Helen McCrory er død:

- Insisterte på at ingen skulle være triste

Ektemannen hyller «Peaky Blinders»-stjernen

HYLLES: Helen McCrory gikk bort før helgen. Nå hylles hun av ektemannen, Damian Lewis. Foto: Luke Macgregor / Reuters / NTB
HYLLES: Helen McCrory gikk bort før helgen. Nå hylles hun av ektemannen, Damian Lewis. Foto: Luke Macgregor / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Før helgen kom den triste nyheten om at skuespiller Helen McCrory, kjent fra blant annet «Peaky Blinders» og «Harry Potter» hadde gått bort, bare 52 år gammel.

Etter å ha kjempet mot kreften, kunne ektemannen Damian Lewis bekrefte at kona var død, etter det han beskrev som «en heroisk kamp» mot sykdommen.

Skuespilleren sovnet inn på stille og fredelig vis i sitt eget hjem, omgitt av kjærlighet fra venner og familie.

«Hun døde akkurat som hun levde. Uten frykt. Herregud, vi elsker henne, og vi vet hvor heldige vi har vært for å få ha henne i livene våre. Hun var en flamme i hverdagen», skrev ektemannen på Twitter før helgen.

- Inspirerende

Og nå åpner han seg ytterligere om sorgen etter å ha mistet kona gjennom over 13 år - paret giftet seg i 2007.

Det gjør han i en lengre kronikk i The Sunday Times.

«Helen var en mer brilliant person enn hun var skuespiller», skriver han innledningsvis, og forteller at kona var svært opptatt av godhet og raushet, og at hun ønsket å gjøre verden bedre og at folk skulle føle seg bedre.

«Jeg har aldri møtt noen som klarte å nyte livet så mye. Hennes evne til å være i nåtiden og nyte øyeblikket var inspirerende», fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer