Italienske matopplevelser

Er du glad i mat og ikke har hørt om Slow Food-bevegelsen, bør du definitivt lese videre.

NAM NAM: Slow Food handler om lokale, økologiske matvarer og om å ha tid til å nyte dem. Foto: Star Tour
NAM NAM: Slow Food handler om lokale, økologiske matvarer og om å ha tid til å nyte dem. Foto: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Slow Food er en non profit-organisasjon som skal være en motvekt til ferdigmat og hurtigmat og fremme lokale, økologiske produkter og være et alternativ til masseproduserte matvarer.

Bevegelsen har sin opprinnelse i Italia, men er siden oppstarten i 1989 blitt verdensomspennende, og har følgelig også en norsk avdeling.

I samarbeid med Slow Food har nå Star Tour utarbeidet to egne rundreiser i Italia neste sommer. Den ene tar for seg vin og mat i områdene Toscana, Umbria og Lazio, og den andre i Piemonte. Sistnevnte er kanskje mest kjent for sine rødviner og hvite trøfler.

- Italiensk mat og vin har inntatt førsteplassen for mange som reiser på ferie med magen. I Italia er du langt unna frossenpizza og traktekaffe. Her er maten selve livsnerven i dagliglivet. Men selv italienerne er bekymret over at stadig flere tar til takke med en kjapp burger fra McDonalds eller Burger King, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

De to slow food-reisene foregår i egen leiebil, og i tilbudet inngår fly, leiebil, hotellovernattinger og middager på restauranter som er utvalgt i samarbeid med Slow Food. Du kjører da innom mange forskjellige småbyer som er såkalte "citta slow" - sakte byer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer