Morgan og Ola-Conny fra «Ullared» taper økonomisk:

Inntektene raser for «Ullared»-duoen

Økonomien til Morgan og Ola-Conny fra den kjente tv-serien har gått på en kraftig smell.

SMELL: Ola-Conny Wallgren (53) og Morgan Karlsson (49) havnet midt i knivdrama i Stockholm tirsdag. Her under en tidligere TV-innspilling i Norge. Foto: TV Norge
SMELL: Ola-Conny Wallgren (53) og Morgan Karlsson (49) havnet midt i knivdrama i Stockholm tirsdag. Her under en tidligere TV-innspilling i Norge. Foto: TV Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at «Ullared» har blitt en populær serie, også her i Norge. Det svenske varehuset trekker hundre tusenvis av besøkende årlig, som gir svært gode resultater. I 2015 omsatte Gekås Ullared for 5,2 milliarder svenske kroner.

To av svenskene som har fått mest oppmerksomhet for programmet er Morgan Karlsson (44) og Ola-Conny Wallgren (53). De jobber begge i varehuset, og har gjennom åra klart å bli to folkekjære skikkelser.

Kameraene har fulgt dem på kontoret, på fylla og på ferie, og de har blitt såpass store attraksjoner at varehuset har laget egne produkter basert på dem - som brød og potetgull.

På tross av mye oppmerksomhet, har de to tv-profilene ikke klart å holde økonomien ved like de siste åra. Expressen har sett på selskapene de to eier, og det kommer tydelig fram at inntektene har rast proporsjonalt nedover.

Saken fortsetter nedenfor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.09.2014 POPULÆRE: Fansen svermet rundt Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson da vi møtte den norgesaktuelle humorduoen i Frognerparken. Video: Lars Eivind Bones/Marianne C. Huseby/DBTV Vis mer

Synkende inntekter

Karlssons selskap heter Mojje Karlsson AS, mens Wallgrens har tittelen Wolf the happy dog AS. I 2014 hadde begge selskapene en god tall, og profilene kunne begge skilte med en omsetning på nærmere en halv million svenske kroner hver.

Mens Karlsson hadde en nettoomsetning på 475 224 svenske kroner, mens kameraten hans omsatte for 483 224 kroner. Tallene var gode, noe som muligens kan skyldes at «Ullared» fortsatt var en populær tv-serie. I årene som fulgte falt imidlertid omsetningene betraktelig. I 2015 omsatte Morgan Karlsson bare for 152 125, og i fjor sank det ned til stusslige 28 000 svenske kroner.

Det samme ser vi når det kommer til Ola-Conny Wallgrens selskap. For to år siden kunne han skulte med en omsetning på 176 939 kroner, mens det i fjor falt ned til kun 60 288 svenske kroner.

Karlsson er ikke spesielt fornøyd med den synkende inntjeningen de siste åra, og forteller til den svenske avisa at han hadde håpet på bedre tall.

- Vi har ikke hatt så mye greier og prosjekter, det er vel litt penger som ikke er bokført og sånt, så det er vel derfor, sier han i en vag kommentar.

Han understreker at han ikke selv tar seg av selskapets regnskap, og at han har andre rundt seg som sitter med papirene. Derfor mener han at det er vanskelig å kommentere resultatet.

Den svenske avisa velger å omtale det hele som en «millionsmell» for tv-gutta, men understreker også at det ikke er så mørkt som tallene kanskje viser. Karlsson har ikke omsatt for spesielt mye, men har likevel eiendeler til rundt 635 000 tilknyttet selskapet. Wallgren har noe av det samme, og eiendelene tilknyttet hans selskap har en verdi på rundt 632 000 svenske kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

Ville forlate programmet

Selv om tv-duoen lenge har vært på skjermen, og har vært fornøyde med det, har ikke alltid stemningen vært på topp.

Ifølge Hänt i sommer vurderte Kalrsson å trekke seg fra tv-programmet i forkant av innspillingen til den niende sesongen.

- Det å ha et kamera rundt seg hele tiden, tærer på kreftene, sa han til Hänt.

Ifølge nettstedet hadde Karlsson ett krav for å bli værende. Fra tidligere er det kjent at hans kompanjong Ola-Conny har fått et eget brød oppkalt etter seg, som angivelig selger som hakka møkk på det enorme lavprishuset Gekås Ullared.

- Vi diskuterte fram og tilbake. Jeg har allerede potetgull med sourcream-smak, lettsaltet potetgull, og potetgull med grillsmak, men jeg vil ha potetgull med dillsmak også. Jeg har snakket med ledelsen, og bedt om det.

Karlsson skal etter alt å dømme ha fått ønsket sitt oppfylt. Han bekreftet nemlig overfor nettstedet at han blir å se i den niende sesongen.

Programmet gikk tidligere i år inn i sin åttende sesong i hjemlandet, og ifølge kjøpesenterets hjemmeside benker i snitt én million svensker seg foran tv-ruta hver uke.

LES OGSÅ: Slik er Lavrans Sollis liv etter svømmingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer