Irriterer seg over egen utseende-fiksering

- Jeg prøver å legge det av meg, sier TV 2 Sportens nye ankerkvinne, Susanne Wergeland.

UTSEENDEBEVISST: - Jeg har aldri brydd meg så mye om eget utseende, men nå sitter jeg og blir sminket hver dag. Der sitter jeg og bare ser på meg selv i speilet i en liten time. Det gjør meg mer detaljbevisst, sier vakre Susanne Furøy Wergeland til S Foto: TV 2
UTSEENDEBEVISST: - Jeg har aldri brydd meg så mye om eget utseende, men nå sitter jeg og blir sminket hver dag. Der sitter jeg og bare ser på meg selv i speilet i en liten time. Det gjør meg mer detaljbevisst, sier vakre Susanne Furøy Wergeland til S Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I oktober i fjor ble det kjent at TV 2 Sportens Annemarta Giske venter sitt andre barn, og at hun skulle ut i fødselspermisjon i april. Giskes jobb ble overlatt til Susanne Furøy Wergeland (26), som 2. april hadde sin første dag som sportsanker på kanalen.

Så langt har det meste gått bra for den unge jenta, som tidligere har jobbet som informasjonsansvarlig i organisasjonen MOT, og som også har bakgrunn fra NRK, Rosenborg Media og Dagbladet.

- Jeg har forbedringspotensiale, det har jeg. Jeg gleder meg til jeg er trygg nok til å formidle et budskap uten å ha planlagt i minste detalj det jeg skal si på forhånd. Altså bli mer løs og ledig og ta ting på sparket, sier 26-åringen til Seher.no.

Wergeland fikk jobben i TV 2 gjennom en oppfordring om å søke fra en bekjent som hun gikk på journalisthøgskolen sammen med, og som jobber i TV 2 Sporten. Hun søkte, og ble med det innkalt til audition for den prestisjefylte jobben.

- Det er faktisk litt skummelt å være den som leder sportssendingene. Men jeg har mange bra folk rundt meg, som «prenter» inn at det ikke er så farlig. Å ha selvtillit er det viktigste, det er tross alt ikke mye som kan gå galt - alt kan rettes opp. Det handler om å ta seg inn igjen dersom det skulle skje noe, mener hun.

- Har det gått galt så langt?
 
- Ja, det har det. Jeg har sagt noe feil og slikt. Det har også hendt at saken ikke har kommet på, slik at jeg bare har blitt sittende der. Men dette er bare gode erfaringer, som gjør at man lærer hvordan man skal takle det bedre neste gang.


Vakre Susanne legger ikke skjul på at hennes nye jobb har gjort henne mye mer bevisst over eget utseende. Det hun ikke tenkte så mye over før, har nemlig blitt mye, mye kraftigere, ifølge henne selv.

- Ja, overraskende nok så er det slik. Jeg har aldri brydd meg så mye om eget utseende, men nå sitter jeg og blir sminket hver dag. Der sitter jeg og bare ser på meg selv i speilet i en liten time. Det gjør meg mer detaljbevisst. Det irriterer meg litt, og jeg prøver å legge det av meg. Jeg kan ikke la det utvikle seg, det blir for dumt, erkjenner hun.

Om du trodde at alle som er på TV gjør det fordi de liker å se seg selv på skjermen, da tar du kraftig feil. For Susanne Furøy Wergeland er det i hvert fall ikke slik.

- Nei, jeg liker ikke å se meg selv på TV, men de andre TV 2-ankerne anbefaler meg å gjøre det - slik at man kan lære av eventuelle feil man gjør. Men jeg hater det, spesielt når jeg ser sendinger som jeg ikke likte eller som jeg ikke synes var bra. Men jeg tvinger meg til å se det, og prøver å få sett alt, sier det blide TV 2-ankeret til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun ble ganske provosert  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer