«Farmen»-Heidi og kjæresten:

- Ja, det blir oss to

Heidi Lereng kan stikke av med så mye mer enn bare hytte og bil om hun skulle ta seg helt til topps TV 2-programmet.

ÅPNER: Heidi Lereng forteller om hvordan det var å vokse opp med én hånd. Video: Tor Lindseth Reporter: Bjørn Ekker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Se og Hør): Søndag fikk TV-seerne se at Heidi Lereng (24) vant sin første tvekamp i «Farmen». Lereng, som mangler en hånd, lot nemlig ikke det være noen hindring, og slo ut én av årets utfordrere, nemlig Anette Svendsen (40), i øvelsen øksekast.

Nå er hun tilbake i Bergen hos kjæresten, Jiro Fatah (28), som hun har vært sammen med i drøye to år. Og når Se og Hør besøker de to i hjembyen, er det tydelig at de to liker å spøke litt med hverandre.

- Før Heidi dro inn på «Farmen» tok vi mange bilder av henne. Både med og uten klær, så jeg visste på en måte hva jeg kom til å savne, sier Fatah lattermildt, før Lereng raskt slår tilbake mot «påstandene».

- Haha, det stemmer nok ikke. Du må ikke si sånt, da havner du bare i trøbbel, legger hun til med et smil.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Gikk i hardtrening

Spøk til side: Den 24 år gamle «Farmen»-deltakeren forteller at hun nesten ikke hadde tid til å savne hverken kjæreste, familie eller venner i den tiden hun var opptatt med TV-innspillingen.

- Det var veldig rart, for man glemte på en måte alle hjemme. Ikke på en stygg måte, at de ikke betyr noe, men det var så mye som skjedde at jeg til og med glemte navnene til noen på jobben min, erkjenner den blide bergenseren.

STILLE FØR STORMEN: Anette Svendsen og Heidi Lereng var fokuserte før søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Anette Svendsen og Heidi Lereng var fokuserte før søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I forkant av «Farmen» var Lereng spent på hvordan handikapet hennes skulle påvirke spillet på gården, og om hun ville bli sett på som et lett bytte. Og etter å ha registrert at samtlige deltakere var der for å vinne, anså hun seg selv som svært utsatt - spesielt som andrekjempe.

Men: Lite visste de andre om antallet timer med trening hun hadde lagt bak seg før avreise.

- Altså, det ligger så mye dedikasjon bak denne opplevelsen for Heidi sin del. Vi begynte treninga da det var storm i Bergen. I fjellene, samtidig som vi prøvde gjøre det litt skjult, fordi hun var litt flau, forklarer Fatah, før Lereng selv legger til:

- Jeg sto oppe på Fløyen og sagde, og det er åpenbart ikke lov. Jeg tror noen ringte politiet, så jeg ble så stressa at jeg løp ned derfra med sagen i én hånd og øksen under armen.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Må gjøre det beste ut av det

Bakgrunnen skal ha vært at flere stod og stirret intenst, mens flere og flere kom til for å se.

- Plutselig begynte de å snakke i telefonen og slikt. Derfor gikk jeg litt lenger inn, og der så jeg et skilt om at området er fredet. Det er jo sykt flaut å få bot fordi man trener seg opp til «Farmen»...

- Hvordan har det vært for deg å vokse opp med bare én hånd?

- For meg har det vært helt vanlig, jeg kjenner jo ikke til noe annet. Men jeg har alltid visst at jeg er annerledes enn de som har to hender og det å vokse opp og vite at man er annerledes - det kan vippe deg begge veier på et vis. Enten blir man veldig usikker, eller så bruker man det for alt det er verdt.

EXIT: Amalie fikk velge gren, men trakk det korteste strået i søndagens «Farmen»-tvekamp. Den 30 år eldre motstanderen Heidi hadde en god følelse hele veien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

For Lereng var det et enkelt valg. Hun valgte det siste.

- Akkurat det har gitt meg så mye! Det har ført til at jeg har blitt så kreativ, at jeg alltid finner løsninger. Jeg ville aldri vært det foruten. Jeg vil anbefale andre som har et handikap om å gå i samme retning som meg. Man må gjøre det beste ut av det man har, det hjelper ikke å sette seg ned og synes synd på seg selv. Fingrene mine vokser ikke ut igjen av den grunn.

- Aldri mobbet

«Farmen»-deltakeren føler seg heldig som har vokst opp med en trygg familie og gode venner rundt seg som uansett hva har bygget henne opp.

- Men man opplever jo alltid kommentarer, blikk og litt erting, men jeg vil aldri si jeg har blitt mobbet. Jeg har alltid følt meg sterk, og folk rundt meg har tatt det ved rota om noe har oppstått. Jeg har hatt en utrolig fin barndom og oppvekst tross utgangspunktet, bedyrer hun.

JUBLET HEMNINGSLØST: Lereng var fra seg av begeistring etter å ha vunnet søndagens tvekamp mot Anette Svendsen. Foto: Alex Iversen / TV 2
JUBLET HEMNINGSLØST: Lereng var fra seg av begeistring etter å ha vunnet søndagens tvekamp mot Anette Svendsen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Alle rundt meg ser at folk ofte stirrer, men jeg registrerer det ikke lenger selv. Jeg har sluttet å se når folk stirrer. I tenårene syntes jeg det kunne være litt flaut å få kommentarer og slikt rettet mot meg, men etter det har jeg tilegnet meg et slags tunnelsyn - der jeg blokker det ut.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Veldig stolt

Til Se og Hør forteller de to at de først traff hverandre på sjekkeappen Tinder, som etter hvert ble til lange telefonsamtaler. Til slutt møttes de ute på byen, før det bare gikk «slag i slag».

Og kjæresten Fatah legger ikke skjul på at han umiddelbart falt pladask for det som skulle vise seg å bli kjæresten hans.

- Det jeg falt for, og det jeg fortsatt beundrer og elsker med Heidi, er væremåten hennes. Hun ble fort et forbilde for meg også. Jeg har aldri før datet én med en funksjonshemming, men måten hun håndterte det på - selvtilliten - det smittet over på meg og andre rundt oss.

Og:

- Jeg er veldig stolt over Heidi, og måten hun klarer å leve livet på. Og så sprer hun så mye postiv energi. Hun er dama du kan helle et glass vann i ansiktet på, mens hun smiler igjen to sekunder etterpå.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Frir ved «Farmen»-seier

Så langt har Lereng, helt bevisst, holdt det aller meste fra «Farmen» hemmelig for sin utkårede - også hvordan programmet ender for hennes egen del. Det som i hvert fall er sikkert, er at de begge er fast bestemt på at det er de to resten av livet.

- Ja, det blir oss to, sier «Farmen»-deltakeren, før kjæresten istemmer:

- Det signerer jeg på - med bindingstid.

- Da er det vel kanskje på tide at du frir snart?

- Haha, ja, vi får nå se.

- Så ingen konkrete planer helt ennå, altså?

AI AI: Kine Skruf Falch (30). Vis mer

- Om Heidi vinner «Farmen» så skal jeg gjøre det.

- Og det lover du?

- Det lover jeg - hundre prosent sikkert, erklærer han overfor både kjæresten og Se og Hør.

LES OGSÅ: Hardt kvestet på «Torpet»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer