Kronprins Haakon og Mette-Marit:

- Invitert i kjendisbryllup

Kronprinsparet skal være på gjestelisten til årets kjendisbryllup i Paris.

GJESTER: Etter det Se og Hør erfarer skal kronprinsesse Mette-Marit og kronrpins Haakon være blant gjestene i Paris-bryllupet til Vanessa Rudjord og Jonas Forsang. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GJESTER: Etter det Se og Hør erfarer skal kronprinsesse Mette-Marit og kronrpins Haakon være blant gjestene i Paris-bryllupet til Vanessa Rudjord og Jonas Forsang. Her avbildet ved en annen anledning. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanessa Rudjord (46) gir sitt ja til forfatter, forlegger og tidligere musiker Jonas Forsang (41) i Paris denne helgen.

Etter det Se og Hør erfarer er kronprinsesse Mette-Marit (48) og kronprins Haakon (48) invitert i bryllupet.

På utdrikningslag

De er begge gode venner av paret, og Mette-Marit var også hjertelig til stede i Vanessas utdrikningslag fredag 20. mai.

Kronprinsessen holdt imidlertid en lav profil på sosiale medier – i motsetning til en del av den vordende brudens andre venninner.

OVERRASKET: Til høyre ser man kronprinsessen i Vanessa Rudjords utdrikningsslag. Foto: Skjermdump fra Instagram
OVERRASKET: Til høyre ser man kronprinsessen i Vanessa Rudjords utdrikningsslag. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Men Mette-Marit var å se på en av partydeltakernes Instagram-storyer da Vanessa ble overrasket med låt og soloshow fra artistvennen Espen Lind (51) på Theatercaféen i Oslo.

Se og Hør har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, som opplyser om at de ikke uttaler seg om kongefamiliens private program.

Festlig i Stockholm

Etter stor ståhei fredagen dro Vanessas nære venninner, Synnøve Skarbø (51) og Pia Tjelta (44), med seg den gifteklare Stavanger-kvinnen til Stockholm dagen etter – for en roligere avslutning på utdrikningsfesten.

Mette-Marit var ikke med der, men det er ikke tvil om at kronprinsessen er god venninne med flere i Vanessas omgangskrets.

VENNINNETREFF: Da kronprinsesse Mette-Marit fylte 42 år i 2015, feiret hun tradisjonen tro med bursdagsgudstjeneste i Slottskapellet i Oslo. Både Vanessa Rudjord og Pia Tjelta var hjertelig til stede. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VENNINNETREFF: Da kronprinsesse Mette-Marit fylte 42 år i 2015, feiret hun tradisjonen tro med bursdagsgudstjeneste i Slottskapellet i Oslo. Både Vanessa Rudjord og Pia Tjelta var hjertelig til stede. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Da Synnøve deltok i «Skal vi danse» i 2020, satt Mette-Marit og Vanessa sammen i salen – og kronprinsessen la på Instagram ikke skjul på at hun klappet ekstra mye for fyrverkeriet fra Stranda.

Fan av Tjelta

Mette-Marit er også stor fan av Pia Tjelta og ikke minst hennes kreasjoner, og man kan trygt kalle skuespilleren og kleskunstneren fra Stavanger for kronprinsessens favorittdesigner.

Hun har vist seg i Pia Tjelta-design en rekke ganger, sist under kongefamiliens storslåtte middag for norske idrettsutøvere på Slottet 12. mai. Da strålte Mette-Marit i Tjeltas «Ivy dress», i fargen nude med fuglemønster.

I NORSK DESIGN: Her ser man kronprinsessen i en kjole fra Pia Tjeltas merke. Foto: Terje Bendiksby / NTB
I NORSK DESIGN: Her ser man kronprinsessen i en kjole fra Pia Tjeltas merke. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Mette-Marit er den vakreste i verden. Hun har en enorm verdighet og eleganse, og det er utrolig stas at hun velger å gå i mine kjoler, har Pia Tjelta tidligere uttalt til Se og Hør.

Ingen vil nok bli overrasket om kronprinsessen på ny stråler i venninnens design når hun angivelig inntar bryllupsfesten i Paris denne helgen.

Både Pia og Vanessa har på sin side vært gjester i Mette-Marits årlige bursdagsgudstjeneste som holdes i Slottskapellet i Oslo. Dit blir bare de nærmeste invitert.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Forlot lokalet

Vordende brudgom, Jonas Forsang, går på sin side langt tilbake i forhold til kronprins Haakon.

41-åringen fra Oslo var en av dem som sto opp og forsvarte kronprinsen da han ble hetset på det groveste fra scenen under en fullsatt Norwegian Hood-konsert på Rockefeller i Oslo like før jul i 2002.

– Fuck kronprinsen – og til helvete med monarkiet! lød den kraftfulle beskjeden fra rapperne Aslak og Elling Borgersrud.

Brødrene i Gatas Parlament oppfordret også publikum til å delta verbalt i hetsen, og til slutt valgte kronprins Haakon å forlate lokalet.

UKJENT FORTID: I en episode av «Kåss til Kvelds», avslørte Synnøve Skarbø at hun og Aune Sand, som også var gjest i programmet, har klint. Men Sand var ikke helt enig. Video: NRK Vis mer

Sto opp for Haakon

I etterkant slo rappere og hip hop-artister ring rundt tronarvingen – blant dem Jonas Forsang – på den tiden kjent som rapperen Apollo. Sammen med artistkolleger skrev han et beklagelsesbrev til kronprins Haakon.

- Misforstå ikke! Vi respekterer Gatas Parlament, som venner og kolleger. De er politisk bevisste, og vi legger oss ikke opp i hva de mener om monarkiet. Derimot tar vi sterk avstand fra alle former for personhets av kronprins Haakon. Det fortjener han ikke, slo Jonas - alias Apollo - fast og utdypet beklagelsen overfor VG.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

– Artistene følte seg beklemte og ukomfortable på kronprinsens vegne. I mediene så det ut som hele hip hop-miljøet hetset «Krompen». Det er helt feil. Haakon er utrolig. Helt rå. Jeg har selv observert ham til stede på flere hip hop-jams mens de aller fleste av oss var totalt ukjente, fortsatte han.

- Han kjøper album og singler. Slik har han vist sin støtte til et miljø som ikke har fått altfor mye oppmerksomhet før nå. All respekt til «Krompen», slo Apollo fast.

LES OGSÅ: Om inngrep: - Begynte å hylgrine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer