Irriterer seg over rosen for utseendet

- Jeg skulle mye heller ha fått komplimenter for prestasjonen min, sier NRKs Marte Stokstad

VIL IKKE VÆRE PEN: NRK-profil Marte Stokstad ønsker å være mer enn bare et pent ansikt. Foto: Stella Pictures
VIL IKKE VÆRE PEN: NRK-profil Marte Stokstad ønsker å være mer enn bare et pent ansikt. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   Den tidligere Melodi Grand Prix-programlederen Marte Stokstad (34), som for tiden har stor suksess med «De nominerte» på NRK1, liker ikke alt med sin egen kjendistilværelse. 

Stokstad har fått mye ros for sitt utseende. Et av tilbakemeldingene hun har fått sier at en programleder på norsk-tv «aldri har hatt så mye klasse, glamour og sexappeal.» Men utsagnet falt ikke i god jord.

- For all del, det er selvsagt hyggelig å få sånne tilbakemeldinger, men det der var takket styling og flinke fagfolk som hadde en visjon. Jeg skulle mye heller ha fått komplimenter for prestasjonen min.

- Jeg tror kanskje mange også mente å si det, men så endte de med å si at jeg så «smashing» ut, sier programlederen i et nytt intervju med magasinet Stella.


Stokstad irriterer seg ofte over at jenter og damer som jobber i TV hovedsakelig får feedback på utseende, og ikke på prestasjonene.

- Jeg har ikke følt at det er på grunn av utseendet mitt jeg har fått de jobbene jeg har fått. Og det er jo det i karrieren min som er mest i forandring. Jeg kommer jo ikke til å se ut som dette om tjue år, men jeg kommer til å være en enda smartere og bedre programleder.

- Irriterende å forholde seg til utseende

Marte har tidligere vært programleder for «Melodi Grand Prix», «Idol», «Norske Talenter» og har hatt sitt eget radioprogram på NRK P3.

Hun synes det er synd hvis utseende skal tvinge kvinnelige programledere til å slutte i ung alder.

- Det er så irriterende å måtte forholde seg til. Jeg syns det er utrolig synd hvis utseendemessige faktorer bidrar til at kvinner må slutte som programlederer tidligere, eller ikke tør å gjøre TV-ting i det hele tatt, sier NRK-profilen til Stella.

«De nominerte» sendes på NRK1 klokken 19.55 lørdag. Få full oversikt over dine favorittprogrammer i Seoghør.nos Tv-guide her!


LES OGSÅ:    - Jeg ble skikkelig redd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer