Ivanka Trump og Malia Obama:

Ivanka Trump tordner etter kyssebilde av Malia Obama

Tar Barack Obamas eldste datter i forsvar.

FYRER LØS: Ivanka Trump og Chelsea Clinton er bare noen av dem som går hardt ut mot pressen, etter at visse nettsteder publiserte bilder av Barack Obamas datter, Malia, der hun kysser en klassekamerat fra Harvard. Foto: NTB Scanpix
FYRER LØS: Ivanka Trump og Chelsea Clinton er bare noen av dem som går hardt ut mot pressen, etter at visse nettsteder publiserte bilder av Barack Obamas datter, Malia, der hun kysser en klassekamerat fra Harvard. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Som døtre av USAs president gjennom åtte år, har Sasha (16) og Malia (19) Obama selv fått kjenne hvordan det er å stå foran linsene til verdenspressen.

I januar tok imidlertid Donald Trump (71) over posisjonen som verdens mektigste mann, og siden har Barack Obamas døtre vært å anse som privatpersoner.

Selv om familien ikke lenger søker rampelyset i like stor grad, er det fortsatt knyttet interesse blant offentligheten til hvordan deres liv utspiller seg også etter Det hvite hus.

RETT TIL PRIVATLIV: En rekke profilerte personer har tatt til orde for at privatlivet til Barack og Michelle Obamas døtre ikke har noe i offentligheten å gjøre. Foto: NTB Scanpix
RETT TIL PRIVATLIV: En rekke profilerte personer har tatt til orde for at privatlivet til Barack og Michelle Obamas døtre ikke har noe i offentligheten å gjøre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uken publiserte flere britiske tabloidaviser bilder av Obamas eldste datter, som kysser det som tilsynelatende er en klassekamerat.

- Skal ikke røres

Dét har fått flere til å se rødt, deriblant president Donald Trumps eldste datter Ivanka (36).

- Malia Obama har rett til det samme privatlivet som sine jevnaldrende skolekamerater. Hun er en ung voksen og ikke en offentlig person. Hun skal IKKE røres, skriver Ivanka på Twitter.

Ivanka gjør med dette som Bill og Hillary Clintons datter, Chelsea (37), som selv har tatt til orde for at offentligheten skal holde seg unna barn av presidenter.

Seinest i august gikk 37-åringen ut i sosiale medier og rettet kritikk mot journalist Ford Springer som kom med krass kritikk mot Barron Trumps (11) klesstil.

- Det er på høy tid at media og alle andre lar Barron Trump være i fred, og gir ham den private barndommen han fortjener, skrev Chelsea Clinton på Twitter den gang.

PROBLEMER MED STILEN: Dette bildet av Donald og Barron Trump ble utgangspunkt for sterk kritikk hos en journalist ved nettstedet Daily Caller. Spesielt var det antrekket til sistnevnte som vekket harme hos reporteren. Foto: NTB Scanpix
PROBLEMER MED STILEN: Dette bildet av Donald og Barron Trump ble utgangspunkt for sterk kritikk hos en journalist ved nettstedet Daily Caller. Spesielt var det antrekket til sistnevnte som vekket harme hos reporteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Klikkagn

Også hun har registrert at Malias privatliv denne måneden er blitt et hett tema i den kulørte delen av pressen.

- Malia Obamas privatliv som en ung kvinne og student burde ikke være utgangspunkt for deres klikkagn. Vær bedre enn som så, skriver Chelsea på Twitter.

Malia studerer for tida ved prestisjeuniversitetet Harvard. Det er så langt ikke kjent hva hun ønsker å jobbe med ved endt skolegang.

19-åringen har imidlertid en stor interesse for film og tv, og har, ifølge Washington Post, allerede jobbet som praktikant både for «Extant» og HBO-serien «Girls».

- Ikke i fars fotspor

Da Barack Obama holdt sin siste pressekonferanse som president, mente han imidlertid at én ting er sikkert - døtrene har ingen intensjon om å følge hans fotspor inn i politikken.

- Jeg tror det er deres mors innflytelse, sa Obama spøkefullt under pressekonferansen, og fortsatte:

- Jentene har likevel vokst opp i et samfunn, hvor det er umulig å unngå følelsen av patriotisme. Å elske dette landet dypt, men samtidig innse at det finnes utfordringer, og at de har et ansvar for å fikse opp i ting.

Det var i januar at Barack Obama (56) måtte gi fra seg stafettpinnen.

I den påfølgende tida vendte 56-åringen og familien tilbake til en betydelig mer avslappet og tilbaketrukket hverdag.

Familien tok plass i en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC, bare litt over tre kilometer unna Det hvite hus.

OBAMA PÅ SITT BESTE: Det hvite hus' offisielle fotograf, Pete Souza, viser fram noen av sine beste bilder. Video: CNN Vis mer Vis mer

Dro på luksusferie

At jobben som sittende president er tyngre enn de fleste muligens kan forestille seg, ga Barack Obama også et tydelig bilde på da han holdt sin siste pressekonferanse.

56-åringen la ikke skjul på at behovet for å ta fullstendig fri, var enormt.

- Jeg har hørt meg selv snakke så pokkers lenge nå, og vil at det skal være stille en stund. Så vil jeg skrive, og tilbringe masse tid med jentene mine, fortalte han, ifølge Washington Post.

JOMFRUØYENE: En video av Barack Obama som står på wakeboard sammen med Richard Branson, går sin seiersgang på nettet. Hvor god balanse har egentlig den tidligere presidenten? Video: JackBrockway/Virgin.com via CNN Vis mer

Like etter at han gikk av som president, tok 56-åringen nemlig med seg familien på en velfortjent, lang ferie til Karibia. Her nøt Obama-paret late dager i luksuriøse omgivelser, på en av paradisøyene til Virgin-gründer og milliardær Richard Branson.

I nyere tid har Barack og kona Michelles fortsatt å engasjere seg i blant annet borgerrettighetsstiftelsen Obama Foundation. I april forklarte Obama også at hans første jobb i tida framover vil være å hjelpe den neste generasjonen til å bli aktive i politikken.

Én måned i forkant av dette, i begynnelsen av mars, ble det også klart at ekteparet skal skrive sine memoarer, og har tegnet bokkontrakt til rekordsum.

LES OGSÅ: - Vi er castet for å lage bråk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer