Instagram-stjerne funnet drept i koffert

«Ken Doll» dømt til fengsel i ni år for drapet.

DREPT: Den russiske Instagram-stjerna og legen Yekaterina Karaglanova (25) ble funnet død i en koffert i leiligheten sin i Moskva i 2017. Nå er en mann dømt. Foto: Instagram / katti_loves_life
DREPT: Den russiske Instagram-stjerna og legen Yekaterina Karaglanova (25) ble funnet død i en koffert i leiligheten sin i Moskva i 2017. Nå er en mann dømt. Foto: Instagram / katti_loves_life Vis mer
Publisert

Den russiske instagram-stjerna og legen Yekaterina Karaglanova (25), levde et liv i tilsynelatende sus og dus. På instagramkontoen «Katti_loves_life» delte hun mye med sine drøye 100 000 følgere - og mange av bildene er tydelig inspirert av Hollywood-stjerna Audrey Hepburn.

- Jeg har elsket Audrey siden jeg gikk på skolen og jeg får ofte høre at jeg ser ut som henne, skrev hun i 2017.

Det siste innlegget la ut hun ut fra en ferie på Korfu i juni.

Drept i koffert

Måneden etter ble hun ifølge Global News, funnet død i en koffert i leiligheten hun leide i Moskva. Det var foreldrene hennes som fant henne etter å ha prøvd å få tak i henne i flere dager.

Mandag denne uka ble en russisk mann, som har blitt kjent under kallenavnet «Ken Doll», dømt til ni års fengsel for å ha knivstukket henne til døde, ifølge The Moscow Times.

I en video frigitt av etterforskere sa han at han drepte Karaglanova, som han kjente, fordi han følte seg ydmyket over hva hun hadde skrevet om han økonomiske situasjon og seksualitet.

I tillegg til fengsel, ble han også dømt å betale rundt 350.000 norske kroner i erstatning til Karaglanovas familie.

Svak lovgivning

«Ken Doll», som egentlig heter Maxim Gareyev, fikk kallenavnet av russiske tabloider på grunn av hans likhet med den mannlige versjonen av Barbie, Ken.

Russland er ett av få land hvor det ikke er en spesifikk lov mot vold i hjemmet. Russiske aktivister jobber for å få bedre lovgivning for kvinner som utsettes for vold.

Det er foreløpig ingen lov som definerer vold i hjemmet, og ifølge offisiell statistikk var det 33 300 forbrytelser som involverte vold i familien i 2018, 24 400 av dem mot kvinner.

LES OGSÅ: Svensk actionstjerne tiltalt for drap på kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer