MUNTRE MØTER: Søndag kveld har Tore Strømøy (midten) premiere på sitt nye program, «Sanger om Norge», på NRK1. I premiereprogrammet besøker han blant andre Viggo Sandvik (t.v) og Eldar Vågan fra Vazelina Bilopphøggers i Gjøvik.  Foto: NRK
MUNTRE MØTER: Søndag kveld har Tore Strømøy (midten) premiere på sitt nye program, «Sanger om Norge», på NRK1. I premiereprogrammet besøker han blant andre Viggo Sandvik (t.v) og Eldar Vågan fra Vazelina Bilopphøggers i Gjøvik. Foto: NRKVis mer

Inviterer til musikalske stjernemøter

Tore på sporet har tatt et lite sidespor for å lage programserien «Sanger om Norge».

SEOGHØR.NO: I fjor ble det kjent at den populære programlederen sluttet som fast ansatt i NRK for heller å jobbe som frilanser for kanalen.

Den økte friheten har resultert i programmet «Sanger om Norge», som har premiere på NRK1 søndag kveld.

- Jeg gleder meg veldig til sendestart på den nye serien min. Dette blir virkelig bra. Jeg kan igjen love det norske folk god TV-underholdning, konstaterer Tore Strømøy (54) til Se og Hør.
 

Han har reist land og strand rundt for å møte folkekjære norske artister på plassene de har skrevet sanger om. Det har blitt til seks programmer, med to sanger i hvert program.

- Jeg har vært så heldig å få møte låtskriverne og bli vist rundt på favorittstedene deres. Og du kan godt si det er et A-lag med musikere som stiller. Jeg har blant annet møtt Åge Aleksandersen i Trondheim, D.D.E. i Namsos, Lars Lillo Stenberg i Oslo, Viggo Sandvik og Eldar Vågan i Gjøvik, Halvdan Sivertsen på Kjerringøy og mange andre flotte artister, forteller Tore.

HELDIG: Tore Strømøy sier til Se og Hør at både artistene og sommer-Norge viste seg fra sin beste side under innspillingen av «Sanger om Norge». I premiereprogrammet besøker han også Halvdan Sivertsen og Kjerringøy. Foto: NRK
HELDIG: Tore Strømøy sier til Se og Hør at både artistene og sommer-Norge viste seg fra sin beste side under innspillingen av «Sanger om Norge». I premiereprogrammet besøker han også Halvdan Sivertsen og Kjerringøy. Foto: NRK Vis mer

Stadig nye saker

Den arbeidssomme TV-profilen gjorde unna alle opptakene i løpet av noen få hektiske uker i fjor sommer.
 
- Jeg klarte heldigvis å smyge dette mellom jobben som programleder på Hurtigruta og ferien i Spania. Vi var utrolig heldige med været på de fleste opptakene. Ja, både Norge og artistene fikk vist seg fra sin beste side.

- Det har vært en utrolig opplevelse å komme til alle disse flotte plassene og få historien bak sangene som så mange av oss liker. Jeg gleder meg til å dele alt dette med TV-titterne, sier Tore.

Den folkekjære 54-åringen kan betrygge de samme seerne om at han også jobber med en ny sesong av «Tore på sporet».
 
- Jeg jobber kontinuerlig med å løse nye spennende saker verden rundt. Resultatet kommer mest sannsynlig på skjermen neste høst, røper han.

«Sanger om Norge» sendes på NRK1 søndager klokken 20.55.

LES OGSÅ: Bildene som setter fart i graviditetsryktene