Ja, vi gifter oss!

Sommeren er høysesong for gifteklare norske kjendiser...

SEHER.NO: Over 10.000 norske par blir smidd i Hymens lenker om sommeren. Selv om norsk sommervær ikke akkurat er til å stole på, satser de fleste på et kirkebryllup badet i sol.

Kjendiser skiller seg ikke fra andre i så måte - Anne-Kat Hærland, Millie-Marie Treschow og Vanessa Rudjord har alle stått sommerbrud.

Denne sommeren er det parene Paul Ottar Haga (42) og sin unge skuespillerkjæreste Evy Kasseth Røsten (29), fiskeriminister Helga Pedersen og Erik Brenli, samt "Jakten på kjærlighetens" Tore Jardar Johannesen og Michelle Skjønsholt sin tur. 

Tore Jardar og Michelle fortalte om planene for et romantisk St. Hans-bryllup allerede i september ifjor.

- Det blir ekte kirkebryllup med påfølgende fest her på gården, sa Tore Jardar til Se og Hør.

Men mange andre kjendispar er også svært trolige bruder og brudgommer i sommer:

Håndballhelten Håvard Tvedten fridde til TV2s vakre sportsanker Guro Fostervold i april.

"Gode nyheter spres fort. Og bare for å ha bekreftet det en gang for alle. Jeg har fridd til Guro og fått ja!", skriver han på sin hjemmeside.

"Manshow" Håvard Lilleheie og samboer Anita Rennan ble forlovet før oktober ifjor, men Lilleheie ville ikke avsløre når bryllupet skulle finne sted på God Kveld Norge. Lilleheie spradet nylig naken ned Aker Brygge etter å ha tapt et veddemål mot "Mini" Jacobsen. Mon tro hvordan utdrikingslaget hans blir?

Tidligere Briskeby Lise Karlsnes og Magnus Tingsek ble forlovet på våren ifjor,og det er ingen tvil på kjærligheten der.

- Ja! Jeg er det. Jeg er like forelsket som da vi traff hverandre. Det er herlig. Og det er en forelskelse som aldri kommer til å slippe. Det er jeg overbevist om, fortalte Tingsek til VG

Det musikalske paret Elvira Nikolaisen og tidligere Turboneger-trommis Christer Engen vil også love hverandre evig troskap. De flyttet sammen til Moss i 2006, og frieriet fant sted i november ifjor.

- Jeg er veldig inspirert for tiden, sa hun da.

Men få slår frieret seilerkongen Knut Frostad (40) ga til sin Tone Østrem (29). Det skjedde på en romantisk tur til Karibien i julen. Frostad er forøvrig eks-kjæreste med Petter Stordalens legekjæreste Gunhild Melhus. 

Også sjarmøren Alex Rosén (39) vil skride ned kirkegulvet, til sin Silje Urbye. De to har to små barn sammen allerede. Moromannen fridde til sin kjære rundt november-måneden ifjor, og kort tid etterpå fødte hun deres andre sønn.

Mens NRK TV-kokk Lise Finckenhagen og Espen Pettersen hadde snakket om å gifte seg i flere år, men hun tok til slutt ansvar. Hun fridde under direkte-sending på Frokost-TV på skuddårsdagen.

Skal vi danse-Liv Marit Wedvik (38) fridde til sin Kjell Bergan, også hun fridde på skuddårsdagen i år.

Guri Solberg og David Vogt er også gifteklare. Guro (31) bekreftet at hun hadde blitt forlovet under en "Skal vi danse"-episode i november. Og selv om hun har funnet den rette, så var hun noe uheldig: Her og Nå trykket bilde av feil mann på forsiden. Hennes kjære David (28) ble forvekslet med vennen Nils Petter Strømmen.

Se bildeserie med de gifteklare kjendisene under!

LES OGSÅ: Babyboom i kjendis-Norge

FIKK JA: Håvard Tvedten fridde til vakre Guro Fostervold og fikk ja. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FREKK FRIER: Håvard fikk nylig positivt svar på frieriet til Anita Rennan. Han bekreftet at bryllup er på vei, men ikke når. Foto: Se og Hør, Espen Solli
FRIDDE PÅ SKUDDÅRSDAGEN: Liv Marit Wedvik fridde til sin samboer Kjetil Bergan. Foto: SCANPIX
GIFTEKLAR: Elvira knytter mer enn musikalske bånd med tidligere Turboneger-trommis Christer Engen. Foto: SCANPIX
HVIT BRUD?: Alltid trendy og lekre Lise Karlsnes kommer nok også til å bli en fantastisk brud. Foto: Espen Solli, Se og Hør
KAPRET DRØMMEDAMA: Den svenske musikeren Magnus Tingsek falt for en av Norges mest ettertraktede ungkarskvinner. Foto: Tingsek.com
SKUDDÅRSFRIER: TV-kokken Lise Finckenhagen fridde til sin kjære Espen Pettersen på skuddårsdagen,den dagen som det er tradisjon at kvinner kan fri.
INGEN FRI SEILER: Knut Frostad skal gifte seg med sin Tone Østreim. Foto: STELLA PICTURES
FORLOVET: Guri Solberg ble forlovet med David Vogt i november. Foto: Se og Hør
JULIBRUD: Ap-nestleder Helga Pedersen står brud den 12. juli med Erik Brenli. Foto: Espen Solli
ST:HANS: Jakten på kjærligheten-paret Tore Jardar Johannesen og Michelle Skjønsholt sjarmerte både hverandre og TV-seerne. Den 24. juli blir det sommerbryllup. Foto: TV 2
GIFTER SEG I SOMMER?: Alex Rosén fridde til sin kjære Silje Urbye i vinter. Blir det sommerbryllup? Foto: se og hør