- J. Lo og Steven fikk sparken fra «Idol»

Kjendis-dommerne skal ikke ha sluttet av egen fri vilje, slik de selv hevder.

BLE DUMPET: Artistene Steven Tyler og Jennifer Lopez har vært meddommere i «American Idol» de to siste sesongene. Men stjernene har ikke klart å få opp TV-showets seertall, og nå skal begge ha blitt brutalt sparket fra dommerbordet. Begge hevder imi Foto: Stella Pictures
BLE DUMPET: Artistene Steven Tyler og Jennifer Lopez har vært meddommere i «American Idol» de to siste sesongene. Men stjernene har ikke klart å få opp TV-showets seertall, og nå skal begge ha blitt brutalt sparket fra dommerbordet. Begge hevder imi Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: Fredag kom nyheten om at Aerosmith-stjernen Steven Tyler (64) har trukket seg som dommer i «American Idol». Årsaken skal ifølge Tylers pressemelding ha vært at han heller ønsker å fokusere på sin egen musikkarriere.

Men ifølge The Wrap skal 64-åringen ha blitt dumpet av TV-showet, i likhet med Jennifer Lopez (42) - som også sluttet i dommerjobben denne uken.

Lopez skal ha fått en lønn på omtrent 73 millioner kroner for sin første sesong som «American Idol»-dommer, en lønn som visstnok økte til omtrent 91 millioner kroner i den neste sesongen.

Men da skjønnhetens representanter nylig krevde en lønnsutbetaling på drøyt 100 millioner kroner for hennes tredje sesong, skal TV-selskapet ha overrasket henne ved verken å godta kravet eller komme med et mottilbud. Dette ifølge en innsidekilde til The Wrap.

Steven Tyler skal derimot ha vært helt uaktuell som dommer i den kommende sesongen og ble altså dumpet før noen lønnsforhandlinger fant sted, ifølge kilden. I likhet med Tyler har Jennifer Lopez gjort gode miner til slett spill og forklart fratredelsen med at hun ønsker å fokusere på barna og andre deler av karrieren sin.

Lopez og Tyler ble hentet inn som dommere for et par år siden i et forsøk på å revitalisere sangkonkurransen, som har slitt med dårlige seertall. Men tilsynelatende er ikke TV-kanalen Fox fornøyd med stjernenes innsats.

Ifølge The Wrap er også meddommer Randy Jacksons fremtid i «American Idol» på noe gyngende grunn. To toppsjefer i Fox, Peter Rice og Kevin Reilly, skal angivelig ønske å gi showet enda en ansiktsløftning ved å bytte ut alle dommerne, men la veteran-verten Ryan Seacrest få bli.

Etter Lopez' og Tylers brutale fratredelse fra TV-showet skal en rekke artister være aktuelle dommerkandidater. Blant disse er store navn som Mariah Carey, Kanye West, Mary J. Blige og Lenny Kravitz.

Det kan bli spennende å se om «American Idol» virkelig klarer å reise seg fra asken med noen av disse navnene om bord i stedet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nordmann til «Game of Thrones»