Eléah Sophie Winther:

- Intenst hat mot skeive folk

Eléah Sophie Winther vil skape mer synlighet for minoriteten sin. Det fører til stygge meldinger.

PARADISE: Eléah Sophie Winther har måttet forholde seg til stygge kommentarer etter at hun ble med på realityprogrammet. Foto: Privat
PARADISE: Eléah Sophie Winther har måttet forholde seg til stygge kommentarer etter at hun ble med på realityprogrammet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22 år gamle Eléah Sophie Winther er for tiden å se på TV-skjermen som en av deltakerne i årets sesong av «Paradise».

Allerede i introduksjonsvideoen snakker Winther om at hun brenner for LGBTQ-rettigheter og jobber for en verden hvor alle kan være seg selv. Hun er selv født i feil kropp, og gjennomgikk en kjønnskifte-operasjon i 2019.

- Kaller meg mann

- Utover det å vinne, så er jeg med på «Paradise» for å få mer synlighet for minoriteten min, sier Winther i introduksjonsvideoen.

Nå forteller hun til Se og Hør at hun nærmest over natten etter første episode av «Paradise» har måttet forholde seg til stygge meldinger og hatkommentarer på daglig basis.

INTENST: Det nye konseptet «Paradise» har premiere 30. mai på Viaplay, og vi har tatt en prat med noen av deltakerne om hva de tenker om det nye konseptet. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Det er veldig mye kroppsfikserte kommentarer, og mye om kjønn. Mange kaller meg mann, sier Winther til Se og Hør.

Hun legger til at hun ikke blir direkte redd av meldingene.

- Jeg tror ikke at de kan gjøre meg noe, men det er vanskelig at mennesker har et så intenst hat mot skeive folk.

Realitydeltakeren var forbedret på at meldingene ville komme, og sier at hun selv takler det greit. Hun synes derimot veldig synd på andre transpersoner som leser hva det skrives i kommentarfeltet hennes.

- Jeg tenker mye på de som ser hvordan det snakkes til meg som er i samme situasjonen som jeg selv er i, men som kanskje ikke er like hardhudet.

REALITY: Eléah Sophie Winther er en av deltakerne i første sesong av «Paradise». Foto: Foto: Ingunn Seljehammer / Viaplay
REALITY: Eléah Sophie Winther er en av deltakerne i første sesong av «Paradise». Foto: Foto: Ingunn Seljehammer / Viaplay Vis mer

I tillegg til å få tilsendt flere stygge meldinger, ligger det også kommentarer i realityprofilens kommentarfelt på sosiale medier. De har Winther valgt å la stå, etter å ha tatt en vurdering.

- Jeg lurte på om jeg skulle slette kommentarene eller la de være der, men jeg har landet på at jeg lar de ligge så folk kan se det.

Videre sier hun at hun svarer på noen av kommentarene med humor.

«PARADISE»: «Paradise Hotel» har fornyet konseptet sitt og dette er det nye innspillingsstedet. Reporter/klipp: Celina Morken Video: Rød Løper/Thea Hope. Vis mer

- Når jeg svarer med litt humor er det lettere å prosessere det selv, samtidig som at jeg kan vise hvor teit jeg synes de er.

Noe var feil

Allerede da Winther var rundt tre år gammel merket hun at det var noe som ikke stemte, og da hun var ti år klarte hun å sette ord på det. Nå er det tre år siden 22-åringen utførte en kjønnskorrigerende operasjon.

- Da jeg vokste opp var det ingen forbilder som var som meg, så det var vanskelig å sette ord på hva jeg følte. Jeg visste jo ikke hva det var.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Hun understreker viktigheten av å stå frem, slik at andre i samme situasjon får se at de ikke er alene.

- Jeg tenker på de som vokser opp og føler det sånn som jeg følte det. Jeg vil vise dem at det går an og at det går fint.

LES OGSÅ: Blir nektet deltakelse i TV 2-reality

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer