GOD PÅ SKI: Ivar Formoe vant fire OL-medaljer. Her er han avbildet på Rena etter Birkebeinerrennet i 1975. Foto: Scanpix
GOD PÅ SKI: Ivar Formoe vant fire OL-medaljer. Her er han avbildet på Rena etter Birkebeinerrennet i 1975. Foto: ScanpixVis mer

Ivar Formo er død

OL-helten Ivar Formo er død, 55 år gammel.

Han ble funnet druknet i Nordmarka i Oslo tirsdag kveld etter en tur på skøyter.

Formo skulle gå på skøyter og jogge fra Myllavannet på Hadeland til Oslo. Han ble meldt savnet da han ikke dukket opp i Oslo som planlagt, og etter en stor leteaksjon ble han funnet i en råk i Store Sandungen, melder NRK.

Det største øyeblikket i Formos karriere som langrennsløper er trolig OL-gullet på femmila i Innsbruck i 1976. Den andre hendelsen som mange husker, er fallet på nest siste etappe under VM-stafetten i Lahtis i 1978. Da ble en mulig gullmedalje til bronse.

Formo vant fire OL-medaljer og to VM-medaljer i langrenn. Det ble OL-bronse på 15-kilometeren i Sapporo i 1972, samt stafettsølv både i Sapporo og Innsbruck. I VM ble det stafettbronse to ganger. Formo var en svært habil orienteringsløper som vant VM-bronse i stafett. Han ble tildelt Egebergs Ærespris i 1973.