HOLDT TALE: Meghan McCain sier at hun skulle ønske at Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner ikke hadde vært til stede under farens minneseremoni. Foto: NTB scanpix
HOLDT TALE: Meghan McCain sier at hun skulle ønske at Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner ikke hadde vært til stede under farens minneseremoni. Foto: NTB scanpixVis mer

Meghan McCain:

- Ivanka var ikke velkommen

John McCains datter setter skapet på plass etter hennes fars minneseremoni.

I fjor døde tidligere presidentkandidat og Arizona-senator John McCain (81) som følge av aggressiv hjernesvulst.

På tross av at han var republikaner, var han en av president Donald Trumps aller argeste kritikere. Derfor var mange svært overrasket over at Trumps datter Ivanka dukket opp i minneseremonien for ham i Washington, sammen med ektemannen Jared Kushner.

TIL STEDE: Jared Kushner og Ivanka Trump var på tilskuerbenken idet blant andre Meghan McCain sendte stikk i retning Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
TIL STEDE: Jared Kushner og Ivanka Trump var på tilskuerbenken idet blant andre Meghan McCain sendte stikk i retning Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En hellig stund

En av dem som ble aller mest overrasket var McCains datter, Meghan McCain. I et intervju på talkshowet «The Late Show With Stephen Colbert» forteller hun at hun helst hadde sett at de ikke hadde vært til stede.

- Jeg skulle ønske at de av respekt hadde valgt å ikke komme, om ikke for noe annet så av respekt for meg. En begravelse er åpenbart en hellig stund, og jeg trodde at familien min hadde gjort det klart, eller i det minste at jeg hadde, at Trump-familien ikke er velkommen i mitt nærvær, og at min far hadde vært veldig klar på avstanden mellom McCain-familien og Trump-familien, så jeg ble overrasket da de var der, sier McCain, ifølge Washington Post.

Under minneseremonien holdt Meghan McCain en tale der hun regelrett ydmyket Donald Trump. Hun uttalte blant annet at faren var en «stor mann» og oppfordret andre til å leve etter hans eksempel.

- Vi samles her for å sørge over en amerikansk storhets bortgang. Ekte vare, ikke billig retorikk fra menn som aldri vil være i nærheten av det offeret han så villig ga, sa hun blant annet.

Ble overrasket

Tidligere denne uka røpet McCain at hun ikke innså at Ivanka Trump og Jared Kushner satt i salen før hun sto på talerstolen. Det hadde hun ikke ventet, men hun holdt like fullt talen, som hun hadde skrevet før farens død

- Jeg ble overrasket over at de var der, og det gjorde meg ukomfortabel, og jeg håper jeg gjorde dem ukomfortable, for å være ærlig. Men det er deres valg og jeg tror Amerika kan vurdere selv hva de mener om det og hva de synes om mitt minneord, sier McCain.

Hun omtalte riktignok aldri Donald Trump ved navn, men det var aldri noen tvil om hvem hun refererte til.

Var invitert av senator

I etterkant av minneseremonien stilte flere spørsmålstegn ved ekteparets deltakelse, og hvorvidt de to i det hele tatt var invitert, men Det hvite hus-korrespondent i New York Times, Katie Rogers, oppklarte invitasjonsdelen.

«Ivanka Trump ble bedt om å delta av Lindsey Graham (senator og nær venn av McCain, journ.anm.) da de to møttes tidligere denne uka. (...) Graham sa at det ville være en fin gest dersom Ivanka og Jared møtte opp. Han forhørte seg for øvrig med Cindy McCain (McCains enke, journ.anm.) først, skrev Rogers på Twitter.

Ekteparet Trump/Kushner måtte ved sin tilstedeværelse tåle å høre at flere sendte spark i retning av president Trump. Både talene til Barack Obama og til George W. Bush, Trumps to forgjengere, hadde en undertone som framsto ganske klart som kritikk av den sittende presidenten.

LES OGSÅ: Ivanka Trumps Twitter-bilde skaper storm

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Avslørte babynyhet på direkten

Avslørte babynyhet på direkten

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Jeg vrir meg i smerte

- Jeg vrir meg i smerte

Se, så stor hun er blitt!

Se, så stor hun er blitt!

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

- Han var ganske dritt tidligere i uken

- Han var ganske dritt tidligere i uken

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Slik er den «ukjente» milliardærarvingen

Dette bildet vekker oppsikt

Dette bildet vekker oppsikt

- Er vi en gjeng med pyser?

- Er vi en gjeng med pyser?

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Dette tjener søsteren på å uttale seg om Meghan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255