Ivanka Trump:

Ivanka Trumps Twitter-bilde skaper storm

Faren hennes vil nekte muslimer innreise i USA. Ivanka Trumps kjolevalg får enkelte til å rase. 

FÅR KRITIKK: Trump-kritikerne var ikke nådige mot presidentens datter Ivanka, etter at hun la ut dette bildet av seg selv på Twitter. Foto:Twitter
FÅR KRITIKK: Trump-kritikerne var ikke nådige mot presidentens datter Ivanka, etter at hun la ut dette bildet av seg selv på Twitter. Foto:Twitter Vis mer

Helt siden det ble kjent at Donald Trump skulle stille til valg som USAs 45. president, har familien hans vært under verdenspressens lupe.

Spesielt har Ivanka Trump, hans eldste datter, blitt et yndet objekt. Hun får skryt for sine antrekk, og flere har hevdet at hun er den egentlige førstedamen, ettersom Melania Trump forblir i New York til skoleåret til sønnen Barron (10) er over.

STOLT MAMMA: Ivanka Trump ble i 2016 mamma til sønnen Theodore. Her leker de på teppet i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: NTB Scanpix
STOLT MAMMA: Ivanka Trump ble i 2016 mamma til sønnen Theodore. Her leker de på teppet i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjennom sosiale medier følger tusenvis Trump-datteren, som ofte deler bilder av barna sine og sin luksuriøse hverdag. Søndag vekket hun imidlertid harme, da hun la ut et bilde av seg selv og ektemannen Jared Kushner.

Bildet ble delt på både Instagram og Facebook, like etter at demonstrasjonene mot faren hennes begynte å blusse opp. Donald Trump iverksatte et innreiseforbud for beboere fra ni forskjellige land, der majoriteten av befolkningen er muslimer.

Flere reagerer

I en sølvkjole fra Caroline Herrera til nærmere 40 000 kroner strålte hun ved ektemannens side, men hun får nå kritikk for tidspunktet hun valgte å publisere bildet.

USA Today skriver at flere går hardt ut mot presidentdattera, og enkelte trekker linjer mot selveste Marie Antoinette. Hun er kjent for å angivelig ha sagt «la dem spise kake» da sultne bønder og arbeidere ikke hadde brød.

«Dæven døtte. Marie Antoinette er reinkarnert. Lille la-dem-spise-kake-Ivanka», skriver en bruker til Ivanka Trump.

Det er ikke den eneste kritiske tilbakemeldingen hun nå har fått. En bruker skriver at bildet er «en tonedøv, hjerteløs melding når hundretusenvis nå går til gatene for å beskytte muslimer fra å bli deportert».

Kritikkmeldingen som derimot har fått mest oppmerksomhet på nettstedet, som er delt videre over 14 000 ganger, går direkte på kjolen.

En bruker har sammenlignet kjolen, som er i et sølvlignende stoff, med varmeteppe i sølv som flyktninger får. Bildet av Ivanka Trump og ei jente med et slikt varmeteppe satt opp mot hverandre får flere til å reagere. Den originale brukeren skriver «Hvem kledde det best?».

En annen skriver: «Kjolen til høyre koster 40 000 kroner. Den til venstre kostet nesten livet hennes».

Det skal sies at ikke alle reaksjonene på bildet går i banen av kritikk. Enkelte skriver at Ivanka Trump ser flott ut, og hyller førstedattera.

USA Today oppgir at de har forsøkt å få en kommentar fra presidentdattera, men at henvendelsene ikke har blitt besvart.

Politisk påvirkning

Ivanka og ektemannen Jared Kushner har tre barn sammen. Arabella Rose Kushner ble født i 2011, Joseph Frederick Kushner kom til verden i 2013 og deres siste sønn, Theodore James Kushner, ble født i fjor.

Tidligere i januar ble det kjent at Kushner skal fungere som sin svigerfars seniorrådgiver i Det hvite hus.

Valget av seniorrådgiver er tilsynelatende stikk i strid med en amerikansk forskrift fra 1967 om folkevalgtes rett til ansettelse av personer innad i familien.

Ivanka, som igjen er den som møter Kushner oftest, har utvilsomt en stor påvirkningskraft her.

STOLT AV FAREN: Ivanka Trump har vært en ivrig støttespiller under farens valgkamp for å bli USAs president. Foto: NTB Scanpix
STOLT AV FAREN: Ivanka Trump har vært en ivrig støttespiller under farens valgkamp for å bli USAs president. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har selv engasjert seg i flere kampsaker, blant annet lønnsforskjeller mellom kjønn, likestilling og betalt permisjon for nybakte mødre. Hun er kjent for å være notorisk mediesky, men har vært klar på at det republikanske partiet er det som passer for hennes familie, ifølge ATTN

LES OGSÅ: Maddes ektemann får kritikk for Trump-kommentarer