gjøre det på den måten. Det funker og jeg er ganske stolt over meg selv, men vi har lyst til at man skal kunne leve av dansen.

Overfor kanalen forteller Filipenko at han har lyst til å drive med dans på fulltid, men at det ikke er økonomisk mulig.

- Jeg har danset siden jeg var åtte, og det har vært jævlig tøft å kombinere det sammen. Unge nummer to hadde kolikk i tre-fire måneder, men jeg danset og var på jobb for det. Men det går fordi jeg elsker dette, og da vil jeg finne den tiden som trengs for å gjøre det.

Overfor Se og Hør utdyper proffdanseren hvorfor de satser på en forestilling som «Dancing Stars».

RAKNER: Her mister Christer Rødseth buksa på lørdagens direktesendte episode av «Skal vi danse». Video: TV 2, Celina Morken/Rød Løper Vis mer

- Det er fullt mulig å leve av dans i form av å ha kurs og lignende, men det er vanskelig å utvikle deg som proffdanser og leve av å danse, sier han.

- Å undervise dans på en danseskole vil gi deg økonomi til både brød og melk, men det vil ikke nødvendigvis gi deg personlig vekst som danser. Den biten er vanskelig, fortsetter han.

Strekk

Filipenko var i «Skal vi danse»-sirkuset i 15 år.

- I et par år drev jeg kun med dans, men danseoppdrag skjer ofte i helgene og på kveldstid. Mange av oppdragene må man jo ta fordi de gir betalt, og det er ikke nødvendigvis de som gir deg god erfaring. Man blir nødt til å velge det som gir en økonomi, og det er det vi nå med forestillingen vil endre, forklarer han.

«UNNSKYLD!»: Det ble delt ut en beklagelse etter lørdagens «Skal vi danse»-sending. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

Proffdanseren legger ikke skjul på at han gleder seg til å stå på scenen igjen, men avslører at han merker det på kroppen.

- Jeg har fått en liten strekk i låret, jeg begynner å bli gammel, sier han lattermildt, og legger til:

- Men jeg er supergira og kroppen må bare komme i modus igjen. Jeg må ta meg sammen og kjøre på videre. Det stopper ikke meg.

LES OGSÅ: - Jeg gråt og gråt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer