TIL MGP? - Det kan jeg nesten love at jeg kommer til å satse på. Det har rett og slett å gjøre med at jeg alltid har hatt lyst til det, forteller Rein Alexander om en eventuell Melodi Grand Prix-deltagelse neste år. Foto: Anders Myhren/Seher.no
TIL MGP? - Det kan jeg nesten love at jeg kommer til å satse på. Det har rett og slett å gjøre med at jeg alltid har hatt lyst til det, forteller Rein Alexander om en eventuell Melodi Grand Prix-deltagelse neste år. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Ja, jeg skal satse på MGP

Men NRK kan ikke love at Rein Alexander får bli med.

Se videointervjuet med Rein Alexander nederst i saken!

SEHER.NO: I 2003 vant den folkekjære artisten Rein Alexander (37) Kjempesjansen på NRK. Tre år senere gjorde årets Melodi Grand Prix-vinner Alexander Rybak (22) det samme. Nå vil Rein Alexander følge i musikk-kollegaens fotspor - og delta i MGP!

- Det kan jeg nesten love at jeg kommer til å satse på. Det har rett og slett å gjøre med at jeg alltid har hatt lyst til det, forteller Rein Alexander til Seher.no.

At Alexander Rybak har imponert hele den norske befolkningen ved å vinne den norske MGP-finalen er hevet over enhver tvil. Og Rein Alexander skal gjøre alt som står i hans makt for å gjenta akkurat det neste år.

- Ja, alt er mulig. Men du vet, det har tatt meg lang tid før jeg bestemte meg for å være med. Jeg kommer fra en helt annen greie - fra opera og klassisk utdannelse. Jeg blir mer og mer kommersiell, sier han.

- Hvor imponerende er det da for deg å se Alexander gå hen å vinne hele konkurransen?

- Det er helt fantastisk. Jeg har veldig sansen for ham, jeg så et intervju med ham på TV for litt siden - og han er akkurat sånn jeg trodde og følte at han var. Veldig rett fram og ærlig - en flott fyr, med bagasje som han kan spille videre på som person og ikke minst som musiker, sier 37-åringen, som begrunner den kommende MPG-satsingen med at han står friere nå enn før.

- Jeg har vært tilknyttet et fantastisk plateselskap i flere år, men nå er jeg jo alene. Nå som platekontrakten er over kan jeg gi ut det jeg selv vil. Så jeg er spent på hva jeg kommer opp med neste gang, smiler han.

Prosjektleder for Melodi Grand Prix, Stian Malme, ønsker den norske artisten velkommen til å sende inn sitt bidrag til neste års konkurranse, men kan ikke love at han vil bli plukket ut blant de heldige.

- Nei, jeg kan ikke love noe som helst - vi gir ingen gratismuligheter. Men jeg vet at Rein Alexander holder et meget høyt nivå, han er helt klart en interessant mann å ha med. Han er hjertelig velkommen til å sende inn sitt bidrag, sier Malme, som får støtte av programleder Per Sundnes.

- Hvis jeg hadde hatt utstrakt makt, skulle jeg gjerne gitt ham en plass med én gang.

- Men man har ennå ikke begynt å tenke på neste års kabal, selv om jeg har meget stor sans for Rein Alexander. Han er en stjerne, sier Sundnes til Seher.no.

Ifølge Stian Malme fikk NRK inn cirka 500 bidrag i forkant av årets Melodi Grand Prix.

Har du et kjendistips? Tips oss på her eller ring vår tipstelefon 93046767!

LES OGSÅ: - Gifter seg i syden?

Se videointervjuet med Rein Alexander her:

[obj:media:7580]