Johannes Høsflot Klæbo:

Involvert i påkjørsel

Fikk førerkortet inndratt.

FIKK FØRERKORTET INNDRATT: Onsdag ettermiddag var skistjernen Johannes Høsflot Klæbo involvert i en bilulykke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FIKK FØRERKORTET INNDRATT: Onsdag ettermiddag var skistjernen Johannes Høsflot Klæbo involvert i en bilulykke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Den norske skistjernen Johannes Høstflot Klæbo (22) var onsdag ettermiddag involvert i en bilulykke på Byåsen i Trondheim. Politiet melder om mindre personskader.

Overfor Dagbladet bekrefter far og manager Håkon Klæbo at sønnen var involvert i en bilulykke på Byåsen.

- Jeg kan bekrefte at Johannes var involvert i en påkjørsel tidligere i dag. Etter hva jeg vet har det gått bra med alle involverte. Det er ikke noen alvorlige skader, heldigvis, sier han til avisen.

Lettere skadd

Det var like etter klokken 15 i dag at politiet i Trondheim meldte om trafikkulykken på Twitter.

En tolv år gammel jente som var i ferd med å krysse et fotgjengerfelt på Byåsen i Trondheim, ble truffet av en bil som sklei inn i fotgjengerfeltet etter å ha blitt påkjørt.

- En bil bremset for en fotgjenger som skulle krysse en fotgjengerovergang. Bil nummer to kom bakfra og smalt inn i den som hadde bremset, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Fikk førerkortet inndratt

Bilen som ble truffet skal ha blitt dyttet inn i fotgjengerfeltet, hvor den unge jenta ble truffet. Hun skal ikke ha blitt alvorlig skadd i hendelsen, men klager over smerter i hofta.

Ifølge avisen har politiet beslaglagt førerkortet til en mann i 20-årene.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

- Det er brudd på veitrafikklovens paragraf 2, som innebærer at du ikke er aktsom nok, sier Tina Værnes, jourhavende jurist i Trøndelag politidistrikt, til avisen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Bra det ikke gikk verre

Johannes Høsflot Klæbo har en sponsoravtale med bilselskapet Toyota.

Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, bekrefter også overfor Dagbladet at 22-åringen var involvert i ulykken.

- Det stemmer at det er han som er involvert i ulykken på Byåsen, sier Olsen til avisen.

Han påpeker videre at det ikke er besluttet at Klæbo mister lappen.

- Det er opprettet en sak, og han får førerkortet midlertidig inndratt.

Olsen opplyser dessuten at bilen som ble kjørt, en Toyota Rav 4, er en bil Klæbo leaser av Toyota.

- Han har forklart seg til patruljen som er til stede. Jeg har ikke snakket med ham selv. Jeg tror ikke det er noen skader på verken føreren eller på den andre bilen. Det er denne jenta som skal ha smerter i hofta. Det er bra det ikke gikk verre, sier han til avisen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Gråtkvalt Northug takker familien