Jackson-familien tapte kampen mot AEG

Slående nederlag i rettsalen for popkongens etterlatte.

TAPTE RETTSAKEN: Jackson-familien krevde over en milliard i erstatning, men etter nattens domfellelse sitter de igjen med slikk og ingenting. Foto: All Over Press
TAPTE RETTSAKEN: Jackson-familien krevde over en milliard i erstatning, men etter nattens domfellelse sitter de igjen med slikk og ingenting. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Popkongen Michael Jackson døde 25 juni 2009, bare noen dager før hans store comebackturné i London.

Superstjernen døde av en overdose av propofol, et smertestillende middel utskrevet av doktor Conrad Murray. Ifølge Murray ble middelet brukt for å la Jackson slappe av mellom de mange øvingene.

Murray ble senere dømt for medvirkning til drap. Han slipper ut av fengsel nå i oktober, etter å ha sonet to år i fengsel.

Det var Michael Jacksons mor, Katherine, og popstjernens barn som valgte å saksøke konsertarrangøren AEG Live. Familien mente det var AEG som hadde ansvaret for Murrays handlinger, mens AEG på sin side mente at legen var ansatt av Michael Jackson selv.

FRIKJENT: Konsertarrangøren AEG Live ble frikjent på alle punkter. Foto: All Over Press
FRIKJENT: Konsertarrangøren AEG Live ble frikjent på alle punkter. Foto: All Over Press Vis mer

Natt til torsdag bestemte juryen i Los Angeles seg for, etter den fem måneder lange rettsaken, at det var AEG som ansatte Conrad Murray, men at firmaet ikke kan anklages for hans handlinger. AEG ble frikjent på alle områder. Det melder LA Times.

- Jeg så på Michael Jackson som en venn. Vi mistet en av verdens største musikalske genier, men jeg er lettet og dypt takknemmlig for at juryen innså at hverken jeg eller noen andre på AEG Live hadde noe å gjøre med Michaels tragiske død, sier AEGs toppsjef Randy Phillips, ifølge CNN.

Michael Jackson skulle, ifølge New York Daily News, tjene en milliard dollar, ca 6 millarder norske kroner, på turneen. Los Angeles Times skriver at familien krevde 500 millioner kroner i erstatning til hver og en av popstjernens tre barn, og over 200 millioner kroner til sangerens mor, Katherine Jackson. Nå sitter de igjen uten en krone i erstatning.

STØTTET FAMILIEN: Mange av Michael Jacksons fans hadde møtt opp utenfor rettsalen for å vise sin støtte til familien. Foto: All Over Press
STØTTET FAMILIEN: Mange av Michael Jacksons fans hadde møtt opp utenfor rettsalen for å vise sin støtte til familien. Foto: All Over Press Vis mer