Martina «Tupi» Saravia:

Instagram-stjernen tatt på fersken

- Jeg har aldri løyet om det.

JUKSET MED BILDENE: Etter at flere fans tok Martina Saravia på fersken i å redigere bildene sine, har hun nå innrømmet at hun fikser på bildene. Foto: Instagram / Tupisaravia
JUKSET MED BILDENE: Etter at flere fans tok Martina Saravia på fersken i å redigere bildene sine, har hun nå innrømmet at hun fikser på bildene. Foto: Instagram / Tupisaravia Vis mer
Publisert

Hvis man tar seg en tur innom Instagram-profilen «Tupisaravia», ser det tilsynelatende ut til at den argentinske influenseren Martina «Tupi» Saravia (25) lever et liv de fleste bare kan drømme om.

Hun deler flittig bilder av eksotiske reisemål med sine nesten 300 000 følgere, men ifølge BuzzFeed er ikke virkeligheten helt sånn som den framstår på 25-åringens profil.

På Twitter gikk nemlig bildene hennes viralt etter at en bruker beit seg merke i en svært vesentlig detalj i Saravia sine bilder. På flere av Instagram-innleggene ser man de samme skyene på forskjellige destinasjoner, og dette har ikke gått ubemerket hen hos følgerne hennes.

- Denne reiseinfluenseren har skremmende nok de samme skyene på alle bildene sine, skriver en på Twitter.

- Hun kan påvirke forbrukere og værmønsteret, skriver en annen.

- En influenser er tatt på fersken for å redigere inn de samme skyene i bildene sine. ALT på Instagram er fake, lyder en tredje kommentar.

Og følgerne har rett. På flere bilder ser man nemlig akkurat de samme skyene, og overfor BuzzFeed innrømmer Saravia nå å ha tuklet med bildene sine. 25-åringen skjønner imidlertid ikke kritikken som hagler mot henne, og hevder hun alltid har vært åpen om at hun redigerer bildene sine.

- Jeg kan ikke skjønne hvor langt dette har gått. Jeg brukte en app som heter Quickshot som hjelper til med komposisjonen av bildet når himmelen er «brent» eller overeksponert, forklarer hun gjennom en e-post til nettstedet, og påpeker at hun alltid forteller om appene hun bruker til å redigere bildene med.

- Har ikke løyet

Ifølge Saravia finnes det flere mønstre på appen, men hun innrømmer at hun stadig velger det samme. Influenseren mener også at hun ved flere anledninger har spøkt om at «skyene alltid følger henne verden rundt».

- Jeg ser ikke problemet her, jeg har aldri løyet om det, sier hun, og fortsetter:

- Jeg har ikke gjort noe galt, og det var aldri intensjonen min.

Hun er imidlertid ikke den første influenseren som er blitt tatt på fersken for å «lure» følgerne sine.

Blant andre den svenske bloggeren og influenseren Johanna Emma Olsson har fått enorm oppmerksomhet etter å ha redigert flere av bildene sine på Instagram.

Olsson har over en halv million følgere på bildedelingstjenesten, og i sosiale medier deler hun bilder av seg selv, sin eksklusive garderobe og ikke minst luksuriøse reiser. I fjor høst ble følgerskaren til Olsson oppmerksomme på ett spesielt innlegg, som skal forestille bloggeren i Frankrikes hovedstad, Paris.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

Lurte følgerne sine

Ved en rask titt på bildet, der bloggeren nærmest svever over bakken, var det enkelt å konkludere med at Photoshop-ferdighetene ikke akkurat nådde til topps.

Flere stilte spørsmål ved hvorfor hun valgte å redigere bildene sine, og hva hun syntes om at det ble oppdaget.

Kort tid senere fortalte Olsson flere detaljer om bakgrunnen for redigeringen i et intervju, ifølge Hänt.

- Jeg synes det er bra at det ble oppdaget, og at folk forstår at det ikke er ekte, for man skal ikke se på bildet og tenke at det er ekte, mente hun.

Videre forklarte svensken at hensikten med redigeringen var å inspirere følgerne til å ønske at de kunne bytte plass med henne, og hun la til at det lå mye hardt arbeid bak bildene.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Til «Breaking News med Filip & Fredrik» avslørte Olsson at hun faktisk befant seg i Paris da hun redigerte bildene. Hun forsøkte å fotografere fine bilder, men de skal ikke ha blitt like bra som ønsket.

LES OGSÅ: - Han vil pumpe ekskona for penger

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer