TJENER FETT: - Jeg kan godt leve på det, så jeg slipper å selge hus resten av livet mitt, forteller Tine Schatz, som har skilt seg fire ganger så langt i livet. Foto: Anders Myhren/Seher.no
TJENER FETT: - Jeg kan godt leve på det, så jeg slipper å selge hus resten av livet mitt, forteller Tine Schatz, som har skilt seg fire ganger så langt i livet. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Ja, jeg har spekulert i skilsmisser

Fire havarerte ekteskap har gitt "norske Anna Anka" store summer.

Se videointervjuet med Tine Schatz nederst i saken!

HOLLYWOOD (SEHER.NO):  Neste uke er det klart for den første episoden av TVNorges nye storsatsning "Ja, vi elsker Hollywood". En av dem som skal vise seg frem i serien er drammenskvinnen Tine Schatz (47).

Seher.no er på plass i Los Angeles, og møter Schatz på et hotell i Beverly Hills. Der avslører 47-åringen at hun har vært gjennom hele fire skilsmisser, tross sin forholdsvis unge alder.

- Det var de som hadde problemer, ikke jeg. Under det første ekteskapet var jeg veldig, veldig ung, 20 år, og det gikk bare ikke - det var helt dødfødt. Så giftet jeg meg igjen, for å få grønt kort (arbeidstillatelse, journ. anm.) med en venn av meg her, som ville ha mer enn en venn. Han forsvant, og endte opp i Chicago, forteller Tine til Seher.no.

To ekteskap var derimot ikke nok for kvinnen som nok vil få en sentral rolle i "Ja, vi elsker Hollywood" denne våren.

-  Nummer tre er pappaen til sønnen min, som er 12. Vi har fortsatt et kjempegodt forhold. Den fjerde var en kirurg. Men han var ikke akkurat ok, han hadde et veldig stort ego. Ofte når man har en bra utdanning og er veldig flinke, blir man egoistisk, og det liker jeg ikke. Det funket ikke for meg.

I USA er lovene når det gjelder skilsmisser helt annerledes enn hjemme i Norge. Akkurat det vet  Tine Schatz veldig godt. Hør bare:

- Jeg kan godt leve på det, så jeg slipper å selge hus resten av livet mitt, sier Tine, som driver sitt eget eiendomsmeglerfirma.

De amerikanske reglene for tiden etter en skilsmisse sier at mannen må betale eks-kona halvparten av egen lønn i tiden man har vært gift - i opp til ti år. Har man kontraktsfestet dette og skiller seg, får kvinnen hustrubidraget. Gifter man seg på nytt, faller bidraget bort.

- Gifter du deg med en mann som har penger og som tjener bra, kan du gå tilbake til retten og få mer, mer og mer så lenge man ikke bor sammen med noen andre eller gifter deg med en annen mann.

- Er det mange som spekulerer i dette, Tine?

- Ja, det er det.

- Har du spekulert i det?

- Ja, innrømmer Schatz, som understreker at dette ikke gjelder alle ekteskapene hun har tatt del i.

  - Jeg har vært glad i alle de jeg har vært gift med, men på forskjellige måter. Jeg har ikke bare giftet meg for penger. Jeg jobber jo selv også. Men samtidig må man ta med seg det man kan. Man skal jo sikre fremtiden sin...

Hvor mye penger det er snakk om, kan hun ikke si så mye om - først og fremst på grunn av avtaler som er inngått. Men betydelige beløp, det legger hun ikke skjul på at det er.

- I forhold til norske forhold, så er det snakk om mye penger, ja, forteller hun.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg blir oftest sjekket opp av jenter

Se videointervjuet med Tine Schatz her:[obj:media:8405]