SE OG HØR MØTER STJERNENE: Journalist Henriette Høigilt intervjuet Jack Black i Los Angeles.
SE OG HØR MØTER STJERNENE: Journalist Henriette Høigilt intervjuet Jack Black i Los Angeles. Vis mer

Jack Black: - Herregud, så gøy vi hadde det i Oslo

Filmstjernen minnes Norge med glede.

SEOGHØR.NO: Moroklumpen Jack Black (46) har fått publikum til å le seg skakk i årevis og  tjent seg styrtrik på suksessfilmer som «High Fidelity», «School of Rock», «King Kong», «Tropic Thunder» og «The Holiday».

Snart er han kinoaktuell i «Goosebumps», en grøsserkomedie for hele familien, som er basert på de skumle barnebøkene til forfatteren R. L. Stine og alle hans skremmende monstere.

Når Seoghør.no møter Hollywood-stjernen til intervju på London hotell i Los Angeles, er han akkurat like morsom, åpen og halvgal som man får inntrykk av på film.

Det er kort mellom hver ablegøye, grimase og fleipete kommentar, og han bryter flere ganger ut i både sang og dans når han får et spørsmål.

- Når forstod du selv at du var morsom?

- Det begynte med at jeg fikk folk til å le tilfeldig, men det tok tid før jeg følte meg selvsikker. Jeg brukte år på å feile og ikke være morsom i det hele tatt, men det var en del av læringsprosessen, forteller han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

KONGEN AV ABLEGØYER: Her poserer Jack Black i kjent stil sammen med kona Tanya og sin yngste sønn Thomas på LA-premieren til sin nyeste film "Goosebumps".  Foto: NTB Scanpix
KONGEN AV ABLEGØYER: Her poserer Jack Black i kjent stil sammen med kona Tanya og sin yngste sønn Thomas på LA-premieren til sin nyeste film "Goosebumps". Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hadde et fantastisk Norges-opphold

Med en filmkarriere som Jack Black har bak seg, trengte han ikke en gang å gå på audition for å få rollen i «Goosebumps» - som har et budsjett på 700 millioner kroner.

- Jeg kjenner regissøren og ba om å få lese manuset, etterpå sa jeg til ham: «Jeg skal være med i denne filmen.» Så jeg fikk aldri noe tilbud. Jeg tvang rollen til meg, ler han hjertelig.

2001: Jack Black og Gwyneth Paltrow i "Shallow Hal". Foto: 20TH CENTURY FOX / WATSON, GLEN / Album
2003: Jack Black i "School of Rock". Foto: Heritage
2003: Jack Black i "School of Rock". Foto: Heritage
2005: Jack Black og Naomi Watts i "King Kong". Foto: UNIVERSAL PICTURES / Album
2005: Jack Black og Adrien Brody i "King Kong". Foto: UNIVERSAL PICTURES / VINET, PIERRE / Album
2006: Jack Black og Kate Winslet i "The Holiday". Foto: Mary Evans Picture
2006: Jack Black i "Nacho Libre". Foto: PARAMOUNT PICTURES / DAZA, DANIEL / Album
2008: Jack Black med Robert Downey Jr, Nick Nolte, Ben Stiller og Brandon T. Jackson i "Tropic Thunder." Foto: DREAMWORKS SKG/RED HOUR FILMS/ROAD REBEL / Album
2008: Jack Black og Dustin Hoffman i "'Kung Fu Panda". Foto: REUTERS
2008: Jack Black med Angelina Jolie og Brad Pitt på "Kung Fu Panda" premiere. Foto: REUTERS
2011: Jack Black og Shirley MacLaine på "Bernie"-premiere. Foto: Afp
2015: Jack Black og Tim Robbins spiller sammen i TV-serien "The Brink". Her på premieren. Foto: Splash News
2015: Jack Black, Odeya Rush og Dylan Minnette i "Goosebumps." Foto: Hopper Stone, SMPSP

 

I tillegg til å være en av filmbyens mest populære skuespillere, er Jack også en veletablert musiker.

I 1994 dannet han og kompisen Kyle Gass (55) gruppa Tenacious D, som er kjent for å kombinere rock med humor, og sammen har de gitt ut tre album og dratt land og strand med bandet.

I februar besøkte duoen Norge, og skapte ellevill jubel da de troppet opp på Sentrum Scene i Oslo.

Konsertbillettene forsvant fem minutter etter at de ble lagt ut for salg, og til Seoghør.no avslører Jack Black at han hadde et strålende opphold i hovedstaden.

- Det var et fantastisk oppmøte og et supert publikum. Herregud, så gøy vi hadde det i Oslo, skryter han.

Saken fortsetter under bildet.

ELSKET OSLO: Her står Jack Black og Kyle Gass med sin satiriske rockgruppe på Sentrum Scene i Oslo tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
ELSKET OSLO: Her står Jack Black og Kyle Gass med sin satiriske rockgruppe på Sentrum Scene i Oslo tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oppsøkte kunst og kultur

Men det var ikke bare konsertopplevelsen Hollywood-stjernen minnes fra Norge. Black fikk nemlig også tid til litt sightseeing i skulpturparken på Ekeberg.

- Dagen før konserten gikk jeg tur, og på toppen av en snødekket bakke kom jeg til en nydelig skulpturpark med masse moderne kunst. Men etterpå fikk jeg høre at jeg hadde dratt til feil sted.

Jack gikk nemlig glipp av «Sinnataggen» og de andre velkjente statuene i Vigelandsparken.

- De fortalte at det fantes en park med tusenvis av nakne kropper og skulpturer. Hvordan klarte jeg å gå glipp av den?! Jeg dro til gal park!! sukker han oppgitt, før han legger til:

- Men den kjedelige parken var også fantastisk.

Og filmstjernen klarte virkelig ikke å styre sin begeistring for den norske hovedstaden.

- Oslo er fylt med utrolige artister og kunst, og det virket som om det var en veldig velstående by. Generelt sett virket det som om de «fattige» nabolagene gjorde det ganske bra. Det virket egentlig ikke som om det fantes noen fattige nabolag i det hele tatt.

- Og nordmenn har åpenlyst veldig god smak når det kommer til musikk, så jeg elsker Oslo, gliser han usjenert.

Saken fortsetter under bildet.

Det var Jack Black i sin tid som forsnakket seg til pressen og avslørte at Angelina Jolie ventet tvillinger. Tabben er tilgitt og duoen er gode venner etter å ha jobbet sammen i Kung Fu Panda-filmene. Foto: NTB Scanpix
Det var Jack Black i sin tid som forsnakket seg til pressen og avslørte at Angelina Jolie ventet tvillinger. Tabben er tilgitt og duoen er gode venner etter å ha jobbet sammen i Kung Fu Panda-filmene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mistet broren i AIDS

Jack var ikke den eneste i familien som likte å underholde da han vokste opp på Hermosa Beach i California på begynnelsen av 70-tallet.

Søsteren hans var nemlig veldig opptatt av å mime, og broren elsket folkedans og folkemusikk.

- Jeg var teatralsk helt fra starten av, og elsket å lage show. Men jeg likte all form for kunst også. Jeg likte å tegne, synge og danse. Spesielt discodansing. Da jeg var ni år var jeg faktisk med i en discodans-konkurranse. Jeg hadde på meg en hvit tuxeedo for jeg elsket Saturday Night Fever, forteller han og viser samtidig noen moves.

Saken fortsetter under bildet.

I GODT SELSKAP: Den satiriske action-komedien "Tropic Thunder" fra 2008 hadde en stjernespekket rolleliste: Fv: Jack Black, Tom Cruise, Bill Hader, Ben Stiller, Matthew McConaughey og Robert Downey Jr.  Foto: NTB Scanpix
I GODT SELSKAP: Den satiriske action-komedien "Tropic Thunder" fra 2008 hadde en stjernespekket rolleliste: Fv: Jack Black, Tom Cruise, Bill Hader, Ben Stiller, Matthew McConaughey og Robert Downey Jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men barndommen og ungdomstiden var ikke bare lett for ham.

Foreldrene skilte seg nemlig da Jack var 10 år, og innen han fylte 14 slet han med dopmisbruk.

- Jeg husker bare mye uro fra den tiden. Jeg hadde mye problemer med kokain, og hang sammen med noen ganske tøffe typer. Jeg var redd for å gå på skolen fordi en ville drepe meg, så jeg ønsket å slutte, avslører han i et intervju med magasinet Parade.

Redningen ble at foreldrene sendte ham på privatskole.

– De fleste andre elevene som gikk der, var blitt utvist fra andre skoler, men jeg begynte der helt frivillig. Jeg fikk en ny start.

I 1989 kom en ny vanskelig periode.

Jacks storebror døde av AIDS bare 31 år gammel - selv var skuespilleren 20 da han mistet broren.

– Døden kom ikke fort. Vi var alle vitne til at han visnet. Han var så ung, og vi mistet noe så verdifullt. Det knuste oss. Aller tyngst var det for mamma. Hun har egentlig aldri kommet seg etter det, sier Black til bladet.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: Jack Black og kona Tanya gikk på samme privatskole som tenåringen. 20 år senere ble kjærester. Her er de sammen på en kjendisevent i California i juni. Foto: Reuters
LYKKELIG GIFT: Jack Black og kona Tanya gikk på samme privatskole som tenåringen. 20 år senere ble kjærester. Her er de sammen på en kjendisevent i California i juni. Foto: Reuters Vis mer

Traff sin store kjærlighet

I år 2000 fikk Jack sitt gjennombrudd i dramakomedien «High Fidelity», og deretter kom suksessfilmene «Shallow Hal», «School of Rock», «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy» og «King Kong» som perler på en rad. 

I 2005 møtte han artisten Tanya Haden (44), og året etter giftet de seg i en romantisk seremoni i Big Sur i California.

Tre måneder etter bryllupet ble de foreldre til lille Samuel (9), og siden kom også Thomas (7).

- Jeg visste at barna mine kom til å elske «Goosebumbs» for de er helt besatt av monstre, så det var delvis grunnen til at jeg ville gjøre filmen, forteller Jack.

De to guttene går på en fancy privatskole i Los Angeles, og her fikk Jack her lov til å vise frem filmen for over 300 elever på en eksklusiv førpremiere.

- Barna på denne skolen er vel ganske vant med kjendiser. Var du likevel en stor hit der?

- Jeg var faktisk mer berømt den kvelden. Etter visningen var det en fin liten kø av unger foran meg som ville fortelle hvor mye de likte filmen. Og sønnene mine ble litt eiesyke, og var typisk sånn: «Hei, dette er vår pappa», gliser han stolt til Seoghør.no.

«Goosebumps» har Norgespremiere 27. november.

Se traileren her:

 

LES OGSÅ: Norske Tom Erik er med i Justin Biebers nye musikkvideo