Inspirert av boka

Legendene om Maria Magdalena er mange. I Frankrike kan du se hodeskallen hennes #2013 og klippehulen der hun bodde.

<strong>PÅ KINO:</strong> Tom Hanks og Audrey Tautou spiller hovedrollene i den kinoaktuelle filmen «Da Vinci -koden».
PÅ KINO: Tom Hanks og Audrey Tautou spiller hovedrollene i den kinoaktuelle filmen «Da Vinci -koden». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den bestselgende romanen «Da Vinci-koden» er lest av hundretusener, og nå strømmer publikum til kinomørket for å se Tom Hanks (49) og Audrey Tautou (29) i filmversjonen.
Boka har inspirert mange til å finne ut mer om den hellige Maria Magdalena, som var til stede både da Jesus ble korsfestet, og som møtte den oppstandne Jesus.


Bodde i grotte
Legendene om henne er mange, og franskmennene ynder å kalle henne «Kirkens eldste datter». Historien vil ha det til at Maria Magdalena rømte til området rundt Aix i Sør-Frankrike, og at det er hennes hodeskalle som kan beundres i krypten på den store basilikaen i Saint-Maximin la Sainte Baume, et par timers kjøretur fra flyplassen i Nice.


Historien forteller også at Maria bodde i en hule høyt oppe i fjellet – en halvtimes kjøretur fra hovedkirken. Hulen er bygd om til et kapell, der det hvert år arrangeres en storstilt gudstjeneste på Maria Magdalenas helgendag 22. juni.


Severdigheten er vanskelig tilgjengelig, og fordrer både gode sko og god kondisjon. Spaserturen fra parkeringsplassen ved det gamle herberget tar deg gjennom en fredet skog – og ytterligere 250 meter opp i høyden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer