Asia Argento:

Involvert i overgreps­skandale med 17-åring

Jimmy Bennett kommenterer for første gang anklagene mot stjernen, som skal ha forgrepet seg på ham da han var 17 år.

GIR KOMMENTAR: Skuespiller Jimmy Bennett (22) kommenterer anklagene om at Asia Argento (t.h.) skal ha forgrepet seg på ham da han var 17 år gammel. Foto: NTB scanpix
GIR KOMMENTAR: Skuespiller Jimmy Bennett (22) kommenterer anklagene om at Asia Argento (t.h.) skal ha forgrepet seg på ham da han var 17 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Søndag avslørte New York Times at skuespilleren Asia Argento (42) skal ha betalt skuespiller Jimmy Bennett (22) 380 000 dollar, over tre millioner kroner, etter at Bennett anklaget henne for et seksuelt overgrep.

Saken har vakt oppsikt fordi Argento var en av de første som gikk ut med anklager mot filmprodusent Harvey Weinstein, og hun ble en viktig profil i #metoo-kampanjen.

Onsdag tok Argento til motmæle. Den italienske skuespilleren hevder at de to ikke hadde sex, og at summen ble betalt for å hjelpe Bennett med økonomiske problemer og for å unngå negativ publisitet.

Bennett selv har ikke ønsket å kommentere saken, inntil nå. Nå forteller 22-åringen sin side av historien for første gang.

- Jeg har ikke gått ut før nå, fordi jeg valgte å ta det privat med den personen som hadde gjort meg vondt, sier Bennett, i en uttalelse til Hollywood Reporter.

- Skamfullt

Overgrepet skal ha skjedd på et hotellrom i California i 2013. Da var Argento 37 år og Bennett 17 år. Den seksuelle lavalderen i California er 18 år.

- Traumet mitt kom tilbake da hun selv sto frem som et offer. Jeg har ikke sagt noe de siste dagene fordi jeg var skamfull og redd for å bli en del av den offentlige diskusjonen, sier Bennett.

Bennetts uttalelse kom etter at en rekke tekstmeldinger som skal være fra Argento ble publisert på nettstedet TMZ. Der bekrefter hun at de to hadde sex, men at hun ikke visste at han var mindreårig.

Bennett har kjent Argento helt siden de to spilte sammen i filmen «The heart is deceitful above all things», i 2004. Bennett, som da var syv år, spilte sønnen til Argento. De har senere referert til hverandre som mor og sønn i sosiale medier.

ASIA ARGENTO: Her er den italienske skuespilleren og regissøren avbildet sammen med den franske filmstjernen Isabelle Huppert (midten) og «House of Cards»-stjernen Robin Wright under filmfestivalen i Cannes i 2009. Foto: AFP/ NTB scanpix
ASIA ARGENTO: Her er den italienske skuespilleren og regissøren avbildet sammen med den franske filmstjernen Isabelle Huppert (midten) og «House of Cards»-stjernen Robin Wright under filmfestivalen i Cannes i 2009. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Redd for stigma

Pengesummen skal ha blitt utbetalt i november i fjor, en måned etter at Argento sto frem med sine anklager mot Weinstein.

- Jeg var under den seksuelle lavalder da det skjedde, og jeg forsøkte å få rettferdighet på en måte som ga mening for meg da, fordi jeg ikke var klar for reaksjonene hvis historien ble offentlig kjent, sier Bennett.

- Den gangen trodde jeg at det fortsatt var et stigma knyttet til å være mann og være i en slik situasjon. Jeg trodde ikke folk ville forstå det som skjedde, sett gjennom øynene til en tenåringsgutt, sier Bennett.

Bilde i senga

- Jeg ønsker å bli ferdig med denne hendelsen i livet mitt, og i dag velger jeg å gå videre, men ikke lenger i taushet, sier Bennett.

Argento har benektet å ha hatt sex med Bennett, men tekstmeldinger gjengitt på nettstedet TMZ gir tilsynelatende et annet bilde.

SMS-ene skal være mellom Argento og en venn, og skal ha vært skrevet under stormen som fulgte etter New York Times sin avsløring, en avsløring som bygger blant annet på et brev fra Bennetts advokat.

«Jeg hadde sex med ham, det føltes rart. Jeg visste ikke at han var en mindreårig før brevet kom», står det i tekstmeldingen som skal være fra Argento.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Nettstedet har også publisert et bilde av de to sammen i senga, og et bilde av det som tilsynelatende er et kjærlighetsbrev fra Bennett.

«Han skrev dette til meg etterpå og fortsatte å sende meg nakenbilder i alle disse årene, helt inntil to uker før brevet fra advokaten kom», står det i tekstmeldingen.

KJENT HVERANDRE LENGE: Asia Argento og Jimmy Bennett spilte mot hverandre i filmen «The Heart Is Deceitful Above All Things» fra 2004, som Argento også regisserte. Foto: Artist Film Inc/ Minerval Picture Co/Kobal/ NTB scanpix
KJENT HVERANDRE LENGE: Asia Argento og Jimmy Bennett spilte mot hverandre i filmen «The Heart Is Deceitful Above All Things» fra 2004, som Argento også regisserte. Foto: Artist Film Inc/ Minerval Picture Co/Kobal/ NTB scanpix Vis mer

TMZ og Hollywood Reporter lyktes ikke å få en kommentar fra Argentos representanter. Politimyndigheter i Los Angeles har meldt fra at man vil kontakte partene for å undersøke saken.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Stjernen vekker reaksjoner etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer