- Ja, Swayze har kreft

Patrick Swayzes doktor bekrefter nå at Hollywood-stjernen kjemper mot kreften, men mener utsiktene er gode for skuespilleren.

DANSET SEG TIL TOPPS: Patrick Swayze ble superstjerne da han spilte mot Jennifer Grey i "Dirty Dancing" på 80-tallet.
DANSET SEG TIL TOPPS: Patrick Swayze ble superstjerne da han spilte mot Jennifer Grey i "Dirty Dancing" på 80-tallet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Onsdag kveld kom sjokkbeskjeden om at "Dirty Dancing"-stjernen Patrick Swayze (55) har fått kreft i bukspyttkjertelen. Det var National Enquirer som først skrev om saken, og bladet slo fast at Swayze bare hadde 5 uker igjen å leve.

Nå bekreftes også sykdommen av Swayzes lege, men legen tilbakeviser at den 55 år gamle skuespilleren bare har fem uker igjen å leve.

- Swayze har en begrenset sykdom, og ser ut til å reagere godt på behandlingen så langt, sier legen George Fisher ifølge DailyMail.

- Alle rapporter om at han har kort tid igjen å leve, er ikke sanne. Vi er betraktelig mer optimistiske, slår Fisher fast.

Kreft i bukspyttkjertelen er ikke blant de vasnligste cancerformene, men regnes som den kanskje aller farligste. I tilfelle en svulst ikke kan fjernes med kirurgi, kan pasienten tilbys livsforlengende cellegift, men det er begrenset hvor lenge dette har effekt, står det om sykdommen, på Rikshospitalets hjemmesider.

Av dem som får diagnosen, dør 97 prosent innen fem år.

Ifølge agent Annett Wolf jobber Swayze med TV og film-prosjekter mens han blir behandlet.

- Patrick og familien setter stor pris på all oppmerksomheten han allerede har fått fra sitt publikum, sier Wolf.

Den siste måneden skal Swayze ha gått igjennom strålebehandling på at Stanford University Medical Centre i California.

Swayze og kona Lisa Niemi (51) har begge pilotsertifikat, og skal ha flydd selv til klinikken på helger i et forsøk på å holde sykdommen hemmelig.

Ifølge National Enquirer skal Swayze ha gjennomgått tre kraftige doser strålebehandling, noe som førte til at svulsten i bukspyttkjertelen minsket. Men ifølge blandet har ikke behandlingen vært vellykket.

- Han ble fortalt at han kan ta to behandlinger til, men at sykdommen hans mest sannsynlig ikke vil reagere på det. Det er altså liten sjanse for at han blir frisk, uttalte en kilde nær stjernen.

LES OGSÅ: 5 uker igjen å leve?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer