Finn Schjøll:

- Ja, tenk at han fyller 70 år på selveste 17. mai

Kollegene i «God Morgen Norge» hyller sin kjære kollega Finn Schjøll.

BURSDAG: Finn Schjøll fyller 70 år 17. mai. I dag hylles han av sine kolleger. Her i drivhuset sitt ved sommerhuset i Sverige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BURSDAG: Finn Schjøll fyller 70 år 17. mai. I dag hylles han av sine kolleger. Her i drivhuset sitt ved sommerhuset i Sverige. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

For blomsterdekoratøren og TV-profilen Finn Schjøll (70), også kjent som Blomster-Finn, er det ikke bare nasjonaldagen som skal feires i dag.

Finn har nemlig bursdag på selveste 17. mai, og i år fyller han 70 år.

I lang tid har Finn vært et fast innslag til TV 2s «God Morgen Norge», og i dagens sending er det klart at kollegene hans vil gjøre noe ekstra for sin gode venn.

- Det er klart at det blir noe som Finn er ekstra glad i. Kanskje en festkake. Han er glad i det søte. Finn skal i alle fall få litt godis denne dagen, forteller «God Morgen Norges» egen kokk, Wenche Andersen (63) til Se og Hør.

Gledesspreder

Om det blir kake eller ei, skal det sies at Finns «God Morgen Norge»-kollegaer setter uendelig pris på blomsterentusiasten.

Spesielt Wenche trekker frem Finns myke og omtenksomme side.

- Når han kommer om morgenen, leser han hvordan jeg har det. Så noen ganger er det bare et stort smil, og andre ganger kan han komme å legge armene rundt meg, forteller Wenche og legger til:

EVIG UNG: Wenche Andersen er glad for vennskapet hun har ved kollegaen Finn Schjøll. Foto: TV 2
EVIG UNG: Wenche Andersen er glad for vennskapet hun har ved kollegaen Finn Schjøll. Foto: TV 2 Vis mer

- Du kan snakke med Finn om alt, han er en klok mann, en fin mann. Rett og slett en fantastisk person! Finn er evig ung han, han er ung i sinn og sjel og utseende og det hele.

Yngste 70-åringen

Også programleder i programmet, Peter Bubresko (42), ønsker å dele noen ord om sin kjære kollega.

- Finn er en fantastisk mann på alle mater. Han er raus, utrolig klok og har mye fint å so. Han er den yngste 70-åringen jeg kjenner. Det skulle vært flere av Finn, og verden hadde vært et bedre sted å være, sier 42-åringen til Se og Hør.

Nyhetsoppleser Cathrine Fossum (40) kan heller ikke tro at Finn fyller 70 år i dag.

GODE KOLLEGER: God Morgen Norge-kollegene hyller Finn Schjøll på bursdagens hans. Foto: TV 2
GODE KOLLEGER: God Morgen Norge-kollegene hyller Finn Schjøll på bursdagens hans. Foto: TV 2 Vis mer

- Ja, tenk at han fyller 70 år på selveste 17. mai. Det er jo helt fantastisk. Han er liksom en evig ung type, og kulere enn noen gang, sier hun og legger til at hun først og fremst kjenner Finn som en gledesspreder og en fantastisk dyktig fagperson.

- Han er en god, morsom og oppmuntrende kollega. Han har alltid en hyggelig kommentar å komme med. Finn er rett og slett en hedersmann som jeg har hatt utrolig mye glede av å jobbe sammen med i God Morgen Norge. Jeg ønsker han en strålende dag - så hurra for Finn, rett og slett!

Fest for første gang

Da Se og Hør intervjuet Finn på 17. mai i fjor fortalte han at han vanligvis ikke har pleid å feire bursdagene sine denne dagen, men når han fyller 70 år skal pipa få en helt annen lyd.

- Det er ikke noe rundt tall i år, men neste år, på 70-årsdagen, tror jeg nok jeg må ha en fest for første gang, fortalte han.

I barndommen syntes ikke Finn det var noe stas med bursdag på 17. mai. Han havnet nemlig i skyggen, og endte alltid opp med «restekake» og laber feiring dagen etter.

- Jeg syntes det å feire dagen etter var noe tøys, fortalte han.

Lurte moren

Men en dag tok Finn saken i egne hender.

Da han var åtte år gammel endret han alle invitasjonene til bursdagen sin fra 18. mai til 16. mai og leverte dem på skolen - uten at moren ante noen ting. Han hentet kaker og loff på konditoriet der moren jobbet, og fikk hjelp av nabokona til å stryke skjorte.

- Jeg skar opp loff og bananer, og pyntet meg. Det så sikkert ikke ut etter at gjestene gikk, men alle var glade. Da mor kom hjem var festen over. Hun ante ingenting! Mintes Finn.

Heldigvis tok moren det hele med godt humør.

- Moren min var veldig sindig og rolig, og alt gikk bra. På et tidspunkt må man bestemme seg for om man vil havne på vorspiel eller nachspiel, og jeg er født til vorspiel, slo han fast.

Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: - De virket svært overrasket over å bli oppdaget