Bianca Devins:

Instagram-profil (17) brutalt drept

Den påståtte gjerningspersonen publiserte bilder av liket på sosiale medier.

DREPT: Søndag ble den amerikanske 17-åringen Bianca Devins funnet brutalt drept i sin hjemby. Så begynte bilder av liket å sirkulere på sosiale medier. Foto: Instagram
DREPT: Søndag ble den amerikanske 17-åringen Bianca Devins funnet brutalt drept i sin hjemby. Så begynte bilder av liket å sirkulere på sosiale medier. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

I helgen ble 17 år gamle Bianca Devins, som har et betydelig antall følgere på sosiale medier, funnet brutalt drept i sin hjemby Utica i New York.

Devins hadde ifølge New York Times forlatt familiehjemmet lørdag for å dra på en konsert sammen med en mannlig bekjent. Søndag morgen ble hun funnet død ved siden av en parkert SUV i Utica.

Saken har vakt særlig oppsikt i USA da det kort tid etter drapet ble publisert bilder av liket på sosiale medier. Bildenes autentisitet bekreftes av politiets talsperson i Utica, Michael Curley, overfor Washington Post.

Politiet har pågrepet og siktet en 21 år gammel mann i forbindelse med drapet.

Brutalt angrep

Ifølge Independent, som siterer politiet, møtte Devins mannen via en internettjeneste for om lag to måneder siden. Politiet har videre informert at Devins og 21-åringen dro på en konsert sammen lørdag kveld, men at det skal ha oppstått en krangel i etterkant - som endte i et brutalt knivdrap.

New York Times melder at mannen skal ha lastet opp bilder av liket på diverse plattformer. Til innlegget skal han ha skrevet:

«Jeg er lei meg, Bianca.»

Selve pågripelsen av 21-åringen endte også dramatisk. Ifølge CNN meldte den påståtte gjerningspersonen seg for politiet på egen hånd, og da nødetatene ankom stedet, lå han over en tarp som skjulte liket av Devins.

Kritikk

Etter et mindre basketak fikk politiet kontroll over situasjonen, før de gikk til pågripelse.

Ifølge Washington Post har de gjeldende sosiale plattformene hatt utfordringer med å fjerne alt bildematerialet, da flere skjermdumper har begynt å sirkulere på ulike profiler. De gjeldende tjenestene har også fått krass kritikk grunnet lang behandlingstid hva gjelder å få løst situasjonen.

Saken forsetter under.

Talsperson for en av plattformene uttalte derimot mandag at de jobber på spreng med å få fjernet alle innlegg som er relatert til hendelsen.

- Vår lille prinsesse

Bildene skal også ha dukket opp på en kommunikasjonstjeneste. Flere brukere ved plattformen tok umiddelbart kontakt med politiet etter å ha blitt oppmerksom på materialet.

- Vi er sjokkert og svært lei oss for denne forferdelige situasjonen. Vi samarbeider tett med myndighetene og bidrar på den måten vi kan. I mellomtiden sender vi varme tanker til Biancas familie og venner, sa vedkommende til Rolling Stone.

Bianca Devins' familie har også kommet med en offentlig uttalelse i forbindelse med drapet:

«Bianca, 17 år gammel, var en talentfull kunstner, en kjærlig søster, datter, kusine og en fantastisk ung jente som ble revet bort fra oss så altfor tidlig. (...) Hun vil alltid bli husket som vår lille prinsesse», heter det, ifølge CNN.

LES OGSÅ: - Følte meg alene med sorgen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer